Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
Друже, последнава недела по 10 саата седам на работа, најискрено ама ќе ми простиш ако не сакам да одвојам еден час за документарци. Мој роднина има направено може преку 3000 вештачки оплодувања и жими се не ми е јасно како може проблем да настане Ин витро методата е најголема револуција во репродукцијата и 30 години уназад се практикува. Едини проблем е дали ќе биде успешно од прв пат или од втор, трет, четврти... Не е виновен гинекологот ако од детето испадне со 6 прста, даунов синдром и такви работи, не значи дека оплодувањето е неуспешно. Генетика е тоа, најсложеното нешто во медицината.Проблемот е објаснет во клипот,само што нејќеш да го погледнеш.Не е само до тоа дали да им се даде или не,туку на пример,во САД било забрането да зборуваш било што лошо против тие луѓе.И сега,зошто за нив е забрането,а за муџахедини е дозволено ?
во клипот има и таква клиника,прва што почнала со тие оплодувања,но имаат и голем дел на генетски дефекти,така да не знам дали е се толку сјајно.Не го кажувам јас тоа,туку самиот доктор.
Знаеш ли воопшто како иде постапката на ин витро? Едина да ја кажам нус појава од ин витро е што поголеми се шансите за близнаци отколку за едно дете. Остај тоа лекар некој што зборел, онаму имаше физичар во една тема што збореше земјава дека е рамна.
За муџахедини зошто е дозволено да се збори лошо, може затоа што се криминалци за разлика од геј лицата?