Една мајка-еден татко(узбуна)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Проблемот е објаснет во клипот,само што нејќеш да го погледнеш.Не е само до тоа дали да им се даде или не,туку на пример,во САД било забрането да зборуваш било што лошо против тие луѓе.И сега,зошто за нив е забрането,а за муџахедини е дозволено ?

во клипот има и таква клиника,прва што почнала со тие оплодувања,но имаат и голем дел на генетски дефекти,така да не знам дали е се толку сјајно.Не го кажувам јас тоа,туку самиот доктор.
Друже, последнава недела по 10 саата седам на работа, најискрено ама ќе ми простиш ако не сакам да одвојам еден час за документарци. Мој роднина има направено може преку 3000 вештачки оплодувања и жими се не ми е јасно како може проблем да настане :D Ин витро методата е најголема револуција во репродукцијата и 30 години уназад се практикува. Едини проблем е дали ќе биде успешно од прв пат или од втор, трет, четврти... Не е виновен гинекологот ако од детето испадне со 6 прста, даунов синдром и такви работи, не значи дека оплодувањето е неуспешно. Генетика е тоа, најсложеното нешто во медицината.

Знаеш ли воопшто како иде постапката на ин витро? Едина да ја кажам нус појава од ин витро е што поголеми се шансите за близнаци отколку за едно дете. Остај тоа лекар некој што зборел, онаму имаше физичар во една тема што збореше земјава дека е рамна.

За муџахедини зошто е дозволено да се збори лошо, може затоа што се криминалци за разлика од геј лицата?

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.416
Поени од реакции
38.959
Среќа сеуште имаме традиционални сваќања , и ќе помине доста , значи доста време додека ова биде прифатено кај нас. Како што реков и преги ... Идете у Ирска да ве ебам , у Ирска. Единствено жал ми е шо немаме јаки навивачки групи како Делије и Гробари да ги шалтат по патот кај што си одат , онака да не им текне уште еднаш да излезат у јавноста со знаме.

За посвојување на деца од виножитци е гадна тема за помислување , камоли за дебатирање или и сама помисла да се доведе ваков ''закон''.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.699
Кога може самохран родител да изгледа и воспита здраво право машко дете со големо куре, тогаш не гледам причина зошто истото да не може да го направи и геј пар.

Единствен проблем е што детето треба да расте стигматизирано и етикетирано како freak of nature, во едно репресивно и 500 години уназадено општество.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Затоа што темава ми предизвика ректален канцер, а jetkundo е добар човек, затоа ме предупреди да внимавам на шупакот.
Знаев дека си послушна, од мала те знам таква. Затоа и ќе успееш, а таквите ко jetkundo ќе мразат ѓејови и сл.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Ги замолувам сите либерали,демократи,педери,лезбејки,европејци,и сите останати,пред да искоментираат и дадат мислење да го изгледаат документарецот.

И кај нас зима се поголем замав оваа групација на луѓе,замара,малтретира мнозинство,не уморно се наметнува врз обичното и нормалното население.Толеранцијата веќе ја имаат постигнато овдека,кога правеа маршови никој не ги дираше,што значи дека им остануваат уште 4 нивоа-стапки на нивната методологија.
Abe vidi vaka,dojde vreme sekoj so e normalen da bidit proglasen za nenormalen!Zatoa so e toa moderno.E sega na primer se dozvoluvaat geybrakoj so e sledno,neznam.Ama znam deka coveckoto ludilo e bezgranicno taka da vo idnina e mozno prifakanje i na drugi odvratnosti,ova e tek pocetok!:toe:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.416
Поени од реакции
38.959
Abe vidi vaka,dojde vreme sekoj so e normalen da bidit proglasen za nenormalen!Zatoa so e toa moderno.E sega na primer se dozvoluvaat geybrakoj so e sledno,neznam.Ama znam deka coveckoto ludilo e bezgranicno taka da vo idnina e mozno prifakanje i na drugi odvratnosti,ova e tek pocetok!:toe:
Па така полесно се владее со народот. Со педери , наркомани и лезбејки се владее полесно отколку со интелигентни млади особи кои креваат глас пред некоја неправда. Умре револуцијата заедно со Че.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Нема нешто попатетично од луѓе што мислат дека сексуалноста им е загрозена од педери.
Па така полесно се владее со народот. Со педери , наркомани и лезбејки се владее полесно отколку со интелигентни млади особи кои креваат глас пред некоја неправда. Умре револуцијата заедно со Че.
За која тоа неправда зборуваш?

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Ами оти немаше педери на митингот на ВМРО, а имаше на СДСМ? Заев владее со педерите дека е полесно, а Грујо со интелигентните млади особи што кренаа глас за неправдата?

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
И на ин витро оплодувањето беше гледано како на богохулие и на неприродна работа во Македонија (од сигурни извори ти кажувам) пред 15 години, се пуштаа муабети дека чудни деца се раѓале :pos: а сега баш Систина е лидер во регионот за лечење на брачен стерилитет и со највисока стапка на успешни оплодувања при асистираната репродукција. :) Дали е природно или не веќе не се дискутира во општеството, најбитна е целта што сакаш да ја оствариш а во случајов тоа е да добиеш дете.

Мене муабетот ми е, нека се дозволат сите права затоа што како прво, кој сака што сака нека си прави со својот живот, ниту прави криминал, ниту повредува некој. Како второ, поарно да им се дозволат на геј лицата сите права како брак и одгледување деца, затоа што преку таквото веќе од расипани и ради реда бракови низ државава затоа што некој/а морал да крие дека е обратен од другиве. Геј лица имало и порано во иста бројка, имало и сега, само што сега се поретко се кријат и тоа им пречи на одредени земји кои ја злоупотребуваат црквата/религијата за да перат мозок на народ.
Брак не брак , нека кршат глава . Деца ? Чии деца ? Сите сте зинале за правата на педерите и лезбејките , никој да се запраша за правта на децата ! До толку стига умот на денешните луге , за жал!

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Како што кажав и на другата тема, јас сум ЗА да одиме чекор понапред - брак со повеќе луѓе. Нели би било супер детето да расте со три мајки и двајца татковци? Или еден татко и 5 мајки или обратно. Зошто сме толку затуцани ја стварно не знам. Отворете го умот и газот!

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Како што кажав и на другата тема, јас сум ЗА да одиме чекор понапред - брак со повеќе луѓе. Нели би било супер детето да расте со три мајки и двајца татковци? Или еден татко и 5 мајки или обратно. Зошто сме толку затуцани ја стварно не знам. Отворете го умот и газот!
Секогаш е прашање на време кога некој талент на вакви теми ќе го вмеша стариот добар слипери слоуп аргумент.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Зошто? Кое е објаснувањето еден маж да нема три жени или една жена три мажи кога веќе има маж-маж и жена-жена брак?Сите се возрасни и можат да прават што сакаат. Нели тоа е секогаш аргументот на другата страна? Мое тело моја одлука и тн.

D

Daedalus

Гостин
Зошто? Кое е објаснувањето еден маж да нема три жени или една жена три мажи кога веќе има маж-маж и жена-жена брак?Сите се возрасни и можат да прават што сакаат. Нели тоа е секогаш аргументот на другата страна? Мое тело моја одлука и тн.
Па додека станува збор за консензуален акт, не гледам проблем во полигамија.

Kajgana Shop

На врв Bottom