Казнено - поправните установи и високиот процент на педери во нив се добар показател дека хомосексуалноста може да биде и избор (или последица на околината, а ако е ова второто логичен заклучок е дека се работи за психичка болест или пречка, сеедно), а не исклучиво вродена карактеристика како што сакаат да пропагираат во обид на наметнување на нивните вредности со кои мнозинството припадници кои се конзервативно воспитани и ориентирани не се согласува. Немам информации за конкретни студии, но мене навистина ме интересира феноменот на педерлук меѓу затворениците, иако сум свесен дека се работи за инхибиција на сексуалниот нагон и негово вентилирање(како што претпоставувам дека некој би се вадел, али ај биди стрејт и замисли се да паднеш во затвор на 5 години и да го трпаш у нечив чмар-незамисливо, или недајбоже да го примиш) и евентуална поврзаност и јавување на сличен феномен меѓу деца кои би биле израснати од двајца мажи.
И без разлика, дали постои или не и еден единствен аргумент против легализацијата на хомосексуалните бракови мора да се почитува волјата на мнозинството, што претставува една од главните карактеристики на демократијата. Ако педерите сметаат дека се прифатени во заедницата и ако мислат дека ќе добијат поддршка од своите сограѓани, тогаш јас сум првиот што ќе ја подржи таа иницијатива, без право на посвојување ама сигурен сум дека тие ќе одат и чекор понапред и тоа ќе го бараат бидејќи ќе имаат исти права со нормален брачен пар кој се лечел од стерилитет и не може да има деца и ете ти апсурдна ситуација каде двајца пешкири ќе одгледуваат дете зашто недајбоже да не добијат ќе се жалат на дискриминација а мажот и жената ќе си чекаат на листа. Арно си кажа Путин, дека не може да се стави знак равенство помеѓу една нормална брачна заедница составена од маж и жена од една и двајца пешковци од друга страна, за мене туку завршува муабетот. Инаку е грешка во обид да бидеме напредни и во чекор со западните вредности ( а не сме, туку сме со векови поназад во менталитетот, квалитативно и квантитативно), да увезуваме, прифаќаме и наметнуваме непознати за нас вредности зашто тоа може само да креира дополнителни проблеми и потешкотии.