Една мајка-еден татко(узбуна)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.356
Поени од реакции
18.458
Брак не брак , нека кршат глава . Деца ? Чии деца ? Сите сте зинале за правата на педерите и лезбејките , никој да се запраша за правта на децата ! До толку стига умот на денешните луге , за жал!
Сва среќа вие се загриживте за децата,кој ги има безброј во Македонија што питачат,без никакви родители,со родители што исто ко да ги немаат. Дали некој од нив имаат подобар живот вака или кога би имале педери родители?Проблемот е што како опшество сме далеку уназад,па децава нема да го преживеат детството без тортура од своето опкружување ради своите родители.
И хомосексулноста не е нормална бидејки мнозинството секогаш ќе се смета за нормално, ама не глеам што ќе ви смени у животот ако си живеат и они како сакаат.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.963
Поени од реакции
8.173
Алооо бе свестете се одите против природата бе против природата. Ако требало да има ѓееви немало жената да има дупка а мажо стап и така по природен пат да треба да настанува размножувањето. То шо има лујџе хормонски пореметени па му се крева стапо ко че види друг стап не можи никој да оди против то и да му забранува да си ја гаснат сексуалната жед на начин на кој шо тие сакаат. Али немојте бе да барате права и чуда за нешто шо нема смисла. И немој да ме јебеш дека тоа дете че биди израснато со вистински морални вредности кога утре другиден че треба да му кажиш дека чичко Зоки уствари му е мајка. Мислам стварно нема смисла

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Зошто репер за заостанатоста на едно општество е односот кон педерите и лезбејките? Луѓето не сакаат геј бракови инаку гејовите тука не гледам дека имале некаков проблем. Во Америка има и убиства и тепања и слични срања заради вакви работи ама они се напредни нели? кај нас поим за напреден е да немаш став и да не ти чуе за другите, односно за се да викаш КОЈ КАКО САКА НЕКА ТЕРА.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Зошто репер за заостанатоста на едно општество е односот кон педерите и лезбејките? Луѓето не сакаат геј бракови инаку гејовите тука не гледам дека имале некаков проблем. Во Америка има и убиства и тепања и слични срања заради вакви работи ама они се напредни нели? кај нас поим за напреден е да немаш став и да не ти чуе за другите, односно за се да викаш КОЈ КАКО САКА НЕКА ТЕРА.
Ако не сакаш геј брак решението е едноставно - не стапувај во врска / брак / однос со истиот пол. Затуцана ти е логиката. Тебе пример, и да се дозволат геј бракови овде нема влакно да ти фали, нема да осетиш турбуленции во твојот приватен или професионален живот и ќе продолжиш на сечија несреќа да труеш по темиве.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Брак не брак , нека кршат глава . Деца ? Чии деца ? Сите сте зинале за правата на педерите и лезбејките , никој да се запраша за правта на децата ! До толку стига умот на денешните луге , за жал!
Кое право на детето би било нарушено при одгледување во таков брак, на пример? Давајте аргументи, на темава само напаѓања гледам.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.356
Поени од реакции
18.458
Најмала мерка е односот кон педерите за заостанатост,ене погоре мислат дека со инвитро се раѓаат деца мутанти.Е тоа е заостанатост.
Иначе луѓето мислат како што некој ќе ги научи,во Македонија толку години се зборело како тоа не е нормално и нормално мнозинството да мисли така.Ама неизбежно е да се смени тоа,бидејки светот кон кој се стремиме мисли така. А и реално да збориме,колку забрани и да има педери има,од педер во непедер не можеш да го напраиш значи ти останува да ги прифатиш. Ете замисли си имал таков ксмет да се родиш педер и тоа во Македонија,па што живот ќе имаш:unsure:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Ако не сакаш геј брак решението е едноставно - не стапувај во врска / брак / однос со истиот пол. Затуцана ти е логиката. Тебе пример, и да се дозволат геј бракови овде нема влакно да ти фали, нема да осетиш турбуленции во твојот приватен или професионален живот и ќе продолжиш на сечија несреќа да труеш по темиве.
Јас нема да осетам ама факт е дека општеството ќе се смени и ќе повлече еден куп промени а најмногу ќе ги погоди децата. Еве како што реков како ќе ти смени на тебе нешто во животот ако е дозволен брак меѓу многу жени и мажи?

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Јас нема да осетам ама факт е дека општеството ќе се смени и ќе повлече еден куп промени а најмногу ќе ги погоди децата. Еве како што реков како ќе ти смени на тебе нешто во животот ако е дозволен брак меѓу многу жени и мажи?
Не ми менува ништо, ако тој брак е консензуален нека тераат како милуваат. Вие мислите дека општеството дека ќе пропадне ако се легализира геј бракот.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Најмала мерка е односот кон педерите за заостанатост,ене погоре мислат дека со инвитро се раѓаат деца мутанти.Е тоа е заостанатост.
Иначе луѓето мислат како што некој ќе ги научи,во Македонија толку години се зборело како тоа не е нормално и нормално мнозинството да мисли така.Ама неизбежно е да се смени тоа,бидејки светот кон кој се стремиме мисли така. А и реално да збориме,колку забрани и да има педери има,од педер во непедер не можеш да го напраиш значи ти останува да ги прифатиш. Ете замисли си имал таков ксмет да се родиш педер и тоа во Македонија,па што живот ќе имаш:unsure:
Добро брат ако мислиш дека тоа е нормално супер. За мене тоа не е нормално. Познавам неколку луѓе за кои се збори дека се педери (иако ја не сакам да верувам во тоа :)) и од еден муабет добиваш впечаток дека нешто не е во ред со луѓето (не ради сексуалната определба). не викам дека треба да се лечат пошто не може некого да примораш да се лечи ама дека треба да ги воспеваме и посебни права да им даваме јас сум против.[DOUBLEPOST=1432892233][/DOUBLEPOST]
Не ми менува ништо, ако тој брак е консензуален нека тераат како милуваат. Вие мислите дека општеството дека ќе пропадне ако се легализира геј бракот.
Да. Барем вакво како што го знаеме. Сепак ова мислам дека е процес кој се случува во циклуси на неколку стотини години. Имаш конзервативни сфаќања па полека се оди кон претерано либерално и ич=не-ми-чуе сфаќања па повторно почнува конзерватизам и така натака. За жал живеам во најлошиот циклус за мои убедувања :)

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
Алооо бе свестете се одите против природата бе против природата. Ако требало да има ѓееви немало жената да има дупка а мажо стап и така по природен пат да треба да настанува размножувањето. То шо има лујџе хормонски пореметени па му се крева стапо ко че види друг стап не можи никој да оди против то и да му забранува да си ја гаснат сексуалната жед на начин на кој шо тие сакаат. Али немојте бе да барате права и чуда за нешто шо нема смисла. И немој да ме јебеш дека тоа дете че биди израснато со вистински морални вредности кога утре другиден че треба да му кажиш дека чичко Зоки уствари му е мајка. Мислам стварно нема смисла
Не, ќе му објасниш дека кога бил/а мало бебе, неговите биолошки родители го оставиле на улица или во дом или го оставиле други луѓе да го посвојат.
Друга ствар, гледам дека се збори и против ин витро оплодувањето. Алооо, ова е шанса за оние луѓе со стерилитет да добијат дете, што до пред многу малку беше незамисливо.

И да, хомосексуалците биле неинтелигентни особи... Алан Тјуринг кај бил неинтелигентен, ја дал основата за денешните PC, плус што имал огромна улога во Втората светска војна. Замислете што се' ќе можел да направи ако бил интелигентен!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.356
Поени од реакции
18.458
Добро брат ако мислиш дека тоа е нормално супер. За мене тоа не е нормално. Познавам неколку луѓе за кои се збори дека се педери (иако ја не сакам да верувам во тоа :)) и од еден муабет добиваш впечаток дека нешто не е во ред со луѓето (не ради сексуалната определба). не викам дека треба да се лечат пошто не може некого да примораш да се лечи ама дека треба да ги воспеваме и посебни права да им даваме јас сум против.
Кај реков дека е нормално?Ама тебе не ти мења ништо а нив ќе им значи многу.
Многу луѓе не се нормални во однос на мнозинството во други работи па не глеам некој да ги двои,така да не глеам зашто треба да ги двоиме ако се различни у сексуалност.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Кај реков дека е нормално?Ама тебе не ти мења ништо а нив ќе им значи многу.
Многу луѓе не се нормални во однос на мнозинството во други работи па не глеам некој да ги двои,така да не глеам зашто треба да ги двоиме ако се различни у сексуалност.
па да тоа сакав да кажам ама да не забегуваме. Има многу луѓе со психички проблеми и сега што треба ја да кажам браво супер сте бидете горди ве поддржувам? Би пробал да им помогнам ако сакаат или нека одат на психијатар. Ако не се штетни за околината не мора да се лечат. Е така ги гледам и педерите. Иначе луѓето секогаш ќе се двојат сакал ти или не. Еве сега ја и ти ќе се поделиме на либерален и конзервативен. мене не ми пречи тоа.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.356
Поени од реакции
18.458
па да тоа сакав да кажам ама да не забегуваме. Има многу луѓе со психички проблеми и сега што треба ја да кажам браво супер сте бидете горди ве поддржувам? Би пробал да им помогнам ако сакаат или нека одат на психијатар. Ако не се штетни за околината не мора да се лечат. Е така ги гледам и педерите. Иначе луѓето секогаш ќе се двојат сакал ти или не. Еве сега ја и ти ќе се поделиме на либерален и конзервативен. мене не ми пречи тоа.
Си помешал малце,ова не е болест. Ако е ќе беше излечен некој до сеа. Ниту па се штетни за околината,туку околината е штетна за нив.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
не е болест туку disorder:)
Има pattern според кој се зголемуваат шансите некој да биде педер. Тоа е факт. Или сега ќе ми кажеш дека родителите мои и твои се виновни затоа што ни наметнале да бидеме стрејт а уствари може не сме?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
Цело време читам „педери, педери педери, педери...“. А лезбејките ок се? Пошто и тука на форумов имав читано мислења као - педерите не, тоа е лошо болест, едно друго. Но, лезбејките се ок. (ете некои веројатно и се палат, а од друга страна мразат педери)

Kajgana Shop

На врв Bottom