Евтини авионски карти

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Сакам да резервирам за Венеција билет. Колку време унапред треба да закажам? И како идат процедурите? (сакам овој месец да идам)

M

macgowan

Гостин
Сакам да резервирам за Венеција билет. Колку време унапред треба да закажам? И како идат процедурите? (сакам овој месец да идам)
Сега отворив на сајтот на Wizzair, периодот 26/29 јануари ти доаѓа 30-тина евра повратна!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Сега отворив на сајтот на Wizzair, периодот 26/29 јануари ти доаѓа 30-тина евра повратна!
Ако закажам од следнава недела што доаѓа, ќе можам за таа дата така? Не би требало нешто проблеми да имам и да чекам за карта...хмм

M

macgowan

Гостин
Би требало да можеш но многу веројатно е да има промена во цената, да поскапи. Јас кога букирав од пусто пишманење од типот `ај утре` платив 30 евра повеќе. Ако си решен, пукај сега!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Би требало да можеш но многу веројатно е да има промена во цената, да поскапи. Јас кога букирав од пусто пишманење од типот `ај утре` платив 30 евра повеќе. Ако си решен, пукај сега!
Ц ц ц нездрава работа. А од аеродром до Венеција како се снајде?
Или пиши ми во ПП подетално.....

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Скопје - Њујорк авионски билет колку кошта отприлика?

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.666
Поени од реакции
747
Јас одев Солун - Рим - Солун за 25 евра повратна преку Ryanair (http://www.ryanair.com/en)
Од Скопје ефтини имаш само за Венеција и Лондон.
Некоја промоција имаш начекано, или? Пошо сеа се многу поскапи... Пример Солун - Рим Солун со RyanAir за 2ца искача околу 260eu.

И за Милано коа глеав у септември беа пониска цена картите, сеа поскапи се.

Некој прашуваше за Париз од Скопје повратна карта, јас прашува по туристичкиве агенции, од кај 230-240 евра најниска цена се наоѓа, околу Велигден периодот.

Некој да препорача евтини летови до Париз/Рим/Милано/Прага... Не мора да се од Скопје.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Некоја промоција имаш начекано, или? Пошо сеа се многу поскапи... Пример Солун - Рим Солун со RyanAir за 2ца искача околу 260eu.

И за Милано коа глеав у септември беа пониска цена картите, сеа поскапи се.

Некој прашуваше за Париз од Скопје повратна карта, јас прашува по туристичкиве агенции, од кај 230-240 евра најниска цена се наоѓа, околу Велигден периодот.

Некој да препорача евтини летови до Париз/Рим/Милано/Прага... Не мора да се од Скопје.
Зависи од месеците кога сакаш да одиш. Јас бев во Ноември. На пролет се најскапи. Провери во Март имаш од 16 евра повратни до Рим (24ти за натаму, 31ви за назад сега проверив).
Април и Мај се најскапи.
Убав помин :)

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
Извини, незнам кај си гледал, ама јас купив пред некој ден повратна од Солун до Рим со Ryanair за почетокот на февруари за 56 евра

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Генерално, сезонската распореденост на ефтини и скапи билети во Европа е следната:

Ефтини билети:
- средина на Јануари до крај на Март; понекогаш крајот на Март е поскап ако Велигден се паѓа на почеток на Април;
- почеток на Ноември до средина на Декември;
- релативно ефтини, со оглед на сезоната - Мај до средина на Јуни;

Скапи билети:
- Велигден;
- Почеток на Мај - во зависност од земјата;
- средина на Јуни до 10ти Септември;
- Божиќ, средина на Декември до почеток на Јануари, во православните земји средина на Јануари;

Покрај овие генерални правила, билетите можат да поскапат околу националните празници за секоја земја, како и во случај на фудбалски и други спортски настани.

Во 90% од ситуациите, билетите поскапуваат како што наближува летот, но пред се поради зголемената побарувачка.

S

stefi

Гостин
Кажете ми дали има ефтини билети за Германија? Знам дека за Нинберг нема директни, ама за некој град во близина...
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 17:03 ---
Кажете ми дали има ефтини билети за Германија? Знам дека за Нинберг нема директни, ама за некој град во близина...

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 17:03 ---
Провери со wizzair, има од Белград до Memmingen/Munich West два пати неделно. Тоа ти е околу 200- 250 км од Нирнберг

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.095
Поени од реакции
1.372
Се воведува дирекна линија Скопје-Сараево Сараево-Скопје за 49евра од Март 2012 година.
Ќе летаат 5 пати неделно.

Повеќе информации

Kajgana Shop

На врв Bottom