Евро 2012 - финале Шпанија-Италија: 4-0

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување

Кој ќе биде новиот Европски шампион ?

• Шпанија

Гласови: 85 34,6%
  • Италија

Гласови: 161 65,4%

• Вкупно гласачи
    246

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Една од причините поради кои победи Шпанија.
Ривалството Барса-Реал во репрезентацијата не постои. Постои само екипата и пријателство кое е основа за било каков успех.
Другите (посебно Холандија) нека гледаат и нека учат.
Сеа ми текна еден наш портал кога напиша една статија дека Касиљас на свадба ги поканил Пујол и не знам уште кои двајца (мислам дека беше и Пике меѓу нив), а бе чиниш којзнае колку скандалозно, ко Пујол брат да му убил...:facepalm: На крајот од денот сите се колеги, пријатели, спортисти кои се почитуваат меѓу себе, зашто знаат дека сите вложуваат напор да бидат најдобри.

S

Stivie G

Гостин
Честитки до Шпанија сосема заслужено.
Најмногу сум среќен за Торес. Да станеш најдобар стрелец на големо натпреварување со само 100минути играње е одлика на голем спортист(фудбалер). Среќен сум и поради Реина и другите 2 бивши Скаузери Алонсо и Арбелоа.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Najdosadnoto finale vo poslednive 10 godini ... Tolku.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
0:0 досадно, 4:0 досадно. Ни вас не може да ви се угоди. Дај идете гледајте друга лига Холандија, сигурен сум дека ќе ви биде интересно ;)

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
0:0 досадно, 4:0 досадно. Ни вас не може да ви се угоди. Дај идете гледајте друга лига Холандија, сигурен сум дека ќе ви биде интересно ;)
Не е проблемот тоа. Проблемот е спортскиот дух и (не)можноста да се прифати пораз.

N

Nicky Santoro

Гостин
треба пасивен напад правилото да се воведе и во фудбалот.Со шпанциве фудбалот не е тоа што беше го пимплаат колку што треба и не треба

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Najdosadnoto finale vo poslednive 10 godini ... Tolku.
Па ќе биде досадно, нормално. Се повтори тоа што го кажав пред 2 дена, дека сите ја напаѓаат Шпанија заради нејзините “досадни“ утакмици, ка речи они се криви што нивните противниците незнаат да сврзат 3 додавања против нив.

Па уште кога ќе ми текне, едно време почнаа италијаниве да им свират од публика на Шпанциве а нивните играчи се набиле у 11м и незнаат од кај им фури. Досадно им било што Шпанија се додава на НИВНА половина и пред НИВНИОТ шеснаесетник, а не им е досадно тоа што Бонучи и Барзаљи 100 пута му вратија топка на Буфон.

• Ми се допаѓа
Reactions: |S|
F

fantomX

Гостин
Интересно е неизвесно, кога има две страни, кога има акција и реакција.

Ова отстапување на Италија од својата традиционална, рационална игра за некакваси „убавина“ во играта беше очајно, како за нив така и за гледачите.

F

fantomX

Гостин
Па уште кога ќе ми текне, едно време почнаа италијаниве да им свират од публика на Шпанциве а нивните играчи се набиле у 11м и незнаат од кај им фури.
Да беше така, Италија ќе имаше шанси за победа и немаше уште по незавршено прво полувреме да се знае победникот. Но Италијаните оставаа ненормално многу простор позади наместо да затвораат како што мислам дека знаат и се способни за тоа.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.667
Поени од реакции
11.817
Добро бе дај прекинете со ова хејтање на шпанците. Пимплале, досадни биле.....ако се досадни нека оди некој нека им ја земи топката и нека ги пикни во шише. Ама не можи нели? Европско,Светско па пак Европско. Тоа од што се досадни и неинтересни е изгледа. Најјаки се и тоа е факт. Ви одговарало вас или не. Не дека ги сакам нешто посебно, ама најјаки се. Тоа е тоа

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Mota izleze i jas chekam izmena... chekam 10 minuti, chekam 15, pominaa i 2 gola... Mota kade si? :icon_lol:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Незнам дали постојат доволно суперлативи за да се опише и долови играта на Шпанциве, икончево за нивната игра е неизбежно :cuc:, вечерва момците демонстрираа дисциплинираност, бриљантност, доминација и надмоќност во нивната игра, едноставно беа на друго ниво.

Несмее никој ништо да им замери, тогаш кога требаше, во најбитниот натпревар ја покажаа својата супериорност и нивната големина,...
Ваква надмоќност можеше порано да се види само од Бразил, вечерва тоа го демонстрираа и Шпанциве...

Честитки и до Италија, го сменија катанаџото и покажаа одличен фудбал на Европсково, поклонување и до нив, :cuc:....

Kajgana Shop

На врв Bottom