Nino Manchester
Oŋce α RED, αlwαys α RED
- Член од
- 4 јуни 2009
- Мислења
- 14.536
- Поени од реакции
- 17.951
Не прашњето е зошто игра у опште афелаи?Афелај бе Еден шут во рамката на голот нема.....зошто го чува Ван дер Варт на клупа?
Не прашњето е зошто игра у опште афелаи?Афелај бе Еден шут во рамката на голот нема.....зошто го чува Ван дер Варт на клупа?
2 утакмици нема изиграно годинава а Хунтелар 100 гола даде за Шалке и пак резерваНе прашњето е зошто игра у опште афелаи?
Нема логика2 утакмици нема изиграно годинава а Хунтелар 100 гола даде за Шалке и пак резерва
логика?
Не е исто таткото да е Германец или мајката а на сите тие татковците им се друга нација.И ниту еден од нив не е роден во Германија и како шо напишав погоре мене за тоа се бунат само луге шо навиваат за Германија претпоставувам и ти истоДоста екипи на Европсково имаат натурализирани играчи,ако примети вчера Полска,Чешка итн.Друго е да натурализираш играч а друго е да имаш играчи што се родиле во државата,имаат родител Германец,едноставно имаат корени со кој можат да си го поткрепат германското државјанство.А сите играчи поседуваат барем по нешто од ова ја што го наброив.А како се шири светов,како се унапредува светов природна појава е да има мешани бракови со луѓе од различни вери,различни нации итн.Затоа подобро е да толелираш отколку да дискриминираш.
Не се браќа, полубраќа се, преженет е татко им мислам така нешто беше.Не е исто таткото да е Германец или мајката а на сите тие татковците им се друга нација.И ниту еден од нив не е роден во Германија и како шо напишав погоре мене за тоа се бунат само луге шо навиваат за Германија претпоставувам и ти исто
п.с. Објасни ми зошто браќава Боатенг едниот игра за Гана а брат му за Германија
После ваков почеток на Холанѓаниве убеден сум дека стигнуваат до 1/2 финале или финале 100 %Холанѓаниве се комедии, confirmed.