Евро 2012 - група Б (Германија и Португалија во 1/4 финале)

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Кои две репрезентации ќе одат во 1/4 финалето?

• Германија

Гласови: 102 87,2%
  • Холандија

Гласови: 89 76,1%
  • Данска

Гласови: 9 7,7%
  • Португалија

Гласови: 24 20,5%

• Вкупно гласачи
    117
  • Гласањето е завршено на .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
па и овој па Ван Перси дрво недоделкано,стај го бе Хунтелар ти ибам тренерот глуп.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.953
Поени од реакции
9.582
Доста екипи на Европсково имаат натурализирани играчи,ако примети вчера Полска,Чешка итн.Друго е да натурализираш играч а друго е да имаш играчи што се родиле во државата,имаат родител Германец,едноставно имаат корени со кој можат да си го поткрепат германското државјанство.А сите играчи поседуваат барем по нешто од ова ја што го наброив.А како се шири светов,како се унапредува светов природна појава е да има мешани бракови со луѓе од различни вери,различни нации итн.Затоа подобро е да толелираш отколку да дискриминираш.
Не е исто таткото да е Германец или мајката а на сите тие татковците им се друга нација.И ниту еден од нив не е роден во Германија и како шо напишав погоре мене за тоа се бунат само луге шо навиваат за Германија претпоставувам и ти исто
п.с. Објасни ми зошто браќава Боатенг едниот игра за Гана а брат му за Германија

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Гревче е овој Робен...

Жално е што Снајдер незнаат да го искористат

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не е исто таткото да е Германец или мајката а на сите тие татковците им се друга нација.И ниту еден од нив не е роден во Германија и како шо напишав погоре мене за тоа се бунат само луге шо навиваат за Германија претпоставувам и ти исто
п.с. Објасни ми зошто браќава Боатенг едниот игра за Гана а брат му за Германија
Не се браќа, полубраќа се, преженет е татко им мислам така нешто беше.

Kajgana Shop

На врв Bottom