Евро 2012 - група Б (Германија и Португалија во 1/4 финале)

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Кои две репрезентации ќе одат во 1/4 финалето?

• Германија

Гласови: 102 87,2%
  • Холандија

Гласови: 89 76,1%
  • Данска

Гласови: 9 7,7%
  • Португалија

Гласови: 24 20,5%

• Вкупно гласачи
    117
  • Гласањето е завршено на .
Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.765
Поени од реакции
11.754
^^
Кое е тоа дереџе? Глупости тропаш, големо чудо ако приметил

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.129
Поени од реакции
25.202
^^
Кое е тоа дереџе? Глупости тропаш, големо чудо ако приметил
Брат зафрканција беше.. chill.

Иначе да не бидам офтопик, заслужени победи на Германија и Данска. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: |S|

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
Кристијано не се ни поздрави директ у соблекувална. Зш.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.638
Поени од реакции
22.674
Кристијано не се ни поздрави директ у соблекувална. Зш.
На западу ништа ново.

Холанџаните си ја усраа работата. Сега ќе треба да ги добијат Германија и Португалија. Ако играат како против Данска, не можат ни Португалија да ја победат, а не дај Боже Германија. Робен е во психо фаза наречена 'Фернандо Торес', а РВП голгетерот, знае да дава голови само кога ќе му наместат 90% од работата и негово е само да шутне, најчесто на празен гол. Уствари, ни тогаш не е сигурно, може да се сплетка.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Добра игра на Португалија, створија шанси но немаа среќа во завршницата.
На ова ЕП фаворити ми се Германија и тоа што не покажаа маестрална игра во првото коло не мора да значи ништо ама баш ништо. Се надевам дека ќе стигнат до крајот на ЕП и ќе го освојат трофејот. Најмлад тим се на ЕП, имаат одлични поединци но тие не се базираат на индивидуалци туку играат како тим и освен Шпанија не гледам некоја друга репрезентација која би можела да ги надигра.

So close...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Едно не ми е јасно... како Челзи кога се бранеше против Барса не прикажа добра игра, а сега Португалија кога се бранеше против Германија прикажа феноменална игра... Ок, не беше баш исто, ама Португалците беа прилично затворени, можеби не го имаа паркирано цел автобус пред гол, ама 80% од автобусот беше таму.

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
Што убаво Данска да си тепа со Потугалија
И Германија да ја тепа Холандија.
Кој резил на Холандија и Португалија.

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Едно не ми е јасно... како Челзи кога се бранеше против Барса не прикажа добра игра, а сега Португалија кога се бранеше против Германија прикажа феноменална игра... Ок, не беше баш исто, ама Португалците беа прилично затворени, можеби не го имаа паркирано цел автобус пред гол, ама 80% од автобусот беше таму.
Eј дај молимте да не мешаме Челзи , Барселона за време на европсково :D . Како им успеа им успеа . Барселона тешко им оде кога Челзи е во прашање , Меси има традиција против сините од Лондон така да празни муабети се ова :)

Патем вчера се супер беше но среќата на страна од Германија . Како и да е :

:love:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Толку ли беше јас пијан или стварно на МТВ коментаторо кажа "Гол за младиот напагач на Германија" за Гомес ?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Секоја чест синоќа за партијата на Боатенг. Искрено јас (како и повеќето) бев скептик околу поставувањето на Џером на десната страна, каде требаше да игра хед ту хед со Роналдо, но на крај им ги затна устите на сите. Судејќи по играта и резултатот од претходниот дуел на овие 2 земји, на последното ЕУРО во нок-аут фазата, очекував поотворена игра проследена со околу 3 гола. Но испадна обратно, играчите делуваа малце попарено од она што им се деси на лалињата порано и како да ги пресече значењето на утакмицата и големината на влогот.

На второто коло очекувам Германија да заличи повеќе на себе, посебно поради тоа што холанѓаните ќе мора да се отворат без големи калкулации, со што аналогно офанзивната линија ќе има повеќе простор во однос на синоќа. По вчерашниов шок, не се осмелувам да ја прогнозирам Дан-Пор.

ПС - Interesting fact : Ова е 6ти пат Германија да ги отвара завршниците на ЕП со победа на првиот меч. Во претходните 5 наврати, германците стигнувале до финале. (y)

M

MrzaRules

Гостин
абе напаленковци...го хејтам Хумелс пошто е од Дортмунд и несака да се врати во Баерн...одма се напаливте како млади мајмуни

Kajgana Shop

На врв Bottom