Евро 2012 - албум со самолепливи сликички

Член од
16 февруари 2008
Мислења
45
Поени од реакции
7
Од франција 98' па натаму ги имам свите европски и светски + уште 8 од лига на шампиони(иако ретко кој е полн). Малку у последно време заебаваа со по 600 сликички притоа од нив има ептен безвезни, башка шо порано беше 10-15 денара пакетче а сеа е 25. За наредно светско очекуем и 30 да бида (n)
--- надополнето: 13 април 2012 во 02:43 ---
и најголемиот кикс на албумов - НЕМА КАЈ ДА СЕ ПИШУЕ РЕЗУЛТАТИ :tapp::tapp::tapp::facepalm::facepalm:

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Од франција 98' па натаму ги имам свите европски и светски + уште 8 од лига на шампиони(иако ретко кој е полн). Малку у последно време заебаваа со по 600 сликички притоа од нив има ептен безвезни, башка шо порано беше 10-15 денара пакетче а сеа е 25. За наредно светско очекуем и 30 да бида (n)
--- надополнето: 13 април 2012 во 02:43 ---
и најголемиот кикс на албумов - НЕМА КАЈ ДА СЕ ПИШУЕ РЕЗУЛТАТИ :tapp::tapp::tapp::facepalm::facepalm:
Најголемото задоволство беше кога ќе го напишеш резултатот и табелата на крај.......тежок fail.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.096
Поени од реакции
25.107
Не даваат веќе албуми со весник некој?

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Има ли некој што не си купува сладолед за да купи сликички ко колегата форумџија пред 2 страници? :icon_lol:
Тоа е исто како да имаш женска што ти дава, а ти да собираш кутончиња..

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Луѓе до каде сте колку имате собрано :D ?
Јас имам околу 120-тина засега, најмногу имам Швеѓани-12 плус едно делче од екипата.
П.С Уште еднаш ако некој прилепчанец го собира албумов, замолувам контакт по ПП за размена :)

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Ако има некој Тетовчанец што собира сликичиња нека пише да се сменимо

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Bitch Please
Што .!. ќе трошам пари на сликички, кога за месец или два ќе си го симнам од интернет целосно пополнет. Ги имам сите албуми од СП од 1970 до 2010, и сите од ЕП освен 2000 и 2004 :(

Од кај ги имаш симнато албумиве, да си ги симнам и јас:).
--- надополнето: 20 април 2012 во 22:02 ---
Луѓе до каде сте колку имате собрано :D ?
Јас имам околу 120-тина засега, најмногу имам Швеѓани-12 плус едно делче од екипата.
П.С Уште еднаш ако некој прилепчанец го собира албумов, замолувам контакт по ПП за размена :)
172 залепени, со 28 дупликати сега за сега. Шпанците мислам ми се најброен тим со залепени сликички.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.448
Поени од реакции
87.176

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Имам собирано многу албуми, прво почнав со Животинско царство од постарите не знам која година беше, потоа почнав и со албумот Изи, потоа имаше еден со фудбалери и ако го собереш од некоја репрезентација ти даваат различна награда, ја собрав на Франција и требаше да си земам чарапи и ни земав ни ништо, потоа имаше собирање и на фудбалски карти за играње, потоа имаше повторно нов албум од Животниско царство.А вие погоре што се правите brainiac и што пишувате мислење само за да добиете некој лајк сте...
А иначе нели може кога ќе го соберете албумот и кога ќе го предадете они од фирмата да си ги чуваат сите албуми, и кога ќе поминат 10 години да ги шиткаат на ebay ? Тоа е ептен јака работа, ќе се изнасоберат пари, а вие што собирате ќе ве излажат за една топка или еден дрес, ја да го имам собрано не го давам за дрес или за топка поарно ќе го чувам :)

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Ги имам пополнето сите албуми од ЕП и СП почнувајќи 1986 Мексико. 1998 и 1996 ги собрав и од Панини и од чкарт издавачите кои беа побрзи.
Прв пат сликички лепев во Италија 1990 (лом го направив албумот поради лошото лепење и тенката хартија + еднаш залепи и амин после одлепување). :confused:
Прв пат се менував 1992 во Шведска и од тогаш едноставно неможам да дочекам да излезе следниот албум за да уживам повторно во незаменливите чувства на колекционерството. Развив страшна пасија во која максимално уживам.:love:
Сите ги собрав со купување на 2-4 пакетчиња на ден. Никогаш не ми било јасно какво е задоволството да се купи цела кутија и да се собере цел албум за oдеднаш.
Од 2012 ушта малку па ќе стигнам до половина... кој е за менување - секогаш сум расположен и снабден сo дупликати :)

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Во Петок, со српскиот весник Тип 1х2 оди овој албум, 30 денари е весников..

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
доколку има некој забеган (ко мене) што ги собира албумите уште од мал,еве ни шанса за престојново првенство да се собираме и да мењаме дупликати :vozbud::vozbud::vozbud: Више иам 30 дупликати за мењање така да ако има некој нека кажува одма:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

C

Crazy Diamond

Гостин
Извини вака за оф-топик. Колку е едно пакетче сликички?

Kajgana Shop

На врв Bottom