Европско првенство 2010 (Австрија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Стигнавме до најинтересниот дел од ЕП,завршницата и борбата за медели.
Очекував пласман во ТОП 4 на Хрватска,Франција,Полска-Исланд многу ме изненади,покажаа одличен ракомет-заслужено се најдоа во полуфинале пред големиот фаворит Данска.
Прогноза за денешните дуели.
Исланд-Франција.
Французите се големи фаворити,ако им ја наметнат нивната игра со една силна одбрана,предводена од зверот на голот Омејер Исланд тешко ќе се снајди.
исланд има друга предност,имаат побрз пренос на топка од Французите,досега во просек Исланѓаните даваа по околу 30 ина гола на натпревар,доколку им успее да го фатат тој ритам со Французите тогаш имаат шанси да изненадат.
Скоро целиот тим им е составен од интернационалци кои играат во силни тимови,и сигурно нема на Французите да им биди лесно.
Хрватска-Полска.
Според мене изендачени селекции,очекувам неизвесен меч-мала предност и симпатии им давам на Хрватите.
Доколку имаат барем еден расположен бек како во четвртокот+ Балиќ,Дувњак на стандардно ниво тие ја имаат предноста.
Искуството е на страната на Пољаците.имаат страшна бековска линија,широка клупа.
Последните два меча ги добија Хрватите,некако им лежи играта на Пољаците-па и двете репрезентации имаат свои адути.
Останува да уживаме во големите дуели денес и да го чекаме големото финале утре во 17и30.

Мојот навивачки глас оди за Хрватите.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Мислам дека Хрватска ќе го губи денешниот меч. Се вадеа на многу мечеви редно е да загубат. И тоа сега кога највеќе ќе боли. Биелицки, Лијевски и сите останати се силни корпулентни бекови и мислам дека тешко ќе се одбранат Хрватите наспроти силната одбрана на Полска. Иако пољаците имаа и лоши моменти сепак до сега покажаа врвна игра.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.829
Поени од реакции
6.373
Мислам дека Хрватска ќе го губи денешниот меч. Се вадеа на многу мечеви редно е да загубат. И тоа сега кога највеќе ќе боли. Биелицки, Лијевски и сите останати се силни корпулентни бекови и мислам дека тешко ќе се одбранат Хрватите наспроти силната одбрана на Полска. Иако пољаците имаа и лоши моменти сепак до сега покажаа врвна игра.
Хрватска ја има највисоката и втората најтешка репрезентација на европското :):helou:

Член од
6 април 2009
Мислења
6.146
Поени од реакции
2.985
Според мене Хрватска - Полска ќе биде меч кој ќе го одлучи шампионот. Кој ќе победи во овој дуел мислам дека ќе го освои ЕП. Инаку можно е и Исланд да изненади и да победи против Франција.

M

Mario Gómez

Гостин
Франција во финале, се зајакнаа на крајот и како секогаш ќе ги тепаат Хрватите во финале. :)

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Боби[Мкд];3273258 напиша:
Франција во финале, се зајакнаа на крајот и како секогаш ќе ги тепаат Хрватите во финале. :)
Ни Хрватска ќе игра финале, ни Франција ќе победи во финалето.:wink:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Пак се извадија c c c c

Судииве им се наклонети цело време!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
ХРВАТСКАААААА:vozbud::vozbud::vozbud:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.829
Поени од реакции
6.373
Пак се извадија c c c c

Судииве им се наклонети цело време!
Ахам,а последното исклучување на Хрватска што не ни постоеше?!
Судиите имаа 1-2 одлуки на страна на Хрватска,но Хрватска победи заслужено.

Подобра беше Хрватска!! :):)
:vozbud:
АЈМО НА ПЕТЛИЊАТА!!!

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.661
Поени од реакции
9.972
тоа е голема репрезентација,коа беше најпотребно играа одлично
Пољаците у второ полувреме освен голманот и левиот бек никој не играше како што треба
така да заслужена победа и финале за Хрватите :)

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Хрвативе беа подобри во 2ро полувреме, ја уништија Полска ама за во финале... тешко дека ќе ја тепаат Франција иако јас за Хрватска ќе бидам. Да сум бил ракометар и да играм против Хрватска би му го пукнал носот на Балиќ и би престанал да играм ракомет :icon_bigg

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Пред се Полска изгуби поради одбраната 5-1 што ја играше Червар во второ полувреме. Плус паднаа психички.

За финалето сигурен сум дека Франција ќе добие едноставно непобедливи се французите нивниот тренер им решение за се.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Колку само сакам Хрватска да тепа во финале, али многу тешко. Франција е класа над другите. Ко ќе го видам само Карабатиќ како игра ми се крева притисокот:) Да не ги споменувам крилата и голманот.. А и не е Хрватска онаа која беше во времето на Метличиќ, Џомба, Лацковиќ. Смената на генерации си го направи своето..Има време за хрватите, ако не на ова европско, на следното очекувам сигурно прво место.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Во овие натпревари решваат само неколку моменти.Тоа беа на почетокот на вторто полувреме и серијата одбрани на Алиловиќ.Одлична игра на сите а проработи и Дувњак и му ја олесни работата на супериорниот Балиќ.Во финалето им давам 70% предност на Французиве,поискусни се и ѕверови(физички најјјаки).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom