Европско првенство - Шпанија шампион

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па добро реалноста е таа. Грција на хартија е далеку пред нас во баскет, ама тоа треба да се докаже на терен. Не секогаш победува оној што е повисоко рангиран во сучајов тие.
Ние сме посебно мотивирани имаме искусни играчи и психолошката состојба е многу битна во целата работа.

К

кременко

Гостин
Па добро реалноста е таа. Грција на хартија е далеку пред нас во баскет, ама тоа треба да се докаже на терен. Не секогаш победува оној што е повисоко рангиран во сучајов тие.
Ние сме посебно мотивирани имаме искусни играчи и психолошката состојба е многу битна во целата работа.
тој коеф. не е за џабе стаен 1.10 европски првак(поранешен) е грција а ние сме никој и ништо(бар до сеа )немаме ни еден добар резултат и како очекувате кладилниците да стават помал коеф. за нас или поголем за грците, нема логика

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Факт е дека првенството е ослабено за најголемите европски ѕвезди.
Шпанија според букмејкерите е најголем фаворит и мислам дека ќе освои титула.
Од друга страна, Калдерон-Шпанија, Јасикевичиус-Литванија,потоа најдобрата тројка на Грција,костурот на тимот нема да игра, Холден , Хријапа и Кириленко од Русија нема да играат, и Новицки кој што е 90% од Германија.
Нас само Илиевски ни фали, ама Врба не знае за старост, како да е во животна форма.

За медали мислам дека ќе се борат Шпанија,Франција,Хрватска и многууу очекувам од Словенија.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Според мене најголеми шанси за финале имаат Шпанија, Франција, Србија и Русија.
Литванија е ослабена, додека Србија има страшна генерација како што имала отсекогаш и по светскиот пехар во 2002 повторно се ваќа назад. Хрватска и Словенија се силни но според мене не доволно дури може и да немаат среќа и во групите. За Грците немам некое посебно мислење и ги немам гледано и позади нас според мене треба да се најдат Израел, Велика Британија, Германија, Бугарија и Летонија.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.402
Имате информации за тоа колку фанови од Македонија ке одат во Полска ? Се оргранизира ли нешто слично како она во Хрватска за време на ракометното СП ?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Според мене најголеми шанси за финале имаат Шпанија, Франција, Србија и Русија.
Литванија е ослабена, додека Србија има страшна генерација како што имала отсекогаш и по светскиот пехар во 2002 повторно се ваќа назад. Хрватска и Словенија се силни но според мене не доволно дури може и да немаат среќа и во групите. За Грците немам некое посебно мислење и ги немам гледано и позади нас според мене треба да се најдат Израел, Велика Британија, Германија, Бугарија и Летонија.
Не знам само кај ја виде страшната генерација на Србија. Има солидни играчи,физички добро подготвени и доста уиграни, но најголем адут им е тренерот . Во нормални услови овие играчи на Србија треба да се замени,а не носители на играта . Не викам дека не можат да направат резултат,поготово што сега и другите се видно ослабени ама и сами би биле задоволни со пласман на СП т.е. во први седум на првенството .

Се освен злато за Шпанија би било изненадување .

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Велиш има физички добро подготвени и добро уиграни играчи тогаш што им недостига? Тоа што им фали е што немаат доволно искуство и се млада екипа ама ќе видиме резултатот ќе си каже, јас реков Србите се според мене за први 3 позиции.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Велиш има физички добро подготвени и добро уиграни играчи тогаш што им недостига? Тоа што им фали е што немаат доволно искуство и се млада екипа ама ќе видиме резултатот ќе си каже, јас реков Србите се според мене за први 3 позиции.
Им фали победнички менталитет . Јест да у квалификациите лесно победуваа екипи како Финска,Унгарија,Бугарија, ама сеа треба да победуваат екипи што се класа погоре . Не дека ни тоа не можат да го направат ама сепак у екипата немаат некој суперстар, мечвинер кој у последните 2 минути ќе ја земе топката кај себе и ќе изнудува фаули после кои нема да промаши ниту едно слободно и ќе биде способен да реши утакмица . Е тоа и фали на оваа екипа, еден Игор Ракочевиќ тука би легнал ко кец на десетка .
Друго ништо не им фали,само да имаат среќа и никој да не се повреди па да бидат позитивно изненадување на шампионатот .

Имате информации за тоа колку фанови од Македонија ке одат во Полска ? Се оргранизира ли нешто слично како она во Хрватска за време на ракометното СП ?
МКФ имаше 300 карти мислам кои ги подели на агенциите, и мислам дека сите ќе се продадат . Плус очекувам луѓе од дијаспората, а за организирање како она за Хрватска мислам дека нема да има пошо не се 800 него 2000 километри, а и мал проблем е за картите и целата организација околу тоа .
Имаше најави по весници, али беше чист сензационализам .

|MkD|hUnTeR

Golden Lords
Член од
15 мај 2009
Мислења
187
Поени од реакции
4
Им фали победнички менталитет . Јест да у квалификациите лесно победуваа екипи како Финска,Унгарија,Бугарија, ама сеа треба да победуваат екипи што се класа погоре . Не дека ни тоа не можат да го направат ама сепак у екипата немаат некој суперстар, мечвинер кој у последните 2 минути ќе ја земе топката кај себе и ќе изнудува фаули после кои нема да промаши ниту едно слободно и ќе биде способен да реши утакмица . Е тоа и фали на оваа екипа, еден Игор Ракочевиќ тука би легнал ко кец на десетка .
Друго ништо не им фали,само да имаат среќа и никој да не се повреди па да бидат позитивно изненадување на шампионатот .

МКФ имаше 300 карти мислам кои ги подели на агенциите, и мислам дека сите ќе се продадат . Плус очекувам луѓе од дијаспората, а за организирање како она за Хрватска мислам дека нема да има пошо не се 800 него 2000 километри, а и мал проблем е за картите и целата организација околу тоа .
Имаше најави по весници, али беше чист сензационализам .
и тоа шо викаш али може да изпадне као у хрватска на прва утакмица немаше 500 души , Македонија изигра добро и се насобраа луѓе таму такао шо може да се организира , никад немоеш да знаеш на грујо шо ке му текне:toe:

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Не знам само кај ја виде страшната генерација на Србија. Има солидни играчи,физички добро подготвени и доста уиграни, но најголем адут им е тренерот . Во нормални услови овие играчи на Србија треба да се замени,а не носители на играта . Не викам дека не можат да направат резултат,поготово што сега и другите се видно ослабени ама и сами би биле задоволни со пласман на СП т.е. во први седум на првенството .

Се освен злато за Шпанија би било изненадување .
Мислам оти си многу грешка другар.Гарант полуфинале за Србија, ненормално надежна репрезентација имат,а и самите играчи, т.е. Партизан покажа што може во евролига. Има време,ке видаме... Крстич,Величкович,Трипкович.Теодосич и остали партале ќе прават

Член од
11 февруари 2009
Мислења
546
Поени од реакции
78
Mislam deka samo 200 AMS ne uspeala da dojde do karti pa taaka ostanuvame so tie 200-250.:toe:

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Ќе се бега во понеделник од школо а?:vozbud:Иначе како то ве читам тука многу малку фанови ќе има наши бе:tapp::xD:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Оставете школо какво школо па тоа е меч на деценијата бре.
ПОНЕДЕЛНИК 7. СЕПТЕМВРИ 16:30 СИТЕЛ ТВ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom