Европско првенство Србија 2012 - генерална дискусија

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.765
Поени од реакции
6.555
Луѓе знае ли некој како може да се дојде до карти во Ниш,99 посто знам дека агенцииве ги откупиле па сега ке ни ги препродаваат поскапо,тој што плалнира преку агенции нека пише колку пари што како да разгледаме бидејки карти на друг начин тешко дека ке најдеме!

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Koj најавува? Од кај испадна оваа вест..
Баш добро ќе е така.
Oд федерација кажувале,така ми кажа човекот од кој зимав карти он одеше секој ден таму преку него се зимаа карти можеше да си порачаме и така кажа за превозот.Инаку јас ги земав 60 евра блок карти плус дрес имаше :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
И јас ќе бидам во ниш само чекам датумите за испитите да видам кога ќе бидат ми останаа уште два предмети на испити да ги полагам ,ама секако идам и да не најдам карти бар у шаторот да бидеме дел од атмосверата

Член од
19 август 2010
Мислења
4.008
Поени од реакции
9.782
Ajdeeee useee malceeeeee:))!!!!
--- надополнето: 16 декември 2011 во 15:29 ---
Ajdeeee useee malceeeeee:))!!!!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Наум,ако си ги прочитал моите мислења на темава,ке воочиш дека не ги бранам само играчите на Вардар. Никогаш не ми се допаѓало на пример фаворизирањето на Златко Козла пред Георгиевски на пример. дури и кога Мојсоски мал играше во Вардар. Еве сега гледам Шундоски ја исправил неправдата.Се надевам ќе добие значајни минути Гоце,бидејќи има квалитет момакот.

Знам дека следиш ракомет подолго време,и затоа малку ме збунува коментаров за Ојлески.Отворена покана имаш од мене,кога си слободен да појдеме на еден натпревар на Вардар,да продискутираме за квалитетите на Ојлески.

Што се работи за голманите.верувам ќе се согласиш дека Митрески стагнира со формата и со неговата кариера воопшто. Во Металург не ја добива можноста и минутите што му се потребни за како што потенцираш дека во иднина тој ќе брани за Македонија. Треба дечкото да замине во клуб каде што би бранел редовно, како Пелистер на пример.

Ќе одите ли момци инаку во Ниш? Да направиме една средба во шаторот!
Се сложувам за повеќето работи со тебе... За Ојлевски не го имам гледано многу и можеби грешам, ама на Јовчевски сигурно не му е местото во репрезентација. За Митревски се сложувам со тебе, не требаше да оди во Металург, ја мислам дека тој требаше да си остане во Вардар, ама колку што знам брани на некои мечеви во Сеха. И кажав во мојот пост, поради тоа што е млад (не е којзнае колку млад, ама од Мисовски е помлад 10 години) добро е што тој оди на ЕП, можеби и Златко Даскаловски ќе беше добра опција. По квалитет и Левов заслужува да оди на ЕП... прво за да имаме квалитетна замена за Лазаров, бар по пет-шест минути на меч, второ затоа што и тој е млад и му треба искуство, трето може да игра и на десен бек и на десно крило. И јас мислам дека Златко Мојсоски не требаше да биде повикан на ЕП, прво оти врска нема, второ му зафаќа место на играч за кој пред една година Вардар и Металург буквално се „степаа“. Мислам дека горе-доле играчите се најдоброто што го имаме во моментов, може има некои исклучоци, но то је то :) Се надевам и јас дека можеби ќе дојдам до Ниш, иако неам карти, а може ќе имам и многу обврски во тој период...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Дечки (оние кои ќе одите), за сместување што направивте, најдовте нешто? Гуглам по нетов, ама слабо избор на хотели некако.

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Еве момци што има Мартин Клинчаров,бивш ракометар, да каже на темата Ојлески/Манасков. Конечно човек со муда да збори за недопирливиот Стевче.

Пренесено од ФБ во целост:

Играњето и минутажата немаат никаква врска со квалитетите. Како што не е исто да бидеш резерва во Манчестер Јунајтед и да играш 90 мин во Сиена. На пример. Кога би бил јас селектор на европско би оделе и Манасков и Ојлески затоа што и двајцата заслужиле и затоа што и двајцата се квалитет и иднината на мак ракометот. Нормално Стево Алушевски одамна не би требало да биде дел од таа репрезентација заради тоа што тоа е природен процес, а на тезата која со години се пласира дека нема друг, има контра теза која гласи, неможе ни да има кога свесно се уништуваат крила и не им се дава шанса. Еве еден прост пример... Штефан Кречмар (Stefan Kretzschmar) беше најдобро лево крило на светот, ама дечкото се пензионираше од репрезентација на 32 години, за да може Торо Јамсен од Хамбург и Уве Геншејмер од Рајн Некер Ловен да напредуваат во кариерата.... Така да место да се карате кој од овие двајца (Манасков или Ојлески) треба да е во репка, треба да шочнете да раџмислуваѕе дека и двајцата треба да се, затоа што негледам причина зошто Алушевски би бил недопирлив кога одамна не е ни во добрите години а ни во формата која ја имал. Значи секаде огра тој што е најподготвен, тој што може да даде максимум и нормално секогаш се гледа 5 години напред. Исто како што сега не би требало ни Темелков да е во тој состав затоа што германската бундес лига ја замени со аматерската лига во Луксембург, а ги имаме и Златко Мојсовски и Гоце Георгиевски, исто важи за Митков, кој игра во Ш клуб, во Ш лига, на сметка на Мајнов чија Антекера е претпоследна ама во АСОБАЛ лига каде игра против сериозни екипи и што е поважно во добра форма. Раде Стојановиќ нема да го спомнувам пошто тоа е друга тема....

Морада кажам дека во главно,се согласувам со него.

Сум пишувал тука,дека кога доживеавме неуспех за последователно СП во квалификациите,Стевче со повлече,му плескавме 5 минути во БТ, и кога се најде шанса за ново првенство,се врати да "помогне" и ние го прифативме со мислење дека нема нови момци... но сега изгледа има. Навистина,не ми текна примерот со Кречмар, а навистина е прикладен за во нашата ситуација.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Ајде бе овој требало оној требало... Се знае дека има ургирања и во ова како и сегде кај нас така да deal with it. Тој е списокот нема менување освен ако не се повреди некој.
Мене едино ми е криво за Кузмановски пошто секогаш извисува ама тоа е тоа.
и во овој состав сме доволно квалитетни за да идеме даље.

Него најде некој карти на црно или од некој што препродава? Ако да по која цена.

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Ајде бе овој требало оној требало... Се знае дека има ургирања и во ова како и сегде кај нас така да deal with it. Тој е списокот нема менување освен ако не се повреди некој.
Мене едино ми е криво за Кузмановски пошто секогаш извисува ама тоа е тоа.
и во овој состав сме доволно квалитетни за да идеме даље.

Него најде некој карти на црно или од некој што препродава? Ако да по која цена.
Далеку од тоа дека не сме квалитетни другар. Но мора да се признае дека држи вода муабетот. мора да се мисли на иднината. Долго време размислувам еве,што по оваа генерација,не се работи со млади категории. Но тоа едруг муабет за по ЕП.

За карти,пробај јави се во Федерација. Скапо ќе те фати сигурно,но ЕП е ова

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Еве момци што има Мартин Клинчаров,бивш ракометар, да каже на темата Ојлески/Манасков. Конечно човек со муда да збори за недопирливиот Стевче.

Пренесено од ФБ во целост:

Играњето и минутажата немаат никаква врска со квалитетите. Како што не е исто да бидеш резерва во Манчестер Јунајтед и да играш 90 мин во Сиена. На пример. Кога би бил јас селектор на европско би оделе и Манасков и Ојлески затоа што и двајцата заслужиле и затоа што и двајцата се квалитет и иднината на мак ракометот. Нормално Стево Алушевски одамна не би требало да биде дел од таа репрезентација заради тоа што тоа е природен процес, а на тезата која со години се пласира дека нема друг, има контра теза која гласи, неможе ни да има кога свесно се уништуваат крила и не им се дава шанса. Еве еден прост пример... Штефан Кречмар (Stefan Kretzschmar) беше најдобро лево крило на светот, ама дечкото се пензионираше од репрезентација на 32 години, за да може Торо Јамсен од Хамбург и Уве Геншејмер од Рајн Некер Ловен да напредуваат во кариерата.... Така да место да се карате кој од овие двајца (Манасков или Ојлески) треба да е во репка, треба да шочнете да раџмислуваѕе дека и двајцата треба да се, затоа што негледам причина зошто Алушевски би бил недопирлив кога одамна не е ни во добрите години а ни во формата која ја имал. Значи секаде огра тој што е најподготвен, тој што може да даде максимум и нормално секогаш се гледа 5 години напред. Исто како што сега не би требало ни Темелков да е во тој состав затоа што германската бундес лига ја замени со аматерската лига во Луксембург, а ги имаме и Златко Мојсовски и Гоце Георгиевски, исто важи за Митков, кој игра во Ш клуб, во Ш лига, на сметка на Мајнов чија Антекера е претпоследна ама во АСОБАЛ лига каде игра против сериозни екипи и што е поважно во добра форма. Раде Стојановиќ нема да го спомнувам пошто тоа е друга тема....

Морада кажам дека во главно,се согласувам со него.

Сум пишувал тука,дека кога доживеавме неуспех за последователно СП во квалификациите,Стевче со повлече,му плескавме 5 минути во БТ, и кога се најде шанса за ново првенство,се врати да "помогне" и ние го прифативме со мислење дека нема нови момци... но сега изгледа има. Навистина,не ми текна примерот со Кречмар, а навистина е прикладен за во нашата ситуација.
Малку ми е глуп примерот со Кречмар од причина што тоа се работи за Германија, репрезентација која е стално во врвот и која има најјака лига во свет, па логично е нивните играчи да играат во најдобра лига со врвни тренери.
На ова европско имаме поголеми шанси од било кога да направиме некој успех, па не треба да се експериментира со реално сеуште не спремните Ојлески и Манасков. Ако кажеш дека Алушевски имал правено грешки на утакмиците во лш, тогаш слободно можам и јас да кажам дека Манасков редовно правеше грешки од неискуство и од брзање. Ако ништо друго, искуството ќе ни биде од голема важност првенствово.

И Левов беше во слаба форма последниве неколку утакмици, па не гледам некој минус во тоа што не е земен. Не знам само зошто Мајнов не беше земен.

Бтв најдов јас смештај во куќа во Ниш 100 евра за тројца, за 5 дена.

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Бтв најдов јас смештај во куќа во Ниш 100 евра за тројца, за 5 дена.
Можеби не штима компарацијата со Бундеслигата,но принципот е ист. Али тоа е списокот е затворен,сега останува само да се покажат дечките.

Добар дил сте направиле за смештај, јас најдов за 10 евра од ден исто 5 дена.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.357
Поени од реакции
8.459

Јас најдов по 100 евра комплетот (трите карти) ако сака некој нека пише по ПП со напомена дека е само еден комплет !

Член од
19 август 2010
Мислења
4.008
Поени од реакции
9.782
Можеби не штима компарацијата со Бундеслигата,но принципот е ист. Али тоа е списокот е затворен,сега останува само да се покажат дечките.

Добар дил сте направиле за смештај, јас најдов за 10 евра од ден исто 5 дена.
Druze, na koj nacin najde smestaj?? Na internet oglasi?

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=121911648202&id=22&prilog=0&setIzdanie=22459
Што убаво е вака кога не потценуваат леле леле само нашите да играат со срце и одбрана како што игра металург ќе ја поминеме групата 100% па уште ќе издржеле притисокот од публиката штета што не одиме на ракомет па да види дечкото каква публика има во Македонија не псоредува со Германците и со Шпанците кога ќе видат што е права публика ќе се изгубат

Kajgana Shop

На врв Bottom