Европска Унија

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Прво овој не кажа ништо за оданочување, туку за „користење“ (читај крадење) на парите од приватните заштеди на граѓаните. И никаде ништо не кажа за „робин худ“ земање од богати па давање на сиромашни... Тоа ти си проектираш пусти желби.
Епа штом е така нека зема ако е решен.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Италија почна со истоварање мигранти во Албанија.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Многу бе голема бројка. Имат снемано или брзи се, не можат да ги фатат...

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
Финтата е дека ќе можат да ги држат максимум 28 дена ако не сум грешка.

Ако немаат за тоа време одговор за азил од Италија, тогаш пак во Италија ги носат.

Ми стои повеќе ко мерка за публицитет, не за ефикасност.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Se nanamlivaat kamatite vo EU Toa ke ima efekst i za nas, ke se namalat i našite kamati. Dobra vest barem za onie koi razmisluvaat za zemanje krediti

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751

Автоматски споено мислење:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.152
После Германија, Франција го укинува времено шенгенскиот договор и воведува гранични контроли со нејзините соседи.

Изгледа не останува многу од ЕУ

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Ама чекајте малку другари... Па зарем сега кога Северџанија (за едно 500 години) ќе влезе во ЕУ? Па за ова ли знаме и име менуваа северџаните, за ова УЧК таклабасите од уста не ги извадија? :unsure:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Зашто така зборите. Ене во темана за Украина вс Русија, ЕУ е многу богата, моќна и со розева заедничка иднина. Русија само што не банкротирала.

Еврото уште од самото креирање е осудено на пропаст, бидејќи намерно основите не ги формирале како кај доларот, иако им било укажано на тоа.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
Зашто така зборите. Ене во темана за Украина вс Русија, ЕУ е многу богата, моќна и со розева заедничка иднина. Русија само што не банкротирала.

Еврото уште од самото креирање е осудено на пропаст, бидејќи намерно основите не ги формирале како кај доларот, иако им било укажано на тоа.
Златна германска Марка. Еееее цела Германија свршува за тој период кога ги прашуваш како било тогаш. Ама добро им го спопикаа во Брисел.

Него мене лично ова не ми се допаѓа.

Следи Полска во мандатот на Таск некои патерни како и остатокот од Европа. Ќе си ебат матер и тука. Сличните патерни роварат низ Еу.

Kajgana Shop

На врв Bottom