Евровизија 2012

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Види ја Опи, како млада женска станала еј. Многу ослабела, порано како мечка беше

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Вечерва сакам да се случи едно гооолемо изненадување а сите, а тоа е Македонија да победи!!! Ништо повеќе и ништо помалку :D
Тоа би била заслужена победа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.896
Поени од реакции
23.298
отпосле пуштете им ја, сега ке направат скандал.
а од кога ке заврши се нека се јадат дека ги заебавме.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Немав 3 дена интернет, а за тоа време се испишале 100 страни на темава... солидно :icon_lol: Може некој пат ќе ги прочитам сите, али до тогаш да си пишам мислење.

Настапот на Калиопи направи сите останати учесници у втора (па и у прва вечер) да изгледаат ко да пејат на "Златно Славејче". Жими се.
Толку голема слобода во пеење немаат ни пејачи што пеат на концерт, а не па на Евровизија. Очигледно беше дека 35 години во музика си го прават своето. Браво Калиопи.

Што се однесува до песните од втора вечер - не беа ништо подобри од тие од прва.
Србија - патетики (as usual). Не ми влезе во глава песната, али дур ја слушав не уживав.
Холандија - покахонтас. Ни 2 збора не разбрав што пее. И да, или типката беше high (а бидејќи доаѓа од Холандија не би ме чудело), или е малце ментално заостаната (пошто очите и' беа искривени).
Малта - глупа песна.
Белорусија - уште поглупа.
Португалија - досадна.
Украина - копија на Тина Тарнер, али добра песна и изведба
Бугарија - :facepalm::facepalm::facepalm: Најголемиот fail оваа година. Типичен летен денс ритам, со УЖАСНА интерпретација и мизерен текст. А и пејачката фалшираше до небо.
Словенија - добра изведба, али ништо не ја разбрав и не ми беше толку интересно дур пееше
Хрватска - ко по традиција со Србија само балади пуштаат на Евровизија. Преку кур...
Шведска - сите ја зборат за најголем фаворит, а јас не гледам ништо посебно во песната. Типична Katy Perry песна со апла лош сценски настап. Од толку што беше темно дур пееше не ја видов во лице.
Грузија - :facepalm: Очигледно Азис ослабел и отишол во Грузија да пее...
Турција - многу лоша песна. Они обично вадат добри песни на Евровизија (типично Евровизиски), али овојпат им беше катастрофа. 100% со врски влегоа. Башка и апла познато ми делуваше, така што најверојатно и крадена им е.
Естонија - booooorrrrrrriiiiiiiiiiiinnnnnnnnngggggggggggg
Словачка - рокери на Евровизија... fuck me... :facepalm:
Норвешка - типична денс песна. Ништо посебно.
БиХ - уште една балада... Jesus Christ.
Литванија - Мајкл Џексон литванска верзија... Нема нешто посебни вокални способности типот, али добра му е песната.

И морам да пишам, оваа година песните на "големата петорка" се која од која подобри. Дури и таа на Азербејџан за разлика од минатата година овојпат им е добра. Така да ќе биде доста интересно вечер со нив.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.896
Поени од реакции
23.298
ги пратев коефицинетите на кладилници од пред некој ден до сега и работата иди вака.
за во првите 4 од 1/29 сега е 1/18
за првите 10 од 1/4.5 сега е 1/3.
значи баѓии паднаа или ни се крена рејтингот.
така да ѓаолот ни ора ни копа, се бива.

М

Мартин`

Гостин
Само мене ли ми е поубава сега отколку пред некоја година? Сигурно има и ослабено, многу е убава тука.
Колку години инаку има Калиопи !? Изгледа навистина добро сега..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
A ti da ne jades bubrezi mng mng? :)
Dobra noga drzi taa, ama u faca ne e bas ubava t.e. mene bare ne mi se svigja...

I Svedska ke pobedi :)
тие две ќе се јадат за прво место али мислам дека Кипар ќе победи :P

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Мене страв ми е нешто да не упропастат со настапот :facepalm: супер си беше некни нека не се глупираат само.
Мислам дека конечно научија дека едноставното е поубаво и дека без глупирање ќе поминат поубаво

Kajgana Shop

На врв Bottom