Евровизија 2010

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Играш .!.?
Па Бреговиќ разочара комплетно,оваа му е најслаба песна досега во кариерата,сосема непотребно.Џабе срамење..
е ај оваа и со нашава спореди ги :jaj:

колку е повесела од србиве..... уствари нема што да ти кажувам секој си има различни мислења :pipi:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245

Анализа: 2/39

ЛИТВАНИЈА

Download: http://www.sendspace.com/file/iwnv3y

Изведувачи: InCulto
Наслов на песната: "East European Funk"
Музика: InCulto
Текст: InCulto
Полуфинале и реден број: Полуфинале 2; ред. бр. 1

Литванија на Евровизија
Својот прв настап Литванија го имаа во 1994. година. Освојувајќи го 25. место, а воедно и последно место таа година, без ниту освоен бод, Литванија одлучи да паузира и повторно да се врати дури во 1999. година. Од тогаш, па до денес, Литванија не освоила задоволителни резултати, успевајќи само еднаш да дојде до десетте најдобри. Секако, сите се сеќаваме на песната „We are the Winners“

Литванија во финалето на Евровизија (2004. - 2009.): 50% (4/6)

Литванија овогодишниот претставник го одбра преку пат на национален избор кој покрај финалето се состоеше од уште три полуфинални вечери. Полуфиналето се одиграни на 12., 22., и 27. февруари, а од 11 натпреварувачи во секое полуфинале, од нив преку пат на телевоутинг беа одбрани по тројца за во финале. Националното финале беше на 4. март каде што жирито и телевоутингот одлучија во Осло да оди групата InCulto и нивната весела изведба „East European Funk“.

Какви шанси и‘ даваат кладилниците на Молдавија годинава?

bet365 – 100/1
Paddy Power – 100/1
Boylesports – 100/1
888sport – 80/1

You’ve seen it all before
We ain’t got no taste we’re all a bore
But you should give us chance
Cause we’re just victims of circumstance
We’ve had it pretty tough
But that’s ok, we like it rough
We’ll settle the score
Survived the reds and 2 world wars

Get up and dance to our Eastern European kinda funk!

http://www.youtube.com/watch?v=ab9C0klYilw&feature=player_embedded

Моја анализа: Второто полуфинале според мене ќе се отвори со една доста поинаква и чудна песна. Мене воопшто не ми се допадна песната на Литванија годинава, за разлика од лани кога имаа прекрасна балада, и прв пат после толку години да ме воодушеви некоја нивна песна. Но, мислам дека единствено ако сакаат влез во финале, тогаш најголеми шанси имаат во жирито, затоа што тие некако даваат повеќе бодови на песни кои не се типични за Евровизија и баш во тој стил.

Оценка: 2/10

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Licno bi sakal Slovacka,Turcija ili Germanija da pobedat.Nikoj drug.

Pesnata na Slovacka e super:

Член од
14 јануари 2009
Мислења
359
Поени од реакции
21
Литванија:
Глупо и ушеболно. Ако ова победи, значи огромна утка сме направиле што не ги пуштивме Паркети на време.
Оцена 4/10

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Играш .!.?
Па Бреговиќ разочара комплетно,оваа му е најслаба песна досега во кариерата,сосема непотребно.Џабе срамење..

За песната од Србија немам зборови :) Една од најубавите. И не гледам никакво срамење со толку убава песна.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
^Шо е убаво у песнана на Србија. Колку е само сељачка, колку само го искажува нивниот стил на музика, колку е само забегана уф. Барем во споредба со ваа, нашата е сто пати подобра...

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
^Шо е убаво у песнана на Србија. Колку е само сељачка, колку само го искажува нивниот стил на музика, колку е само забегана уф. Барем во споредба со ваа, нашата е сто пати подобра...

Леле само колку сте љубоморни. Аман бе луѓе натпервар на песни е, а не на држави. :)

M

M del Mar

Гостин
А и песнава се повеќе и повеќе ми влегува во уво.
:)
Сепак сметам дека за евровизија треба песна која што веднаш ќе ти влезе во уво, а не по неколку преслушувања на истата...:wink:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
:)
Сепак сметам дека за евровизија треба песна која што веднаш ќе ти влезе во уво, а не по неколку преслушувања на истата...:wink:
И ти си во право. :) Се согласувам со тебе. Ама шо ги знаеш Европјаниве, може од прва ќе им влезе во уво, ма да како и да е, се е на ти го/дај ми го принцип така да, немаат врска песните со тоа.

Како и да е, му посакувам среќа на Ѓоко, нека не претстави во најдобро светло, песната се повеќе ми се закачува во глава, така да... :)

:pejucka:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245

Анализа: 3/39

РУСИЈА

Download: http://www.sendspace.com/file/b6q1fx

Изведувачи: Peter Nalitch & Friends
Наслов на песната: "Lost and Forgotten"
Музика: Peter Nalitch
Текст: Peter Nalitch
Полуфинале и реден број: Полуфинале 1; ред. бр. 2

Русија на Евровизија
Русија во семејството Евровизија се придружи во 1994. година кога со песната “Vyechniy stranik“ го освоија доброто 9.то место. Од тогаш па до денес, Русиај бележи дури пет резултати во ТОП 3 најдобри од кои и една победа. Дима Билан беше заслужен за првата организација во Москва која помина спектакуларно, и тоа поради триумфот во Белград со песната „Believe“.

Русија во финалето на Евровизија (2004. - 2009.): 100% (6/6)

Во неделата, на 7. март беше оддржано националното финале на Русија. Вкупно 25 изведувачи ги представија своите песни, а збирот од гласовите од жирито и гледачите одлучија дека во Осло ќе оди Petar Nalitch & Friends, кој со 20.9 поени убедливо победи со песната „Lost and Forgotten“.

Какви шанси и‘ даваат кладилниците на Русија годинава?

bet365 – 100/1
Paddy Power – 100/1
Boylesports – 100/1
888sport – 100/1

Here am I, lost and forgotten
For this cruel-cruel time when I’m first time in love
Now that is why I say Lord of mercy
And i hope now that you here me
Oh yeah…

- what are you doing man?
- I’m looking at her fotos, what should I do with them
- drop them into the fire
- oh yeah, I gonna burn ‘em now
Cause I have to forget you now
As all, as all those kisses and sweet embrases

Моја анализа: Откако Русите го избраа ова чудо, не можев да верувам колку непрофесионален избор имаа годинава и толку лоши песни. Иако мислев дека минатата година со песната „Мамо“ дефинтивно ќе го достигнат дното сепак годинава го достигнаа. Барем минатата година Анастасија имаше еден одличен вокал, а песната иако беше со досадни елементи, успеа да допре дел од публиката. Според мене а како што гледате горе и според шансите на кладилницата ова чудо нема шанси никако за влез во финале, и доколку влезе според мене тоа ќе биде голема неправда како што имаше лани кај некои песни (читај: Швајцарија, и нормално нашите Некст Тајм). Но, можеби ќе влезат во финале затоа што сепак една Русија е во прашање, дали политиката ќе вмеша прсти во овој случај, ќе видеме кон крајот на мај.

Оценка: 1/10

P

PewDiePie

Гостин
За песната од Србија немам зборови :) Една од најубавите. И не гледам никакво срамење со толку убава песна.
Можеби и затоа што немаш срам имаш смелост да пишеш дека е една од најубавите.:kesa::pos2::pos2:
Стварно после слушањето на оваа песна,Лане Моје ми звучи гнсно :uvo::pos:

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.153
Поени од реакции
4.037
Комплеееееетно се сложувам, српската песна е крајно сељачка и проста! :tapp:

Леле само колку сте љубоморни. Аман бе луѓе натпервар на песни е, а не на држави. :)
Лелееееее иди фрли се. Демек ако некој каже дека не му се свиѓа песната, така вика само ради љубомора пффф :tapp: Песната стварно е чкљ, тебе ако ти се свиѓа ондак ок, ама ако на некој не ондак не вади вакви безвезе заклучоци дека „така вика пошто е премногу љубоморен/на“.

M

M del Mar

Гостин
И ти си во право. :) Се согласувам со тебе. Ама шо ги знаеш Европјаниве, може од прва ќе им влезе во уво, ма да како и да е, се е на ти го/дај ми го принцип така да, немаат врска песните со тоа.
Сигурна сум дека песнава нема да им влезе од прва во уво :icon_lol: воопшто не е впечатлива, а ни спотот (мое мислење, се е до вкус)
Како и да е нема да имаме успех :pos:

Член од
14 јануари 2009
Мислења
359
Поени од реакции
21
Русија:
Песнава е живи патетики. Тргнувајки од мелодијата, па завршувајќи со завивањата на вокалистов. Песнава на погреб ако ми ја пуштат, уште пред да ме закопаат може да се сваперам. Единствено руската мафија може да ја протне во финале, па дури и да победи не верувам дека некој ќе сака повеќе од 2-3 пати во живот да ја преслуша.
Оцена 1/10

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Комплеееееетно се сложувам, српската песна е крајно сељачка и проста! :tapp:

Лелееееее иди фрли се. Демек ако некој каже дека не му се свиѓа песната, така вика само ради љубомора пффф :tapp: Песната стварно е чкљ, тебе ако ти се свиѓа ондак ок, ама ако на некој не ондак не вади вакви безвезе заклучоци дека „така вика пошто е премногу љубоморен/на“.
Мене искрено, ако не ми се свиѓа некоја песна ќе речам дека не ми е убава, а не дека е сељачка, зошто баш таков начин на изразување ми изгледа уште посељачки. :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom