ЕУРО 2020 - Нокаут фаза

Кои репрезентации ќе стигнат до финалето на ЕУРО 2020?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
... ама за време на утакмица не сум знаела дека се следат параметрите кај некои фудбалери,

Прегледај го приврзокот 300611

прашање дали да носел ваков елек Christian Eriksen, не би му се случило тоа што му се случи!
Се следат, не кај сите ама се следат за да знаат во кој дел од утакмицата и под каков интензитет му се справува телото/срцето.

Обично во припремен дел од сезоната на тренинзи носат сите играчи и со тоа се одредува интензитетот на тренингот за да видат како се справуваат со замор за да не дојде до повреди.

Некои играчи носат цело време и на тренинзи и на натпревари, зависи како ќе им каже фитнес тренерот и докторот.

Ова со Ериксен нема никаква врска.

Меси го иам приметено дека редовно носи.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.900
Поени од реакции
67.551
Се следат, не кај сите ама се следат за да знаат во кој дел од утакмицата и под каков интензитет му се справува телото/срцето.

Обично во припремен дел од сезоната на тренинзи носат сите играчи и со тоа се одредува интензитетот на тренингот за да видат како се справуваат со замор за да не дојде до повреди.
Едно нешто што ме импресионираше до кој степен ги анализираат играчите беше тоа што на Кутињо му мереле колку време му е потребно да му се врати ритамот на срцето во нормална состојба по спринт, со цел да проценат колку време му е потребно пак да биде свеж за да го игра пресингот на Клоп. По тоа му одредувале со кој интезитет може да игра пресинг.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.529
Поени од реакции
9.408
... ама за време на утакмица не сум знаела дека се следат параметрите кај некои фудбалери,

Прегледај го приврзокот 300611

прашање дали да носел ваков елек Christian Eriksen, не би му се случило тоа што му се случи!
па баш на утакмици носат вакви елеци, син ми е 13 години па од време на време му даваат вакви гпс траки а не па овие врвни професионалци.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ништо чудно прва утакмица да и била таа со Австрија.
За википедија магистер е доволно долго, а ако запне до крајот на првенствово и некоја повисока титула може да добие.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.719
Поени од реакции
37.707
... затоа по социјалните мрежи ,,руе,, со потсмев од мушки индивидуи дека се носеле прслуци скришум од фудбалерите (транс), па по даден гол дигајќи го дресот демек ,,жив го фатиле,, видиш не ми текнало дека тоа можеби им била прва видена утакмица, ниту дека истите биле вики магистри, кхмммкхх!

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.695
Поени од реакции
8.338
За википедија магистер е доволно долго, а ако запне до крајот на првенствово и некоја повисока титула може да добие.
Стефи ја нема, Фрос исто, остајте по нешто џенцко на темава ;)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.719
Поени од реакции
37.707
Стефи ја нема, Фрос исто, остајте по нешто џенцко на темава ;)
...благодарам колега на форумска колегијалност, ама џабе истите не знаат што е џенцко и по инерција ги бркаат од себе, било овуда било свуда!:ајнапиво:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
... затоа по социјалните мрежи ,,руе,, со потсмев од мушки индивидуи дека се носеле прслуци скришум од фудбалерите (транс), па по даден гол дигајќи го дресот демек ,,жив го фатиле,, видиш не ми текнало дека тоа можеби им била прва видена утакмица, ниту дека истите биле вики магистри, кхмммкхх!
Тогаш очигледно и на нив таа со Австрија им била прва утакмица што ја гледале во животот. :D

Член од
7 април 2015
Мислења
2.811
Поени од реакции
1.714
Немаа среќа Данците на светското, несреќно испаднаа на пенали од релативно малку подобра репрезентација.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Бијонси шта се фураш?
Фудбал е комплицирана работа. Не е медицина, сврти две три страни на гугл, читни хороскоп у новина и отварај глава на некој пациент, ни крив, ни дужен. У фудбал има многу непознати, 1 и 1 не се стално 2. Јас пратам 30 и кусур години, ко вчера да ги глеав Фелер и Рајкард како се пљукаа ко дечишта...по цели денови сме трчале ко деца, со нозе одрпани од асфалт...и пак си признавам дека аматерски го познавам фудбалов.
Полека, заглеај првенствово, па после малце ЛШ, Премиер, Бундес...и ќе влезеш у шема. Те бива, ајде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom