ЕУРО 2020 - Група Ц (Холандија, Украина, Австрија, МАКЕДОНИЈА)

Македонија ќе се пласира во нокаут фазата како...?

• Вкупно гласачи
    162
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
Како да ги оставам Французите? Па тие не постигнаа ни гол ако не се лажам во групната фаза, а беа едни од главните фаворити за титула. Што очекуваше ти од Македонија, медал? Сам си кажал на почетокот на постот, дојдовме од Лигата на Нации, од најдолната група, така да логично е да сме аутсајдери на ова ЕП и најслаба екипа. И како се претставивме? Според мене сосема пристојно, порано бевме топовско месо за екипи ко Австрија и Украина а сега играме егал мечеви со нив, што повеќе? Најбитно од се е да не застане процесот овде, имаме одлично јадро на екипата кое треба да се надградува во иднина. Ете Пандев оди во пензија, Елмас треба да преземе како најталентиран играч од оваа генерација.

Жими се не ги разбирам ваквите како тебе, чудни луѓе сте.
Ниту пак јас не ги разбирам. Ги пратам уште од квалификации за Франција 98, ја тепавме Ирска дома 3:2 и исто се крена еуфорија ќе играме бараж ама требаше Литванија да ја тепаме и дома и гости, и многу брзо не акнаа од земја и таму и ваму. Поготово таму уште до ден денешен Хаџиевски по интервјуа вика викторија сме играле пред нивен гол ама ете сме немале среќа и изгубивме 2:0, ја се сеќавам топката ни ја скрија неможевме да ја најдеме кај е, но ете Хаџиевски може на друга утакмица бил селектор тоа време. Таков ни е менталитетот, Јонуз селекторот викаше не се сеќава колку изгубивме со младите тогаш мислам скри 2 гола каков лешпер.

Муабетот ми е дека убаво е да се сонува ама реално кај бевме и кај сме сум презадоволен, идеме у експоненционален раст што е супер.
Неможе со искривена перцепција за нашата репрезентација да се очекува да играме ко Италија, тоа е првпат сме по сплет на околности тука.

Супер ќе биде освен голови што постигнавме и некој бод да земеме.

Да не постирам резултати од квалификации назад по годиниве па да не ги лупне дамла. А сите глеаме квалификации е едно првенство е друго, тука се гине.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.805
Поени од реакции
1.710
Можеби е најдобро да испаднеме од Група Ц во Лига Нације, и повторно да се вратиме во група Д да играме со послабите екипи за полесен пласман на наредното Евро 2024.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.720
Поени од реакции
115.509
Можеби е најдобро да испаднеме од Група Ц во Лига Нације, и повторно да се вратиме во група Д да играме со послабите екипи за полесен пласман на наредното Евро 2024.
И како е подобро да испаднеш од група Ц? Тоа е назадување, фрлање во вода циклус од 4 до 6 години, а и покрај тоа нема гаранција дека од Д ќе се пласираш даље, зашо и сам виде дека со Косово и Грузија беа ептен тесни утакмици. А додека си трепнал ќе отиде прајмот на Елмас, Барди и компанија и отиде све у курац.

Сега мора да се цели кон подобар пласман во Ц, обид за влез на ЕП преку регуларни квалификации итн итн.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
ФФМ не треба да инвестира...всушност тие кои треба да инвестираат се пред се клубојте а потоа општинските власти, па државата па на крајот иди ФФМ.

ФФМ сама е немоќна доколку нема координираност со општините и клубојте..е сега во Македонија се е испревртено и каша попара и затоа ни е ваква државата...како прво ФФМ не се мирисаат со власта/општините бидејќи се од различни партии и немаат скоро никаква комуникација во врска со распределбата на парите....како второ тие пари што ќе ги земат од УЕФА многу малце завршуваат кај шо треба(најчесто во џеповите на Мети и блиските луѓе околу него) и никој не ги мониторира...како трето и да завршат кај шо треба(клубојте) пак ќе ги украдат бидејќи немаат никаков план на подолг рок и не знаат што да му прават на парите...и плус 90% од клубојте се под капата на општините па ќе ги украдат по default.....и на крај ќе се чудиме зошто сме толку слаби и мизерни...само во Македонија е можно 5 години да се гради една помочана трибина од 5000 души и да не се заврши како шо треба.
Види брат, се сложувам со повеќето ама ФФМ и те како треба да инвестира во македонскиот фудбал.

Треба да помага на клубовите да подобруваат инфраструктура итн. Значи клучно е тоа "помага".
Убаво член погоре ја пиша и Хрватска како пример.

Ние сме утепана земја, и 1 000 000 евра кај нас е цело богатсво. ФФМ мора да покрене иницијатива и некако да им потпомогне на клубовите и да наметне форсирање на млади таленти. Со што и за Х години ќе добиеме се подобра и подобра сениорска репрезентација. А и нормално ПМФЛ би се дигнала доста.

Газдите, Општините и се тоа нормално е да вложуваат исто така, но ФФМ треба да биде некое непристрасно тело коешто ќе помага на сите и ќе се грижи за Македонскиот Фудбал пред се. Од општинска лига до А Репрезентација.
Кај нас барем малце пари требаат за многу да се дигне квалитетот на првенството.

Криво ми е што немаме барем 2-3 клуба што се фокусираат на вадење на квалитетни играчи од младински школи.

Ако сакаме напредок тогаш ќе мора да се средат работите и паметно да се работи, да се стегнат клубовите, да почне да се планира долгорочно итн.

Види ги и Србија и Хрватска како работат со клубовите, колку играчи даваат низ европа и слично. Власта и ФФМ мора да соработуваат за да може да има напредок. Само очигледно е кај нас дека ич qр не им чуе и на едните и на другите.

п.с малце оф топик но никогаш не ми стана јасно зашо ниту еден наш клиб не работи со скаути и не собира таленти млади за ич пари од Африка, Ј. Америка итн. Сигурно "работните дозволи", пасошите и сл не биле проблем. Можеби немањето визија и долгорочен план. Не знам.
За трибината збориш за БТ?

И како е подобро да испаднеш од група Ц? Тоа е назадување, фрлање во вода циклус од 4 до 6 години, а и покрај тоа нема гаранција дека од Д ќе се пласираш даље, зашо и сам виде дека со Косово и Грузија беа ептен тесни утакмици. А додека си трепнал ќе отиде прајмот на Елмас, Барди и компанија и отиде све у курац.

Сега мора да се цели кон подобар пласман во Ц, обид за влез на ЕП преку регуларни квалификации итн итн.
Забораваме дека и во Ц можеме да се квалификуваме. Ако некој клуб фати место преку нормални квалификации тогаш друг од истата група го заменува.
Исто и колку подобар ранк толку "полесна" група за европско/светско квалификации.

Секогаш треба да се иде на боље, шансите да се квалификуваме за Еп или Сп ни се исти, подобро почесто да си го мериме против јаки репки него да ствараме лажна слика дека не бива и вакви глупи ријалити чекови да ни се дешаваат. :)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.492
Поени од реакции
16.683
Треба само Холандија да ја тепаме со 3 гола, а Австрија да ја победи Украина и тоа е тоа. :cool::D
ОХИ.......Изгубивме со 2 разлика од Австрија....треба Холандија со 4 гола разлика , бидејки Австрија и со +1 да ја добие Украина ќе има +1 гол разлика, значи со +3 над Холандија САМО МЕСТО...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Може ако прекинат да идат агресивни куртони од навивачки групи, и обичната раја ќе почне да иде да си глеа фудбал на раат и да почнат да се прават редовно пари од гледање домашно првенство. Као што секоја друга асална држава го има нормализирано гледањето фудбал од мерак као обичен човек, а не као припадник на ретардирана секта.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.492
Поени од реакции
16.683
Прво што треба е СТРАНЕЦ селектор.... наши само помошници, кондициони, евентуално скаути да бараат играчи.... кога беше словенец селектор на тренинг не им дава топка на трева да падне, само на прва додавање, НЕ нафташки , дизел фудбал....

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.876
Поени од реакции
36.921
Може ако прекинат да идат агресивни куртони од навивачки групи, и обичната раја ќе почне да иде да си глеа фудбал на раат и да почнат да се прават редовно пари од гледање домашно првенство. Као што секоја друга асална држава го има нормализирано гледањето фудбал од мерак као обичен човек, а не као припадник на ретардирана секта.
Хахах класика Дебар Маало кафанче муабет. Вашите уши се создадени за Лебедово езеро и гласот на Пласидо Доминго а не за пцовки и неумесни зборови, ти се молам :D
Се некој друг е крив зашто не можела нормалната раја во Македонија да пркне :D

Ете ако толку сметаат дивјаците на утакмици, што не идете на ФК Работнички да го гледате?
Они се урбани, чисти, напарфемисани и цивилизирани. Него и таму има 15 луѓе на стадион сосе редари. Што не идете у стилот support your local club, па да отидете локалниот клуб у маало да го гледате, па ќе оставите 50-100 денари за децата таму.

Ама македончето сака да седи по цели денови во кладилница и кафана од ручек до затворање. Затоа све дебљаци со мешлаци и шија што не е од туршија. И нормално, све некој друг е крив зашо не пркнала работата. Шо би рекол Кили, абе немој да ме јебеш:D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Хахах класика Дебар Маало кафанче муабет. Вашите уши се создадени за Лебедово езеро и гласот на Пласидо Доминго а не за пцовки и неумесни зборови, ти се молам :D
Се некој друг е крив зашто не можела нормалната раја во Македонија да пркне :D

Ете ако толку сметаат дивјаците на утакмици, што не идете на ФК Работнички да го гледате?
Они се урбани, чисти, напарфемисани и цивилизирани. Него и таму има 15 луѓе на стадион сосе редари. Што не идете у стилот support your local club, па да отидете локалниот клуб у маало да го гледате, па ќе оставите 50-100 денари за децата таму.

Ама македончето сака да седи по цели денови во кладилница и кафана од ручек до затворање. Затоа све дебљаци со мешлаци и шија што не е од туршија. И нормално, све некој друг е крив зашо не пркнала работата. Шо би рекол Кили, абе немој да ме јебеш:D
Ја ти кажувам зашто мнозина луѓе што ги знам не се заинтересирани за гледање домашен фудбал, буквално ова си е причината. Дали е изговор или не, не знам. Факт е дека куртонската багра од навивачките групи е одбивна и никој нејќе у нивна близина да биде, само самите си мислат дека се јаки, интересни и битни.

Не планирам да се убедувам, нека си тераат, нека се тепаат едни со други, и со куртоните џандарски од другата страна, па нека се чудат зашто никој не иде на фудбал тимот да им го глеа. Дури и поинтересно е така од страна да глеаш како се у заблуда :)

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Ја ти кажувам зашто мнозина луѓе што ги знам не се заинтересирани за гледање домашен фудбал, буквално ова си е причината. Дали е изговор или не, не знам. Факт е дека куртонската багра од навивачките групи е одбивна и никој нејќе у нивна близина да биде, само самите си мислат дека се јаки, интересни и битни.

Не планирам да се убедувам, нека си тераат, нека се тепаат едни со други, и со куртоните џандарски од другата страна, па нека се чудат зашто никој не иде на фудбал тимот да им го глеа. Дури и поинтересно е така од страна да глеаш како се у заблуда :)
Па не мора да купуваш карта одма до нив, цел стадион имаш.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.876
Поени од реакции
36.921

Кои навивачи бе друже, последниве години навивачките групи во Скопје се непостоечки. Нема повеќе од 50 души на стадион. И пак ко што кажав има еден куп клубови низ Скопје кои немаат лошковци навивачи и таму нормалната раја може да оди секој викенд и да има пријатно спортско попладне. Ама нее, нормалната раја сака да седи у кафана со саати да гнете пилешки прсти и шарски, и да исправа криви дрини :D

Фактот е дека Скопје никогаш не бил нешо многу силен со спортска и гледачка култура. Имало нешо во годините кога Вардар бил јак и шампион на Југославија иако и тогаш сме биле позади со гледаност на утакмици во споредба со другите клубови од републиките.

Овие изговори сум ги добивал исто од луѓе кои последен пат биле на утакмица на Работнички - Болтон. И 30 деца што пееле биле проблемот зашо не иделе на утакмица. Ок, Опера и Балет се наоѓа на другата страна:D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Кои навивачи бе друже, последниве години навивачките групи во Скопје се непостоечки. Нема повеќе од 50 души на стадион. И пак ко што кажав има еден куп клубови низ Скопје кои немаат лошковци навивачи и таму нормалната раја може да оди секој викенд и да има пријатно спортско попладне. Ама нее, нормалната раја сака да седи у кафана со саати да гнете пилешки прсти и шарски, и да исправа криви дрини :D

Фактот е дека Скопје никогаш не бил нешо многу силен со спортска и гледачка култура. Имало нешо во годините кога Вардар бил јак и шампион на Југославија иако и тогаш сме биле позади со гледаност на утакмици во споредба со другите клубови од републиките.

Овие изговори сум ги добивал исто од луѓе кои последен пат биле на утакмица на Работнички - Болтон. И 30 деца што пееле биле проблемот зашо не иделе на утакмица. Ок, Опера и Балет се наоѓа на другата страна:D
Не знам како е последните години, и искрено не ме интересира. Нит ме интересира како било у времето на Југославија. Коа биле најактивни сум имал ужасно искуство со нив, и од тогаш јас лично немам интерес да поддржувам нивен клуб. Не сум ни единствен, има луѓе со слични искуства, а и ете ко што викаш немало спортска култура, делумно пошто таа спортска култура која „навивачиве“ пробале да ја протнат кај нас створила огромна одбивност кај значително демографско парче. Па сеа е касно да смениш некои работи, јебига. Првиот впепчаток е најбитен ко што викаат :)

Али ако си убеден дека се изговори и си ставил у глава да ја исмеваш одбивноста која е створена кај луѓето, терај си, не си ни прв ни последен.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
Џабе се објаснуваш, погоди во bullseye на темава, и сеа ќе ти објаснуваат дека нормално е да факинг у битола да крадеш од џандар бомба и да ти пукне у рака и да загрозиш животи и тоа деца да гледаат. Друга перцепција имаат они за стадион идење и шо се праи на утакмица нема разбирачка. Имам едно 1000 примери за нашава лига кои повеќе личат на воена зона (пр Шкендија-Тетекс хермелини) али ај скипнете ме не ми реплицирајте.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.142
Поени од реакции
8.102
mrsh be ne odele na utakmica zaradi navivacite, gledajte fudbal na televizija i pravete se strucnjaci secete veni za klubovi deka vi znacat sho ednash vo zivotot ke soberis pari da go vidis stadionot. megjudrugoto oti sme na ponisko nivo od site, ne samo nie tuku i site na balkanot e nemasovnosta na lugje zameshani vo fudbalot, parata mozi da vrti samo ako ima zameshani povekje strani, uslovite se stvaraat so pari, ama na idiotskiot narod ovde lesno mu e za bez pari da frli livce vo kladilnica 20 denari i da si pravi teorii za tamu stranski klubovi. klasicno idiotsko zakreposteno gledanje na pleminja smrdlivi nesposobni, ne samo za fudbalot za site mozni stvari. seto ova jedino se reshava so strogi restrikcii i kampanji za da se "zaboravi" stranskoto i da se nasoci na lokalnoto, megjutoa kako i se vo drzavata se e trgnato na udolnica i e kako kola bez kocnici, nema nikakvi izgledi da se zapre procesot.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.876
Поени од реакции
36.921
Не знам како е последните години, и искрено не ме интересира. Нит ме интересира како било у времето на Југославија. Коа биле најактивни сум имал ужасно искуство со нив, и од тогаш јас лично немам интерес да поддржувам нивен клуб. Не сум ни единствен, има луѓе со слични искуства, а и ете ко што викаш немало спортска култура, делумно пошто таа спортска култура која „навивачиве“ пробале да ја протнат кај нас створила огромна одбивност кај значително демографско парче. Па сеа е касно да смениш некои работи, јебига. Првиот впепчаток е најбитен ко што викаат :)

Али ако си убеден дека се изговори и си ставил у глава да ја исмеваш одбивноста која е створена кај луѓето, терај си, не си ни прв ни последен.
Види никаде не викам дека навивачите биле цвеќе за мирисање и жал ми е што си имал ужасно искуство. Лично и јас сум имал негативни искуства. Ама работата е што си го познавам градот и таа “нормална раја”. Се знаеме кој сме. На крај ко што спомнав ете го ФК Работнички без навивачи и често со добри резултати. Кој е проблемот што има 30 души на трибина сосе роднините на играчите?
Јас би бил пресреќен ете кај Работнички да има луѓе на стадион, ама реалноста е друга. Во Скопје кладилницата и кафаната царува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom