ЕУРО 2020 - Група Ц (Холандија, Украина, Австрија, МАКЕДОНИЈА)

Македонија ќе се пласира во нокаут фазата како...?

• Вкупно гласачи
    162
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 мај 2021
Мислења
705
Поени од реакции
1.290
Добро коментаториве нека кажат какви шанси имаме и дали воопшто имаме, нека кажат некои калкулации а не да кажуваат кој носат портокалови а кој црни ресови, знаеме тоа....

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.834
Поени од реакции
11.973
Дали имаме шанси да влеземе како едни од најдобрите 4 пласирани доколку по некое чудо, ја победиме Холандија?
Директно во четврт финале ќе влеземе при таков случај.

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
748
Поени од реакции
1.619
Чурлинов покажа нешто. Елмас лошо, не знам дали е до него или до тактиката, ми делува како да нема своја позиција, некогаш е напред некогаш акциите почнуваат од него, дали се троши премногу или што е работата... средниот ред што го величеа сите, ништо не игра. Еден куп лесно продадени топки, што изнудени што онака без везе...

Не е ова некоја критика, јас сум реален и јасно ми е дека толку ни е силата, но очекував повеќе од аспект на игра.

Фудбалот денес не трпи ни најмала грешка во поставеност, ние два натпревари по ред почнуваме со Николов на крило, некој Костадинов влегува во игра кога бркаме резултат со Австрија, денес исто наместо висок играч напред влегува Тричковски... не оди така.
Mene mi se cini deka formacijata od start e zgresena. Prvoto poluvreme na mnogu pati napadot visoko postaven, sredinata vo defanzivna linija (eden kup napadi vaka izvisija). Nekako mnogu nedorazbiranje, so igra bez nikakov koncept za sto e absolutno Mrme kriv. Elmas, Bardhi ne se vidoa na celo evropsko radi izmisljuvanje topla voda od strana na selektorot. Vo vtoroto poluvreme se vide deka sme seriozen potencijal ama prekasno.

Член од
31 мај 2021
Мислења
7
Поени од реакции
3
Ништо другари ова европсково, сепак се стекнавме со искуство за следни првенства. Ај, ај, повеќе среќа за светско првенство :ljubove:!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.492
Поени од реакции
16.683
Дали имаме шанси да влеземе како едни од најдобрите 4 пласирани доколку по некое чудо, ја победиме Холандија?
прогнозирам 2-место од долу , пред Турција ...
Автоматски споено мислење:

Mene mi se cini deka formacijata od start e zgresena. Prvoto poluvreme na mnogu pati napadot visoko postaven, sredinata vo defanzivna linija (eden kup napadi vaka izvisija). Nekako mnogu nedorazbiranje, so igra bez nikakov koncept za sto e absolutno Mrme kriv. Elmas, Bardhi ne se vidoa na celo evropsko radi izmisljuvanje topla voda od strana na selektorot. Vo vtoroto poluvreme se vide deka sme seriozen potencijal ama prekasno.
зошто не се проба барем еднаш Пандев да влезе во 46минута.... и да се користат максимум замени, па физички сме слаби..

Член од
3 мај 2014
Мислења
909
Поени од реакции
2.993
Тоа е, Европско првенство е голем фудбалски настан, носи огромен притисок, што од јавност, фанови, скаути од очекување и што уште не.
Тука се ние закопавме сами, направивме еуфорија, се напаливме као млади мајмуни, даваме изјави, одиме да ја поминеме групата, тоа е наша цел, сите три ќе ги добиеме, па после тоа ќе видиме што како.. :unsure:
И да, реалноста после те рокне така јако, што не знаеш кај тераш.
Тоа и се деси, колективно се испогубивме, игравме у грч, со страв, без самодоверба, играчите у одбрана не може топка да изнесат, средина ни ги затвараа играчите одма, пошто одбраната статична не помага у креирање на играта.. само неколку играчи пробаа да направаат разлика али не иде, фудбалот е тимска игра.. затоа и резултатите ни се такви.
Памет за друг пат, искуството се плаќа.
Ајде ќе дојдат и подобри времиња.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
прогнозирам 2-место од долу , пред Турција ...
Автоматски споено мислење:

зошто не се проба барем еднаш Пандев да влезе во 46минута.... и да се користат максимум замени, па физички сме слаби..
Треба само Холандија да ја тепаме со 3 гола, а Австрија да ја победи Украина и тоа е тоа. :cool::D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom