ЕУРО 2012 - навивачки инциденти

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.455
Поени од реакции
8.585
Абе воопшто не е чудно да имало.

Али имало или немало, сепак глупава е провокацијата оти Србија не ни учествува на ЕП...
Po glupavo amin no isto taka i gejcite vadele parola makeodnija e grcka i skandirale na otvaranketo na prvenstvoto pa nikomu nisto nikoj ne zborna za taa provokacija ili pak da se reagira do uefa

Tuku drugo sakav da kazam za ova so albancite i hrvatite istoriski imaat tie megusebna vrska uste od 90 i parcenketo an jugoslavija i taa kosvska liga i vo dijasportata kolku tolku se drzat nekade zaedno so niv a nekade hrvatite ni pomagaat i nas so nivnata po mokna dijaspora Sepak najvazno dali ke ima provokacii na nasta utakmica so niv e kade prvo ke se igra i dali ke ima od nasa nekoja provokacija so nekoj smesni skandiranja za svrbite no do kolku se igraat prvo kaj nas natprevarite so srbija i hrvatska i pomine vo najdobar red togas site ke ja vidat vistinskata slika na nasite sosedi pred se mislam na srbite
Inaku kolku za potsetuvanje svrbite edno vreme skandiraa ubi ustasa za Albanec da nema brata ,nas ke ni vikaat deka Makedonija e srpska zemja juzna srbija itn..
Vo sekoj slucaj ke bide dobro na tribina na kvalifikaciite i najvazno za nas da se smeni hari za da se prekine bojkotot od najgolemite navivacki grupi sprema reprezentacijata za da mozeme da gi docekame gostite kako sto treba !

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.663
Поени од реакции
59.703
Не се правете сега дека заради тоа што некој тип, кој можеби е и Албанец и извадил шал од Косово, ние на Хрватите вака или онака ќе ги дочекаме на утакмица... Ние и онака Хрватите ги чекаме на нож, им пцуеме се до трето колено и цела утакмица ги троламе со тоа „Усташи, Усташи.“ Во останатото време се восхитуваме како Хрватите убаво пишуваат за нас кога играме првенство во кошарка или ракомет, како нивните медиуми навиваат за нас, како сме им симпатични... а овде ги ребраме.

Да не се разбереме погрешно, никој не ги сака BBB тоа се група кретени, ама хрватската јавност не можам да набројам колку пати ни била наклонета а ние тука редовно ствараме тензија против Хрватите без никаква посебна потреба.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Фала Богу, ова никако не треба да се сфати како провокација кон Македонија затоа што не е! Провокацијата е кон Србија.

Ако сакаат нас да не испровоцираат (кога ќе дојдат овде) тоа ќе го направат со вадење на албанско или грчко знаме, сигурно нема да извадат знаме на Косово.

Член од
29 ноември 2011
Мислења
123
Поени од реакции
81
Таа иста група што ти ја нарекуваш кретени (БББ), кога играа против Паок на Максимир беа први што истакнаа наше знаме. Секоја чест за потегот, за разлика од нашиот северен сосед кој вади грчки знамиња на трибини и скандира против нас. Но, не треба да го заборавиме и фактот (потегот) кој го направија Хрватите со вадењето косовско знаме. До негде не ги оправдувам ни Србите ни Хрватите, пошто на нас Македонците никој не ни мисли добро.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Таа иста група што ти ја нарекуваш кретени (БББ), кога играа против Паок на Максимир беа први што истакнаа наше знаме. Секоја чест за потегот, за разлика од нашиот северен сосед кој вади грчки знамиња на трибини и скандира против нас. Но, не треба да го заборавиме и фактот (потегот) кој го направија Хрватите со вадењето косовско знаме. До негде не ги оправдувам ни Србите ни Хрватите, пошто на нас Македонците никој не ни мисли добро.
Постов ти е контрадикторен. На европсково кога извадија косовско знаме тоа го окарактеризиравте ко провокација кон србите а не поддршка за албанците. Од друга страна, кога го извадиле нашето знаме во сред Грција, тоа не е провокација кон грците туку поддршка за нас. Ми нема логика...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
А зашто уопште мислите дека хрвати го имаат извадено знамето ?
Ќе ги провоцирале србите жими таквото.2 % не ги рецкаат нив на ова ЕП......не се замараат ни со Косово,ни со Србија во моментов.
Се кладам во што сакате дека се албанци тие за да си се промовираат.А сега не е ни дека хрватите имаат нешто против Косово и нешто против ако некој шипо решил да извади знаме на нивна утакмица.....јбг,како идеше тоа непријателот на мојот непријател....

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.663
Поени од реакции
59.703
Кретени се бе, секаде каде што одат прават проблеми, се напаѓаат со Торцида на натпревари на репрезентација... во Скопје Торцида не стигнаа па овие се млатеа меѓу себе. Една од поидиотските навивачки групи што постојат.

Инаку поддршка од Хрватите сме добивале многу пати, прв пат беше на утакмица Хајдук - Панатинаикос на Кантрида, пошто Пољуд беше суспендиран, цел стадион скандираше „Македонија, Македонија“. После беше на некое кошаркарско првенство заедно со Словенците, пошто во ист ден играа и Словенија и Хрватска ги имаше во салата, само сум заборавил каде беше поточно. После тоа на Европското во ракомет каде дури и телевизијата нивна во еден момент прекрши правила и пушти снимка на семафорот за да смени судиска одлука во наша корист. Нивните медиуми, најпосетениот нивен портал Index редовно навива за нас: #931

Тоа е од првенството во кошарка пред натпреварот со Шпанија.

Проблеми има само кога нашите репрезентации играат фудбал, ние ги хејтаме, тие после ни ја свират химната, ние ги хејтаме уште повеќе затоа што ни ја свиреле химната и се прајме на три и пол дека не знаеме зошто...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Кретени се бе, секаде каде што одат прават проблеми, се напаѓаат со Торцида на натпревари на репрезентација... во Скопје Торцида не стигнаа па овие се млатеа меѓу себе. Една од поидиотските навивачки групи што постојат.

Инаку поддршка од Хрватите сме добивале многу пати, прв пат беше на утакмица Хајдук - Панатинаикос на Кантрида, пошто Пољуд беше суспендиран, цел стадион скандираше „Македонија, Македонија“. После беше на некое кошаркарско првенство заедно со Словенците, пошто во ист ден играа и Словенија и Хрватска ги имаше во салата, само сум заборавил каде беше поточно. После тоа на Европското во ракомет каде дури и телевизијата нивна во еден момент прекрши правила и пушти снимка на семафорот за да смени судиска одлука во наша корист. Нивните медиуми, најпосетениот нивен портал Index редовно навива за нас: #931

Тоа е од првенството во кошарка пред натпреварот со Шпанија.

Проблеми има само кога нашите репрезентации играат фудбал, ние ги хејтаме, тие после ни ја свират химната, ние ги хејтаме уште повеќе затоа што ни ја свиреле химната и се прајме на три и пол дека не знаеме зошто...
А потписов... стварно или нешо ќе почне да ми вришти ако отворам? :D Се дешавало...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Енглезиве луди отидоа меѓу швеѓаните и испровоцираа и обезбедувањето спречи инцидент. Али и швеѓаниве не се толку мирни.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.455
Поени од реакции
8.585
Баш штета што отпаднаа и русија и полска нема кој да се тепа сега (n)

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Е ова навистина не сум видел, коемнтираат на интернет дека му излетало на хрватов :D

тоа го има на 2.45 од ова виедео

http://www.youtube.com/v/vFgAtpx_xfc

Kajgana Shop

На врв Bottom