ЕУРО 2012 - навивачки инциденти

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Дека не е од чисти се гледа и од сликите очигледно е тоа, само да не испровоцираат и кај нас вака :cautious:
Кој, Хрватите да не испровоцираат нас вака !? Aко мислиш на тоа, нема шанси. :)

Ако мислиш на муабетите што се вртеа при ЕП у ракомет дека нашиве ќе им изваделе на Србите косовско знаме... не верувам дека би се избрукале така.

Тоа би било самоубиство од заседа за нас...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.392
Поени од реакции
18.541
Дека не е од чисти се гледа и од сликите очигледно е тоа, само да не испровоцираат и кај нас вака :cautious:
Да се гледа,ама не дека хрвативе нешто ги тргнаат да не се сликаат.Едноставно не им пречи косовското знаме:)Заеднички непријател.
Кај нас како ке испровоцираат?ке отиде некој албанец и ке стави карта на Илирида..и хрвативе ке го остаат?се гледа дека не им пречи знамето иначе нема туку така да седи таму тој.
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 00:39 ---
Како да заборавивте колку пати ни го палеа знамето ,а и од косоварите и овие кај нас нема многу голема разлика исти се така да исто како и овие кај нас да ги подржуваат што значи дека и кај нас Албанците да пробаат да се отцепат во запдана Македонија они ќе ги признаат и ќе ги подржат.
Ама и ние ги признавме и подржавме нели..Тоа највеќе зависи колку ке притисне некоја голема сила.
А дали вистиснки ке ги подржат у западна македонија,едноставно нема да се мешаат..

М

Мартин`

Гостин
Да се гледа,ама не дека хрвативе нешто ги тргнаат да не се сликаат.Едноставно не им пречи косовското знаме:)Заеднички непријател.
Кај нас како ке испровоцираат?ке отиде некој албанец и ке стави карта на Илирида..и хрвативе ке го остаат?се гледа дека не им пречи знамето иначе нема туку така да седи таму тој.
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 00:39 ---

Ама и ние ги признавме и подржавме нели..Тоа највеќе зависи колку ке притисне некоја голема сила.
А дали вистиснки ке ги подржат у западна македонија,едноставно нема да се мешаат..
Кој, Хрватите да не испровоцираат нас вака !? Aко мислиш на тоа, нема шанси. :)

Ако мислиш на муабетите што се вртеа при ЕП у ракомет дека нашиве ќе им изваделе на Србите косовско знаме... не верувам дека би се избрукале така.

Тоа би било самоубиство од заседа за нас...
Па ете како што сега има за Хрватска навивачи од Косово сигурно има некои и што навиваат за Хајдук и Динамо Загреб (а спомнаа погоре дека има), ете сега Вардар има шанси во ЛШ да игра со Динамо и ако пак извадат ќе биде интересно.

Не верувам дека ќе дозволат ако проба некој ама се е можно :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.392
Поени од реакции
18.541
Па сигорно нема со косовско знаме да не провоцираат,незнам која логика има отцепена српска територија која дали е независна или не нас не ни менува ништо бидејки терористите си доваѓаа от таму без разлика дали била независна или не..како може тоа да ме провоцира.
Се знае албанец како провоцира тука,сте виделе на утакмици не сте од вчера,Тоше педер,Илириди,Вејце,Карпалак и Исус е педер.Немаат причина хрвативе да се мешаат у туѓи проблеми.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
1. Повеќе се распишавте за знаме Косовско него за тепачите.
2. Сите знаеме дека е првокација кон Србија. Косовари навивале, глупости. Имало од браќата се нашле на трибина се сликале.
3. Не го тупете.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.299
Поени од реакции
46.841
пази да не им се пуштиш,ко што им се пуштате на шиптариве низ град...па на хрватите сила ке покажуваме.
И фактички не се побивам сам себеси,не треси глупости и не ми ги врти зборовите или не ме цитирај во опште.Ти ојбаснив каква е ситуацијата кај нив со албанците,ако имаат намера нас да не провоцираат океј друг е муабетот тука,затоа и реков другачи ке глеам ако дојдат кај нас со знамињава(тогаш значи нас ке не провоцираат),ако им е за србиве ме заболе нека се испоубијат меѓу себе.Косовското знаме не го зимам за провокација за себе,не е наше парче земја и сеедно ми е дали е кај Србите или шиптариве...
Седи еј, седи, смири се малце, опушти се, ти си тој кој покажуе сила на форум, не ја, целиов муабет и за тебе важи ...
На крај краева, ти, ко навивач на Вардар, со навивачка група која важи за една од најпатриотскиве на земјава, ми пропагираш муабет дека треба да ни е сеедно ради косовсково знаме, во земја каде ни палат наши знамиња, не нарекуваат Манкидонија и велат дека нема да постоиме, ни увезоа конфликт и ред други работи, да не набројувам, боље признај си ја грешката, ми кажуеш они за парчето земја се фаќаат, нема везе тоа со албанците, ебате простата логика, кое ти е тоа размислување, не живеат таму ескими, живеат луѓе што не мрзат и што ни посакуваат да не постоиме, т.е. огромен е бројот на луѓе со такви дефектни размислувања.

Утре кога ќе дојдат тука, се надевам дека ќе ги провоцираат пак така србите, земи ти, со Дарданот и некој хрват сликајте се слободно со косовската застава. Гледам у ист кош со нив си, терај си ...
И на Запад утре кога ќе одиш, со истово размислување да одиш слободно, нема влакно на главата да ти фали, можеш и косовската застава да ја земеш, да ги провоцираш србите, нема везе тоа со народот таму знаеш, парчето земја е битно, така ќе им објасниш. :pos:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.392
Поени од реакции
18.541
Седи еј, седи, смири се малце, опушти се, ти си тој кој покажуе сила на форум, не ја, целиов муабет и за тебе важи ...
На крај краева, ти, ко навивач на Вардар, со навивачка група која важи за една од најпатриотскиве на земјава, ми пропагираш муабет дека треба да ни е сеедно ради косовсково знаме, во земја каде ни палат наши знамиња, не нарекуваат Манкидонија и велат дека нема да постоиме, ни увезоа конфликт и ред други работи, да не набројувам, боље признај си ја грешката, ми кажуеш они за парчето земја се фаќаат, нема везе тоа со албанците, ебате простата логика, кое ти е тоа размислување, не живеат таму ескими, живеат луѓе што не мрзат и што ни посакуваат да не постоиме, т.е. огромен е бројот на луѓе со такви дефектни размислувања.

Утре кога ќе дојдат тука, се надевам дека ќе ги провоцираат пак така србите, земи ти, со Дарданот и некој хрват сликајте се слободно со косовската застава. Гледам у ист кош со нив си, терај си ...
И на Запад утре кога ќе одиш, со истово размислување да одиш слободно, нема влакно на главата да ти фали, можеш и косовската застава да ја земеш, да ги провоцираш србите, нема везе тоа со народот таму знаеш, парчето земја е битно, така ќе им објасниш. :pos:
Нигде не покажав сила,смешни сте ми што се палите вака само.Покажи постот кај што викам дека ке тепам некој,за разлика от тебе.Па и хардкор комита ме напраи:pos:Напна со запад 4 поста по ред... Изглеа човек не смее слика за вардар да стаи.
Океј хрватите не не сакаат и се сликале со косовското знаме за да не испровицираат нас,пошто ете ни го палеле знамето и не мразат таму.Не дека случајно србите им се крвни непријатели и оваа земја од нив се отцепи..кој ги ебе нив за нас е ова.не е за парчето земја за ескмите што живеат таму и за нас е работава..Поедноставно би било со карта на Илирида да се сликаат мене знамево ми е исто ко србите со грчко коа ке сликаат.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
1. Повеќе се распишавте за знаме Косовско него за тепачите.
2. Сите знаеме дека е првокација кон Србија. Косовари навивале, глупости. Имало од браќата се нашле на трибина се сликале.
3. Не го тупете.
Абе воопшто не е чудно да имало.

Али имало или немало, сепак глупава е провокацијата оти Србија не ни учествува на ЕП...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.392
Поени од реакции
18.541
И да дополнам,кој ги прател наивачките групи од тука(албански)знаат како провоцираат,никогаш не провоцирале со косово од причина што не е никаква провокација за нас..

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Абе воопшто не е чудно да имало.

Али имало или немало, сепак глупава е провокацијата оти Србија не ни учествува на ЕП...
Да не биде нешто на патриотска линија, али Хрватите често си имаат такви комплексашки испади. На геј парада у Сплит пеат „Убиј Србина“ е последно, то ес претпоследно вклучувајќи ги сликиве кои се последни.

Конкретно за случајов, двеве спротиставени страни да ги речам :D, се до негде у право. Ова не е директна провокација за Македонија, сигурно не помислиле на тоа. Ама далеку дека не треба да не провоцира само затоа што не е наше парче земја. Па ние со жителите на тоа парче земја маки мачиме веќе 20 години.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Напнавте со хрвативе и со албанците ,коа ке разберете дека се е само за провокација?Зошто тогаш торцида у сред Атина скандираат Македонија и извадија Македонско знаме?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.299
Поени од реакции
46.841
Нигде не покажав сила,смешни сте ми што се палите вака само.Покажи постот кај што викам дека ке тепам некој,за разлика от тебе.Па и хардкор комита ме напраи:pos:Напна со запад 4 поста по ред... Изглеа човек не смее слика за вардар да стаи,по дифолт треба да идам да тепам се поврзано со албанци низ град.
Океј хрватите не не сакаат и се сликале со косовското знаме за да не испровицираат нас,пошто ете ни го палеле знамето и не мразат таму.Не дека случајно србите им се крвни непријатели и оваа земја од нив се отцепи..кој ги ебе нив за нас е ова.не е за парчето земја за ескмите што живеат таму и за нас е работава..Поедноставно би било со карта на Илирида да се сликаат мене знамево ми е исто ко србите со грчко коа ке сликаат.
Многу едноставна ситуација, утре ако у центар на Скопје они го извадат косовското знаме, онака, чисто ради реда да им тераат сеир на србите, сеедно ќе ти е ? Не, нема, нит тебе, нит на никој друг македонец, и да имаат шанса без плави оркестар околу нив нашиве има да им се с'снат од добро познати причини.
Што значи, дали е на Аљаска, или у Скопје, сеедно, хрватите многу јасно е зашто го прават ова ама заборавиле дека и нас не чачкаат со истото зашто фудбалските навивачи од исто тоа Косово за кое они бараат да вллезе у натпреварувањата на УЕФА сите знаеме што и порачаа на Македонија.

И тоа е мојата поента, дека тебе ко македонец не смее да ти биде сеедно ради овие нивни провокации контра србите, односно не смее човек да изразува чудење зашто има македонци кои се нафурале поради ова, не зашто се кон србите наменети, тоа нас не треба да не интересира, туку зашто со истите, и нас не 'рчкаат, свесно или несвесно, тоа ич не е битно.
Ја не викам дека хрватите не не сакаат, ама очигледно овие со знамињава не се доволно интелигентни за да укапираат дека од тоа Косово не пати само Србија.

п.с. И ја не повикувам да се тепаат албанци низ скопјево или нешто слично, ниту пак хрвати, ниту пак дека ја ќе идам и ќе тепам низ скопјево рандом фаци, туку чисто спомињам една хипотетичка ситуација, истиве овие со знамињава у центар на Скопје, па ќе го јадат, тоа сигурно, освен ако не се заштитени од бајаги џандари.

п.п.с УЕФА не дозволува мешање на политика у Спорт, незнам зашто не реагираат ради ваквите провокации, ко што се реагираше кога комитите извадија знаме од Јохан. ;)

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Ви се чудам... да ве чита човек од некоја страна... ќе помисли дека цел свет не провоцира нас :tapp:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Ви се чудам... да ве чита човек од некоја страна... ќе помисли дека цел свет не провоцира нас :tapp:

Ова нема врска со нас затоа што не е дело на Ирци туко едноставно е Ирски бар во Приштина.

Knoppix

El Patrón
Член од
16 април 2012
Мислења
723
Поени од реакции
1.908

Каква провокација бе човек, некои што држат Ирски паб во Косово дошле да гледаат ЕП и ја подржуваат Ирска, ова не е никаква провокација зашто никој од нивните „непријатели“ (Србија, Македонија) не игра на ова ЕП.

Kajgana Shop

На врв Bottom