ЕВН Македонија работи дискриминаторски!

Статус
Затворена за нови мислења.
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Па нормално дека ќе те исклучат ако не плаќаш сметки.
А што кур па ти се буниш ?
Албанците мамицата мамина да им ја заебам јас на нив ниту една сметка не платиле па никој не смее да ги исклучи.
А со нас кур ќе си играат ? Една сметка не си платил и одма те исклучуваат.
1600 евра не се една сметка, повеќе ми мириса кон сметки за цела една година.
Финтата е ние си го признаваме долгот, фино убаво си бараме да си го платиме на рати, тие не сакаат. А некој други не плаќаат со години, крадат, им ги тепаат екипите што ги праќаат и пак ништо.

P.S. Долгот е од 2001/2002 кога имавме избеглици дома и кога на тие што немаа кај да идат идеа по роднини, а државата на тие семејста треба да им даде хуманитарна помош и да им плати сместување. Ние ништо не видовме од тоа.. Сега камати, она ова колку се собра тоа, е тоа..

M

Mr.InF3ction

Гостин
Значи муабетот е мене ме заебаа, зошто да не се заебат и албанците ? тоа е дискриминацјиата што ја прави евн и тебе ти смета тоа, а не ти смета дека те дупи на здрав мозок. Многу добро решение браво, баш дека вакво мислење има македонскиот народ нема да има буквално никакво напредување во ниту една област од општеството. Место да се соберете сите пациенти со ист проблем и да идете да се жалите, да докажете дека сакате да платите ама на рати, отварај теми на форум и пцуј албанци...проблемите така ќе се решат:icon_lol:

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Се плашат екипите на ЕВН да отидат во Арачиново, Чаир, Тетово, Гостивар, Велешта бидејќи луѓето таму поседуваат вакви работи

Зошто не им го наплатија долгот за струја од 6 милиони евра на Силмак и Фени???
Ако си газда плати го бре.

Згора на тоа Силмак и Фени имаат 10% поевтин киловат час од сите други.
Наместо тие да имаат најскап тие најефтин киловат час во Македонија.

Значи работава е тој што имат да приимат уште, а тој што немат да се докусурит.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Значи муабетот е мене ме заебаа, зошто да не се заебат и албанците ? тоа е дискриминацјиата што ја прави евн и тебе ти смета тоа, а не ти смета дека те дупи на здрав мозок. Многу добро решение браво, баш дека вакво мислење има македонскиот народ нема да има буквално никакво напредување во ниту една област од општеството. Место да се соберете сите пациенти со ист проблем и да идете да се жалите, да докажете дека сакате да платите ама на рати, отварај теми на форум и пцуј албанци...проблемите така ќе се решат:icon_lol:
Турчин од Чаир, баш си фраер сеа. Јас имам другарка (т.е. бивша ми е) Турчинка од Чаир и таа кажува сосем трето. И вие Турците се искурназивте некој! Ајде сега кажи како поминаа сите екипи на ЕВН кој пробаа да исклучат таму и колку работници на ЕВН се убиени за време на 10 години на територија на Чаир?
Или не се сеќаваш на случајот кога зошто ги исклучија, ги убија на лице место? Ај малце раздрмај меморија.
И да криво ми е, зошто јас да го направев тоа што го прават они цело време ќе добиев и доживотна казна затвор, а не како за обивање маалска продавница. ;)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
За неслогата не ни е никој крив.
СИТЕ многу сме силни виртуелно,додека Арнаутите се силни и сложни ама во реалноста и си ги постигнуваат зацртаните цели.
Па знам, затоа и реков дека самите сме си криви. Да знаевме ние Македонците да се држиме сите заедно можевме многу да постигнеме, ама ние попрво очите ќе си ги извадиме еден на друг отколку да се здружиме за заедничка кауза.

М

Мартин`

Гостин
Дека претеруваат малце повеќе тоа е вистина - ние дома само 2-3 сметки немавме платено и тоа поради неажурност што не ни текнувало и пази одма дома пратиле екипа да не исклучуваат за 2 неплатени сметки и тоа без никакво предупредување.. а кога ќе видиш наму по цели села не плаќаат колективно сметки и пак си имаат струја ама тоа е немаме муда ние за такво нешто.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Дека претеруваат малце повеќе тоа е вистина - ние дома само 2-3 сметки немавме платено и тоа поради неажурност што не ни текнувало и пази одма дома пратиле екипа да не исклучуваат за 2 неплатени сметки и тоа без никакво предупредување.. а кога ќе видиш наму по цели села не плаќаат колективно сметки и пак си имаат струја ама тоа е немаме муда ние за такво нешто.

Дојдоа и кај чичко ми да ја исклучува поминува и влегува без прашање кога рипна кучево го преплаши не мрдна викаше газди газди :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Инаку цената за поново приклучување е 1500 денари наредниот ден, а ако се брзаш за 2200 денари приклучок и плус сите неплатени сметки во рок од два саати ќе те приклучат на мрежа.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Дека претеруваат малце повеќе тоа е вистина - ние дома само 2 сметки немавме платено и тоа поради неажурност што не ни текнувало и пази одма дома пратиле екипа да не исклучуваат за 2 неплатени сметки и тоа без никакво предупредување.. а кога ќе видиш наму по цели села не плаќаат колективно сметки и пак си имаат струја ама тоа е немаме муда ние за такво нешто.
Дојдоа и кај мене од ЕВН за исклучување.Се збуткавме малце со еден,излегоа моите два браќа,зет ми и неколку комшии на кои поинтересно им беше сеир да гледаат,ама направија дополнителна гужва а од ЕВН видоа не видоа се повлекоа.
Еден вработен на Албански ме праша што сум?Јас на истиот јазик му одговорив Македонец.Се зачуди малце и си замина.
Ако се сака се се може

B

Black Guard

Гостин
Граѓанска непослушност-два-три месеца СИТЕ да не им плаќаме сметки ниту радиодифузна такса 100% ќе попуштат.

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Финтата е ние си го признаваме долгот, фино убаво си бараме да си го платиме на рати, тие не сакаат. А некој други не плаќаат со години, крадат, им ги тепаат екипите што ги праќаат и пак ништо.

P.S. Долгот е од 2001/2002 кога имавме избеглици дома и кога на тие што немаа кај да идат идеа по роднини, а државата на тие семејста треба да им даде хуманитарна помош и да им плати сместување. Ние ништо не видовме од тоа.. Сега камати, она ова колку се собра тоа, е тоа..

Па долг од 2001/2002 не е застарен? мислам дека застаруваат по 1год сметките ако не бидеш тужен за рок од година дена... така да може да се повикаш на застареност (тоа го знам од правниците по дома што ги имам )

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Па долг од 2001/2002 не е застарен? мислам дека застаруваат по 1год сметките ако не бидеш тужен за рок од година дена... така да може да се повикаш на застареност (тоа го знам од правниците по дома што ги имам )
Oсвен ако во меѓувреме не склучил некоја спогодба (договор) да го плаќа на рати...
Или, ако долгот не е утужен...
За една година да, ама ако не поднеле од ЕВН тужба.

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Oсвен ако во меѓувреме не склучил некоја спогодба (договор) да го плаќа на рати...
Или, ако долгот не е утужен...
За една година да, ама ако не поднеле од ЕВН тужба.

Да на тоа мислев ако не бидеп тужен една година...пробаа да не заплашат евн струмица за наводен неплатен долг од 1-2 месеци од пред многу години и да принудат да потпишеме нешто дека ке плакаме на рати ама не им помина...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Да на тоа мислев ако не бидеп тужен една година...пробаа да не заплашат евн струмица за наводен неплатен долг од 1-2 месеци од пред многу години и да принудат да потпишеме нешто дека ке плакаме на рати ама не им помина...
Нивно е да плашат... се додека некој не ги опне од земја. И со плашењето ќе си останат.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
itt: ЕВН Македонија работи дискриминаторски. Не платив многу сметки па ме исклучија. Албанците се криви.
принц. процентуално ако гледаме во цела македонија каде има највеќе неплаќачи на струја?

еве ке споредиме 2 села.. да ги земеме арачиново и белимбегово ( како 2 поголеми села ).... каде има повеќе не плаќачи? и кој е соодносот дали знаеш да ми кажеш???

коментари од ваков тип ко твојот е срамота за едено модератор да ги напише....
--- надополнето: 2 септември 2012 во 22:59 ---
Граѓанска непослушност-два-три месеца СИТЕ да не им плаќаме сметки ниту радиодифузна такса 100% ќе попуштат.
2 3 месеци никој да неплаќа струја тешко дека ке се реши проблемот.. ке ја исклучат цела струја у градот па да те видам со кој ке тераш инат :)

п.с сакам да искоментрам нешто во врска со евн и со цела македонија... без разлика македонци турци албанци роми власи... без разлика муслимани христијани протестанти и сл.... кога сите ке искочиме на протест тогаш заедно ке постигнеме многу работи - не една.. МНОГУ !!! доволно е еден поголем протест да се направи сложно заедно обединети и да победиме една неправда отколку по дома да седиме и да чекаме да дојде 5 или 6 саат за да видиме кој бил на протест на шиттел или на анал 5 тв...

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
2 3 месеци никој да неплаќа струја тешко дека ке се реши проблемот.. ке ја исклучат цела струја у градот па да те видам со кој ке тераш инат :)
Не на таков начин со неплаќање. Туку со преоптеретување на електричната мрежа.
Во секое семејство да се вклучат по 2 кварцни печки, сите бојлери, греалките во купатило, 2 електрични шпорети со уклучени 4 рингли, ќе им го срушиме енерго системот како во Индија.

Треба ние Македонците доста да учиме од Индијците!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom