ЕВН Македонија работи дискриминаторски!

Статус
Затворена за нови мислења.
G

gk77

Гостин
Безбедна е и тоа како само ти кажав под кој услов. Да дојдам ја да вложам средна сума сам одма ќе си имам проблем со администрација, казнувајна, локални шериви и све. Ама да појдам кај владата директно да се договорам, да направам убаво отворувајне, пола влада да ми дојде и да сече ленти, е тогаш ќе немам никаков проблем воопшто, ќе завршам во побрзана постапка, јасно дека бакшижот ми е спреман ама ако вложиш на Балканот тоа ти е како сигурна давачка. После си немам гајле. Кој се пожалил на Џонсон Контролс, Џонсон Мети, Дрекселмајер итн. кој се звучни имиња? Никој! Сите зе жалат на ЕВН ама и каде што се очигледно надвор од законот, никој не ги чепка. Уште си наплаќаат сметки од пред 20 години а државата ја нема да го штити својот народ. Абе најуба земја е за инвестирајне, ако одиш по „прав“ пат, нели.
се договараш со нив и немаш мака . Ти само така мисли си ако не си им по кејф има да те прегазат бе не сонувај многу. Прашуваш како?! Многу едноставно, ке ти праќаат инспекции цело време за некои банални работи т.е небитни и ред други работи што обичниот народ неможе да ги види,Не е се сјајно како што кажуваат медиумиве анал 5 и шиттел а тоа со Џонсон Монсон ми го ,,потекоа више ке правеле ова она тоа незнам си автобуси што ке ги користеле САД. лол пази у македонија 50души фабрика ке направеле 50 автобуси за сад ?! ма немој да ме јебеш бре..

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.623
Поени од реакции
22.362
се договараш со нив и немаш мака . Ти само така мисли си ако не си им по кејф има да те прегазат бе не сонувај многу. Прашуваш како?! Многу едноставно, ке ти праќаат инспекции цело време за некои банални работи т.е небитни и ред други работи што обичниот народ неможе да ги види,Не е се сјајно како што кажуваат медиумиве анал 5 и шиттел а тоа со Џонсон Монсон ми го ,,потекоа више ке правеле ова она тоа незнам си автобуси што ке ги користеле САД. лол пази у македонија 50души фабрика ке направеле 50 автобуси за сад ?! ма немој да ме јебеш бре..
Не ти прам муабет за мали инвестиции туку за оние за кој се фалат и се сликаат, мислиш тие компани така идат на несигурно?

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
еве пред неколку дена што му се случи на другар ми.есента 2007 купи некое местенце како за бавча, со веќе поставена струја.со претходниот газда си одат по сите папири, префрлања, измеѓу сите тие работи и си одат во е-дистрибуција, си ги израмнува претходниот газда сите сметки и се префрла на новиот газда.Сеа му најдуваат неплатени сметки од 2006-пролет 2007 :) нормално, овој не ги ни има сметките за доказ (а како би ги имал) а газдата стар кај ќе го бараме од под земја:) дека не постоеле неплатени сметки доволен е податокот ШТО Е СЕ ПРЕФРЛЕНО на новиот газда есента 2007, зашто е-дистрибуција НЕ ПРЕФРЛА на нов газда па макар и еден денар да се има долг.Чаре некое?Што да го советуваме?

G

gk77

Гостин
Не ти прам муабет за мали инвестиции туку за оние за кој се фалат и се сликаат, мислиш тие компани така идат на несигурно?
кои компании бе?!кои се тие, па ФАКТ е дека нема КОМПАНИИ па да беше и 5 годишно дете ке сфатеше до сега.. Па до душа може и да си . . Кум ти не мислел дека ќе пораснеш(Игорче)?! (без навреди : ) ) ЕВН ни е темава

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom