- Член од
- 15 јануари 2012
- Мислења
- 652
- Поени од реакции
- 192
A kako toa ke ja vidis koga taa e nematerijalna. Mozes li koga ke otvoris ziv covek da gi vidis negovite cuvstva /emocii i sl?Стела, ако отвориме жив човек, дали може да ја видеме душата?
A kako toa ke ja vidis koga taa e nematerijalna. Mozes li koga ke otvoris ziv covek da gi vidis negovite cuvstva /emocii i sl?Стела, ако отвориме жив човек, дали може да ја видеме душата?
А како е нематеријалната душа прикачена за материјалното тело? Ако се работи за две различни супстанци, како ќе дојде до контакт помеѓу нив?A kako toa ke ja vidis koga taa e nematerijalna. Mozes li koga ke otvoris ziv covek da gi vidis negovite cuvstva /emocii i sl?
A kako toa emociite, svesta, sovesta,i ljubovta, empatijata iako nematerijalni postojat kaj covekot?А како е нематеријалната душа прикачена за материјалното тело? Ако се работи за две различни супстанци, како ќе дојде до контакт помеѓу нив?
А од кога тоа невидливите работи стануваат супстанци?А како е нематеријалната душа прикачена за материјалното тело? Ако се работи за две различни супстанци, како ќе дојде до контакт помеѓу нив?
Не ми одговори на прашањето? Како е душата прикачена за телото?A kako toa emociite, svesta, sovesta,i ljubovta, empatijata iako nematerijalni postojat kaj covekot?
Ti odgovoriv, ama ti ne sfati.Не ми одговори на прашањето? Како е душата прикачена за телото?
ОК, ако е нематеријална, како е прикачена за нешто материјално?Ti odgovoriv, ama ti ne sfati.
I drugo, dusata ne e supstanca, taa e nematerijalna.
Ne, tocno e, ama sepak se povrzuva so nesto sto moze da se opipa, ispita, da se vidi, nesto sto ima boja, miris, gustina... A so dusata toa ne e vozmozno.ОК, ако е нематеријална, како е прикачена за нешто материјално?
И зборот супстанца не означува само материјални работи, само толку си научила.
Инстантно ќе ме заболи главата од твојата тупавост.Ne, tocno e, ama sepak se povrzuva so nesto sto moze da se opipa, ispita, da se vidi, nesto sto ima boja, miris, gustina... A so dusata toa ne e vozmozno.
Ima veke odgovor od drugiot clen.
Убава дефиниција исто е како нешто да кажеш дека е незелено...многу си кажала што еTi odgovoriv, ama ti ne sfati.
I drugo, dusata ne e supstanca, taa e nematerijalna.
A imas i pogore napisano od drugiov clen. Da ne go povtoruvam sega pak istoto.
I mene koga ke naletam na nekoj so vakov recnik, a za sebe veli deka e visokoobrazovan.Инстантно ќе ме заболи главата од твојата тупавост.
Збогум.
Pa ima veke napisano od drug clen na prethodnata strana, mene navistina mi e glupavo da povtoruvam.Убава дефиниција исто е како нешто да кажеш дека е незелено...многу си кажала што е
Всушност може да видиш кои се неговите чуства и емоции...И не е потребно да го отвориш има Позитрон Емисионен Скен за тоа.A kako toa ke ja vidis koga taa e nematerijalna. Mozes li koga ke otvoris ziv covek da gi vidis negovite cuvstva /emocii i sl?
A i za dusata navodno imalo nekoi eksperimenti...Всушност може да видиш кои се неговите чуства и емоции...И не е потребно да го отвориш има Позитрон Емисионен Скен за тоа.
не те разбирам...A i za dusata navodno imalo nekoi eksperimenti...
I za lovci na duhovi..
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 22:52 ---
Srbi - stranci.
Kako na "Kumanija" (taka mislam deka se vikase serijata) koga kumanovka go praka sinot vo Nis." Mil na majku, ke ide on u stranstvo.."
haha, ja promasiv temata, sve okне те разбирам...