Духови, сеништа (сенки)...

Zic

Dragon Slayer
Член од
24 март 2007
Мислења
114
Поени од реакции
1
Den40 напиша:
Јас инаку не верував во овие работи ама верувајте многу се исплашив кога пред неколку месеци во Прилеп кај баба ми кога излегов да го фрлам ѓубрето видов чудна светлина. :)
Од каде знаеш дека тоа било дух или нешто слично можеби била само кола. :)

Член од
15 февруари 2007
Мислења
82
Поени од реакции
1
Bash pred nekoj den jas i moi dve drugarki zborevme za vakvi stvari i padnavme na muabet za povikuvanje na duhovi... E sea ednata drugarka ni kaza ustvari sho se desilo na roditelite na edna druga drugarka.... Prvo: tatko i na taa drugarkata pred mnogu godini se sobral so drushtvo da vika duhovi. Bile smesteni u negovata garaza koa bila puna so stalazi so gajbi.. I samo sho pochnale da povikuvaat site gajbi u isto vreme padnale... :P Vtoro: majka i pak isto taka se sobrala so drugarki da povikuvaat duhovi ali ovie povikuvale u dnevna... I sea pazi isto taka samo sho pocnale site vazni i sliki padnale... :P spooky :P Mn. e cudno sho i na dvajcata im se desilo skoro istoto... Isto taka znam deka na edna drugarka drugarka i so drushtvo povikuvala duhovi... A se znae deka koa kje se povikuva duh sekogash treba da se reche *da se vratish od tamu kade shto si doshol*... E ovie go zaboravile toa i koa povikale pocnale nekoi spooky raboti i site se isplashile i si otishle doma. I devojchevo ostanalo samo doma ali posle toa celo vreme nesho se deshavalo se dodeka ona ne gi zapalila istite svekji i ne rekla da se vrati od kade shto doshol... :P

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Хммм...да кажам да верувам баш и немам зошто( не дека сакам да ми се деси такво нешто :) )а да не верувам па немам докази...У дилема сум...

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
Луѓе многу сум заинтерсиран за духовите...
Читав приказни насекаде, правев се и сешто.. но неможев да најдам начин како да повикам дух!
Знае некој да ми каже како, некој да има искуство ?

BountyHunter

нинџа и пол
Член од
29 јануари 2007
Мислења
202
Поени од реакции
10
Искуство имаше еден другар. Пробале со друг негов другар да повиквет духови. и нешо промаја дувало во собата. овие двајцава сигурни дека повикале дух станале да бегет. пред нив имало некој звучник и за малце од страв умреле.

jutel

"убавите работи доаѓаат на крај"
Член од
25 март 2007
Мислења
952
Поени од реакции
2
abe jas li4no ne veruvam vo takvi gluposti ne postojat nikavi duhovi i senista toa se samo prikazni za mali deca :(

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Има нешто ама не можеме да објасниме што е тоа?

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
ај некој да се заинтерсира како се повикуваат, нека каже, ја пробувам чесен збор!

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
За духови досега не сум видел ниту пак чул да некој има идено, а сеништа ме има газено во сон и тоа чувство е тешко да се опише. Сакаш да викаш ама не можеш, викаш во себе, а никој не те слуша, многу гадна работа
и мене ми се има случено......мн е гадно:vozbud::vozbud:

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Bash pred nekoj den jas i moi dve drugarki zborevme za vakvi stvari i padnavme na muabet za povikuvanje na duhovi... E sea ednata drugarka ni kaza ustvari sho se desilo na roditelite na edna druga drugarka.... Prvo: tatko i na taa drugarkata pred mnogu godini se sobral so drushtvo da vika duhovi. Bile smesteni u negovata garaza koa bila puna so stalazi so gajbi.. I samo sho pochnale da povikuvaat site gajbi u isto vreme padnale... :P Vtoro: majka i pak isto taka se sobrala so drugarki da povikuvaat duhovi ali ovie povikuvale u dnevna... I sea pazi isto taka samo sho pocnale site vazni i sliki padnale... :P spooky :P Mn. e cudno sho i na dvajcata im se desilo skoro istoto... Isto taka znam deka na edna drugarka drugarka i so drushtvo povikuvala duhovi... A se znae deka koa kje se povikuva duh sekogash treba da se reche *da se vratish od tamu kade shto si doshol*... E ovie go zaboravile toa i koa povikale pocnale nekoi spooky raboti i site se isplashile i si otishle doma. I devojchevo ostanalo samo doma ali posle toa celo vreme nesho se deshavalo se dodeka ona ne gi zapalila istite svekji i ne rekla da se vrati od kade shto doshol... :P
e kako ne ja ne veruvam u vakvi stvari

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Не сум видела дух(и др глупости),а не ни сакам да видам.1 незнам дали да верувам пошо све у светов со кажуваат ама баш во ништо не верувам,све измислуваат немаат др работа.Мајка ми порано ми кажуваше дека видела бела светлина на улица...(тоа немора да значи дека бил дух може била кола:pos::pos:)Многу има за зборување на темава сеа ме мрзи ај некој друг ден.:salut:
п.с само не ми е јасно,имам слушано од луге како отишле у некоја куќа дрн дрн и таму све некои чудни работи им се дешавале...ти гасиш сјалица таа се пали хаха...што е тоа???????кој палииииии кој гасиииииииииии којјјјјј:lud:
gi zaborai i televizorot vratite:pos2::pos2:

Z

ZeroStyle

Гостин
Да прашам на темава бидејќи сигурно некој знае.
Што е разлика помеѓу дух и сениште?

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Исти Ку**ц друго Паковање.... Тоа е само збор за да се опише збунетоста на мозокот ... :) И не верувам во такви Духови .. Духови се едноставно луѓето кој починале , и нашата наклонетост кон нивното присуство не прави да се чувствуваме како да се они тука ....
Иначе не веруем во такви духови , ни во сеништа...

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
За духови досега не сум видел ниту пак чул да некој има идено, а сеништа ме има газено во сон и тоа чувство е тешко да се опише. Сакаш да викаш ама не можеш, викаш во себе, а никој не те слуша, многу гадна работа
и јас имам такво искуство и несакам да ми се повтори.... мн. гадна работа е

Kajgana Shop

На врв Bottom