Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Да се кладеме дека поглуп дуел не можев да смислам? :D

Секс Пистолс се јаки на име, јаки коа ги спомнуваш како поттик за панкот да стане тоа што станал низ улиците на кралицата, ама освен тоа кратко творештво, освен тој бунт и револуција, плитки се од музички аспект, да не речам сиромашни. Да имале повише време у оригиналниот состав, ху ноус, можда ќе се носеле повише мајци со нив одколку со рамонеss. Мање битно, другиве, музичарите за хомосексуална публика.. Шалам се, ганс ен роузиз можат да си уживат слава колку сакат, они биле мадона на нивното време, биле мајли сајруз, биле онај уигл уигл шо пее. Имале влијание ко првиве.

Ама Сид и другарите ми се по кул. За нив гласам.

пи.ес. некој ни фали у дуелов

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Sex Pistols so Clash ги споредуваш, мењај дуелот.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Тоа да, ама ќе беше интересно. Плус се плашам дека како тргнала работава уште малку ќе ги споредуваме Pink Floyd и Ефто Пупиноски. (Ја и Форест за Ефто ќе гласаме).

Сега should I do it or should I go now... G'n'R'!!! Зошто? Да му е*ем матер зошто...

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
:icon_mrgr:

Сакам да збореш за влијанието врз масата. Кој го има повише.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
На прмер; привте прават песми каде што се противат против целиот монархиски ситем (пункери, анархисти создаваат цела суб култур) а другите за дождови во ноември ко прв пат да гледат дожд и за невозвратената љубов од страна на некој стрејт на кому Акесл му пуштал водички...

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Sex Pistols.

*во гласањево имаше влијание и татко ми.

F

FARANG

Гостин
гласам за GNR...

Секс пистолс се одлични еден од омилените бендови ама се сепак далеку зад она што беше ГНР. Ја фатив последната нивна турнеа, во 93та во мелбурн на калдер парк, тоа беше лудило бе луѓе. Збориме 200 000 народ на писта за тркање. Од тогаш никој се ни осмелил да направи концерт таму, ни еден Мајкал Џексон со сите негови геџити нит Мадона нит било кој. Едноставно во екот на нивната слава си беа недопирливи.

Тешко дека ќе има друг метал/хард рок бенд ко нив

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Сех Пистолс бе :D Не дека се нешто музичари, туку ете покренале цела багра со себе следбеници. Али има една финта што во исто време Австралија има ито како јака панк сцена, со бендови појаки од Пиштолите, кои ете не пропеале дека ГоспО ја спасил кралицата, туку буфтале малку посериозно.

Гнр не ги коментирам, доволно се имам изјаснето. Премногу лигав, геј бенд ми се кој може да го слушам врзан на столица во празна соба, седнат на средина, додека во позадина свират на звучници, како најстрога казна и спора, болна смрт...

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Нов дуел! Овој пат имаме хардкор дечки од кои фрче енергија и на сцена и во нивната музика. Не ги опишувам ни тие ни тие, ги знаете.

Rage Against the Machine

vs

Limp Bizkit

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ова е веќе дуел (оти ист стил).
Според мене нерешено...

заебани се и двата бенда, можеби подоцна ќе се одлучам.

Kajgana Shop

На врв Bottom