Имаше еуфорија,високо расположение и никаков запек(можеби ако е орална примената може да има запек),патем 20 мг се терапевтски без опасност т.е максимум 80мг се терапевтски но не надминав 20 мг бидејќи само два месеца ја имав привилегијата т.е купив две пакетчиња со по 10 ампули значи со 20 ампули поминав 2 месеца,да не рачунаме дека 5 ги дадов,знам за толеранцијата кај морфинот и затоа тогаш неделно користев една до две ампули(но не две наеднаш-само 20 мг ништо повеќе),тоа беше негде далечната 2008-ма пред да стегнат.
Како бе, ампула морфин?Морфин може да создаде не еуфорија, ами леснотија и опуштеност, арно ама веројатно знаете дека после прекинување предизвикува и констипација (запек), и тоа е најмал несакан ефект
Така 20мг-не повеќе.
Кетамин и метадон се исто, ако не и полошо „ѓубре“ од морфин и хероин. Да споредуваш употреба во ветерина (каде масата на добитокот на кој се дава на некој начин „компензира“ со ефектите, а и никој не знае да ја определи физичката зависност кај животните) е несмасно и неправилно. Сосема!
Поголемо ѓубре од метадон нема,многу зависен,висока толеранција и при предозирање антагонист не помага многу додека кај хероинот помага веднаш,патем кетамин и метадон не се исти а пресметката за човек се базира на мг/кг.
Декстрометорфанот терапевтски се користи како антитусик (против кашлање), ама центарот за кашлање повторно физички се наоѓа „блиску“ до центарот за дишење (во продолжен мозок), па опасноста од предозирање е идентична.
Дај не зезај,на времето најјакиот антитусик кодеин(и втор или трет) по јачина опијат примарно АНТИТУСИК не ми направи ништо и тоа дури 120 мг т.е 4 таблети.
Разбирам желба за експериментирање, ама додека човек може да владее со себе, не би требало да си „игра“ со овие супстанци и затоа ми е чудно кога ќе прочитам некој совет од типот „земи ова, не земај она“.... после создавањето зависност, некои овде и знаат од искуство, дека човек не „владее“ со себе и врќањето „назад“ е исклучително тешко.
Јас не сум стекнал зависност од ниедна супстанца и тоа е добро,но немам пробано Хероин(наназад имам пишувано за него) ниту екстази со отрови,ниту кокаин со сулфурна киселина и керозин нит па метадон,мој школски почина од 5 кубика метадон
Ниту ГХБ или кетамин,Ганџа,хашиш,Церебролизин(како медицински психостимулант),фенобарбитон,фенитоин,ЛСД али тоа беа дивите времиња до м22 год сега останав на марихуана,Да и пред година земав ДМТ али имав среќа да најдам аминокиселини поединечно.
Во секој случај подалеку од овие работи. Според мене се што потекнува од афион и "лекови" за одвикнување од истиот не треба во живот никогаш да се употребат. Вистински пекол предизвикуваат. Нормално во медицина да, но лекарите да не му кажат на пациентот што му даваат.
Инаку лично сум третирал неколку зависници со Празине 100мг и лорам,+ Хелекс и Золпидем навечер после месец хелексот им го тргнав и им додадов левомепромазин(има благо аналгетско дејство) и ќерата кризите им се намалија едниот беше ром а двајца наши,за жал ромот не успеа отиде во метадонски центар а двајцава го оставија хероинот т.е се излечија за 2 месеца јас само терапија им дадов а сега пушат ганџа...и често частат
Не сакам да морализирам или да држам лекции, секој си одлучува за себе, ама секогаш ќе пишувам за опасностите и несаканите ефектиод злоупотребата н овие супстанци.
Прочитај наназад колку сум пишал за амфетамини,опијати па ќе ти биде јасен мојот став за срањава што се однесува до опасностите важно е да бидете најадени и да не мешате супстанци кои пишува дека не треба,јас еднаш така добив серотонински шок и беше лошо.
Не знам дал си фармацевт али сеедно но дали знаеш дека парацетамолот е поопасен од декстроморфанот и ГХБ оти ај да не ја кажувам дозата која е доволна за откажување на витален орган Црниот Дроб а потоа смрт.
Во секој случај подалеку од овие работи. Според мене се што потекнува од афион и "лекови" за одвикнување од истиот не треба во живот никогаш да се употребат. Вистински пекол предизвикуваат. Нормално во медицина да, но лекарите да не му кажат на пациентот што му даваат.
И јас се согласувам,но медицинската употреба е оправдана и лекарот мора да каже бидејќи е обврзан,е сега има нов лек бупренорфин многу ефикасен а замислете таблета од 2мг им јачина колку 80мг морфин но сепак ете лечи зависност со успешност над 90% сега само тој се користи во франција метадонот е аут,требаше и кај нас да го стават бупренорфинот на позитивна листа оти кутивче од 8 мг е 6000 денари а од 2 мг околу 1640-и како после да се лечат џанките кога ретка тримесечна терапија со бупренорфин гарантира 92% успешност или од 100 џанаци 92 се излекуваат.
Чекај малку нели Пико е комбинација од МДМА во прав,амфетамин и Спид(метамфетамин) и чат пат PCP, колку што знам ја вештачкиот кокаин е кат или познат како Methcantione и има слични ефекти,анестетски,тоа е 90% кокаин но ако е без лидокаин расте можноста за инфаркт.
Мене пак еден долгогодишен наркоман со искуство од +25 години ми кажа за White Horse дека било мешавина од хероин и кокаин
Епа грешел,од само 100 грама вајт хорс се добива килограм ако го правип да биде појак тогаш 850гр ако симнеш под тоа ќе се овердозираат,а дејството му е(во зависност од квалитет) 30-100 пати појако од обичниот хероин но трае само 2 часа ако е ИВ а орално цели 6 часа.
Големи дози на DXM се користат за „тепање време“.
Да не се сметаше за дрога ќе ти кажев „пробај за да видиш што мислам“, некако се исклучуваш од се. Како благ кетамин е
.
Да и покачува серотонин па дава малку среќа затоа е добро какао и чоколада да јадеш-немај мака го Има во Р.М и тоа чист само во форма на Сируп,но уште подобра е комбинацијата на псеудоефедрин и декстроморфан само овде важно е да немаш срцеви проблеми,алкохол не многу...уживај.
Не пијам алкохол, јасна ми е можноста и сам да бидам жртва на силување, затоа не примам ништо кога сум со човекот кој го дава.
А GHB-то го земам стриктно со цел за користење со друга особа (нормално, со согласност од другата особа е
)
Ејј па и три месеци бараш абе кои фантазии ќе се исполнат заслужувате и ти и партнерои плус е доброволно и рекреативно,јас ганџата ја користам рекреативно а и дава боља ерекција,нејсе за ова треба Ацетон(Од џинџер растение индиско) и има опција да се користи во реакцијата киселина,или база но база(натриум хидроксид од 60% концентрат ќе завршо работа. е постабилно иако треба внимателност и заштитна опорена процесот е егзотермен,Има и други метиди кин ивиј е наједноставеб а ГХБ го добиваш во фпрма на прав/кристал а не течност но можеш да го раствориш.