Дрога ( Наркотични дроги )

B

Black Guard

Гостин
Најѓубре нешто што може да се употребува е хероин. Кога се збори за зависност по тезевизиите секогаш се мисли за оваа зависност. Дури и центрите за одвикнување и лекарствата се за хероински зависници.

Па тоа и кокаинот ха ништат младинатината ,кокаинот ништи и срце,беи дробови а носси и стерилност,хероинот од друга страна често одзема млади мживоти,ги труе постепено(со 3)% стандард чистота а остатокот е талк и други срања,нејсе последиците како штетата на црниот дроб влече скапи лекови,понатаму губењето апетит со успорено дишење и работа на срцето или во превод ТРУЕЊЕ со СО2,без сомнение хероинот и кокаинот се најопасни оти подолго време ги мачат жртвите,но нај НЕГУМАНА е синтетриката како амфетамините,нивните деривати и екстазите бидејчи покрај 8000 смртни случаи во САД дѕпло во ЕУ има и друг проблем-тешка депресија,фобија,повлеченост буквално корисникот на таблите че се претвори во растение.

Инаку она што навистина е чисто е познатит White Horse кој е 20-30 оати попотентен од класичмиот хероин,а овој е бел и не вара чистота многу,значи може ванила,лактоза и супстанци кои нхе штетат бидејќи корисниците ќе се предозираат или поточно 10 мг одгоцара на 300мг жолт хероин,исто и белио Хероин мискам дека го нема,а нема потреба од опиум за него

--- надополнето: 10 август 2012 во 17:10 ---
Запознаена сум и не ги љубам баш. :pipi:
Инаку, венски, 24 часовна инфузија, само морфиум во висока доза без други седативи, против болки го примав подолг период но во ниеден момент немав чувство на еуфорија.

Епа токму поради прописите-мора да се прикма полека,но во случај на директна ИВ апликација на 20мг случајот е друг.

Мило ми е што сега немаш потреба од него.
--- надополнето: 10 август 2012 во 17:11 ---
Кога ќе стигне ДМТ во Македонија,ве молам да ме известите по ПП:DСе очекува ли скоро?
.
Кај нас имаат жаните оние зеленки со црна линијка а и синтеза иако малку потешка е можнја/
--- надополнето: 10 август 2012 во 17:17 ---
Да, на dextromethorphan мислам :) .
.
Да го Има во Р.М и набавката не ви ребало да е проблем,но чуму ќе ти е,порадилевелот на серотонин и допамин или??

А лекот, габа, може да се добие без рецепта или слабо ?
Препорака од специјалист,па кај матичен.

Сакам чисто да најдам GHB ама последни 3 месеци барање, губам надеж дека има кај нас
Едно е сигурно и да ти понуфат стокиве че те преварат,но не треба да се губи надеж,само се прашувам дали знаеш што ќе ти се случи ако џитнњп една вотка,друга забелешка е можноста да го употревиш на друфо лице/лица.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Запознаена сум и не ги љубам баш. :pipi:
Инаку, венски, 24 часовна инфузија, само морфиум во висока доза без други седативи, против болки го примав подолг период но во ниеден момент немав чувство на еуфорија.
Баш поради 24 часовниот капка по капка систем :), не си осетила еуфорија... Морфиумот делувал константно и го држел под контрола нервниот систем.
Кога ти ја прекинаа терапијата како се осеќаше?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Да го Има во Р.М и набавката не ви ребало да е проблем,но чуму ќе ти е,порадилевелот на серотонин и допамин или??
Големи дози на DXM се користат за „тепање време“.
Да не се сметаше за дрога ќе ти кажев „пробај за да видиш што мислам“, некако се исклучуваш од се. Како благ кетамин е.

Препорака од специјалист,па кај матичен.
Тешко ондак

Едно е сигурно и да ти понуфат стокиве че те преварат,но не треба да се губи надеж,само се прашувам дали знаеш што ќе ти се случи ако џитнњп една вотка,друга забелешка е можноста да го употревиш на друфо лице/лица.
Не пијам алкохол, јасна ми е можноста и сам да бидам жртва на силување, затоа не примам ништо кога сум со човекот кој го дава.
А GHB-то го земам стриктно со цел за користење со друга особа (нормално, со согласност од другата особа е :) ) .

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Баш поради 24 часовниот капка по капка систем :), не си осетила еуфорија... Морфиумот делувал константно и го држел под контрола нервниот систем.
Кога ти ја прекинаа терапијата како се осеќаше?
Ме "одвикнуваа" малку по малку, кога ми се смирија болките полека почнаа да ми ја намалуваат дозата и за среќа не осетив некакви потешкотии, најнормално се осеќав.
А, кога ми почнаа болките ми дадоа некој лек против болки што брзо делува (пред да ја одредат дозата на морфиум зашто беше касно вечер, а за морфиумот мора да има доктор со искуство) не знам што беше, ама тоа беше some good shit :D Исто и фентанилот, него го даваат пред општа анестезија.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Инаку она што навистина е чисто е познатит White Horse кој е 20-30 оати попотентен од класичмиот хероин,а овој е бел и не вара чистота многу,значи може ванила,лактоза и супстанци кои нхе штетат бидејќи корисниците ќе се предозираат или поточно 10 мг одгоцара на 300мг жолт хероин,исто и белио Хероин мискам дека го нема,а нема потреба од опиум за него
Мене пак еден долгогодишен наркоман со искуство од +25 години ми кажа за White Horse дека било мешавина од хероин и кокаин

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ме "одвикнуваа" малку по малку, кога ми се смирија болките полека почнаа да ми ја намалуваат дозата и за среќа не осетив некакви потешкотии, најнормално се осеќав.
А, кога ми почнаа болките ми дадоа некој лек против болки што брзо делува (пред да ја одредат дозата на морфиум зашто беше касно вечер, а за морфиумот мора да има доктор со искуство) не знам што беше, ама тоа беше some good shit :D Исто и фентанилот, него го даваат пред општа анестезија.
Тоа е тоа.
За човек да осети еуфорија, тогаш мора да се случи нагла дисхармонија на нервниот систем.. Првиот пат кога си ја примила инфузијата, сигурно се појавил ефект со смирувачка еуфорија (промена бр.1).. После 2-3 дози, организмот се привикнува и се балансираат чувствата.
Обратен процес е моментот кога се намалува дозата се до тотален прекин на терапијата. (промена бр.2)
--- надополнето: 10 август 2012 во 17:53 ---
Мене пак еден долгогодишен наркоман со искуство од +25 години ми кажа за White Horse дека било мешавина од хероин и кокаин
Тоа се вика speedball. Оргиналот е микс од кокаин и хероин, а додека ефтината варијанта е хероин + спид (амфетамин), или хероин + пико (синтетички кокаин)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Тоа е тоа.
За човек да осети еуфорија, тогаш мора да се случи нагла дисхармонија на нервниот систем.. Првиот пат кога си ја примила инфузијата, сигурно се појавил ефект со смирувачка еуфорија (промена бр.1).. После 2-3 дози, организмот се привикнува и се балансираат чувствата.
Обратен процес е моментот кога се намалува дозата се до тотален прекин на терапијата. (промена бр.2)
--- надополнето: 10 август 2012 во 17:53 ---

Тоа се вика speedball. Оргиналот е микс од кокаин и хероин, а додека ефтината варијанта е хероин + спид (амфетамин), или хероин + пико (синтетички кокаин)
Во секој случај подалеку од овие работи. Според мене се што потекнува од афион и "лекови" за одвикнување од истиот не треба во живот никогаш да се употребат. Вистински пекол предизвикуваат. Нормално во медицина да, но лекарите да не му кажат на пациентот што му даваат.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Марата итекако ствара зависност.Мака ми е да се докажувам со луѓе кои не го признаваат тоа.Зборам од искуство,многу многу тешко се одвикнува од марихуана,поготово ако си редовен(секојдневен)конзумент.
За кого како брат...
За мене зависноста од марихуана е релативна работа,кај секој човек различно влијае но факт е дека ако човекот мора да се откаже ради некоја причина може да успее без големи тешкотии,ништо страшно не е.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Како бе, ампула морфин?
Тоа не само што е опасно по живот, туку е и опасно по живот.
Хероин се вика така оти кога го синтетизирале во Баер (како дериват на морфин), сметале дека ќе биде „херој - лек“ во третман на болка. И вистина е, ама зависноста која ја создава (и физичка и психолошка) има далеку поголеми последици од „лековитото“ дејство. Како опиоиден аналгетик, и морфинот и хероинот, освен инхибиторно дејство на центарот за болка, може многу лесно, ако не се определи точно терапевтската доза, да предизвика и инхибиција на центарот за дишење - така всушност и „завршуваат“ овердозите.

Морфин може да создаде не еуфорија, ами леснотија и опуштеност, арно ама веројатно знаете дека после прекинување предизвикува и констипација (запек), и тоа е најмал несакан ефект - понатамошното прекинување е пекол и во физичка и во психолошка смисла - луѓето кои се апстиненти од хероин знаат за што зборувам.
Пред неколку години, имаше и случај, кога еден познат лекар почина после операција заради погрешно определена доза на морфин.

Кетамин и метадон се исто, ако не и полошо „ѓубре“ од морфин и хероин. Да споредуваш употреба во ветерина (каде масата на добитокот на кој се дава на некој начин „компензира“ со ефектите, а и никој не знае да ја определи физичката зависност кај животните) е несмасно и неправилно. Сосема!

Декстрометорфанот терапевтски се користи како антитусик (против кашлање), ама центарот за кашлање повторно физички се наоѓа „блиску“ до центарот за дишење (во продолжен мозок), па опасноста од предозирање е идентична.

Разбирам желба за експериментирање, ама додека човек може да владее со себе, не би требало да си „игра“ со овие супстанци и затоа ми е чудно кога ќе прочитам некој совет од типот „земи ова, не земај она“.... после создавањето зависност, некои овде и знаат од искуство, дека човек не „владее“ со себе и врќањето „назад“ е исклучително тешко.

Не сакам да морализирам или да држам лекции, секој си одлучува за себе, ама секогаш ќе пишувам за опасностите и несаканите ефектиод злоупотребата н овие супстанци.

Поздрав.

B

Black Guard

Гостин
Имаше еуфорија,високо расположение и никаков запек(можеби ако е орална примената може да има запек),патем 20 мг се терапевтски без опасност т.е максимум 80мг се терапевтски но не надминав 20 мг бидејќи само два месеца ја имав привилегијата т.е купив две пакетчиња со по 10 ампули значи со 20 ампули поминав 2 месеца,да не рачунаме дека 5 ги дадов,знам за толеранцијата кај морфинот и затоа тогаш неделно користев една до две ампули(но не две наеднаш-само 20 мг ништо повеќе),тоа беше негде далечната 2008-ма пред да стегнат.

Како бе, ампула морфин?Морфин може да создаде не еуфорија, ами леснотија и опуштеност, арно ама веројатно знаете дека после прекинување предизвикува и констипација (запек), и тоа е најмал несакан ефект
Така 20мг-не повеќе.

Кетамин и метадон се исто, ако не и полошо „ѓубре“ од морфин и хероин. Да споредуваш употреба во ветерина (каде масата на добитокот на кој се дава на некој начин „компензира“ со ефектите, а и никој не знае да ја определи физичката зависност кај животните) е несмасно и неправилно. Сосема!
Поголемо ѓубре од метадон нема,многу зависен,висока толеранција и при предозирање антагонист не помага многу додека кај хероинот помага веднаш,патем кетамин и метадон не се исти а пресметката за човек се базира на мг/кг.

Декстрометорфанот терапевтски се користи како антитусик (против кашлање), ама центарот за кашлање повторно физички се наоѓа „блиску“ до центарот за дишење (во продолжен мозок), па опасноста од предозирање е идентична.
Дај не зезај,на времето најјакиот антитусик кодеин(и втор или трет) по јачина опијат примарно АНТИТУСИК не ми направи ништо и тоа дури 120 мг т.е 4 таблети.

Разбирам желба за експериментирање, ама додека човек може да владее со себе, не би требало да си „игра“ со овие супстанци и затоа ми е чудно кога ќе прочитам некој совет од типот „земи ова, не земај она“.... после создавањето зависност, некои овде и знаат од искуство, дека човек не „владее“ со себе и врќањето „назад“ е исклучително тешко.
Јас не сум стекнал зависност од ниедна супстанца и тоа е добро,но немам пробано Хероин(наназад имам пишувано за него) ниту екстази со отрови,ниту кокаин со сулфурна киселина и керозин нит па метадон,мој школски почина од 5 кубика метадон:( Ниту ГХБ или кетамин,Ганџа,хашиш,Церебролизин(како медицински психостимулант),фенобарбитон,фенитоин,ЛСД али тоа беа дивите времиња до м22 год сега останав на марихуана,Да и пред година земав ДМТ али имав среќа да најдам аминокиселини поединечно.
Во секој случај подалеку од овие работи. Според мене се што потекнува од афион и "лекови" за одвикнување од истиот не треба во живот никогаш да се употребат. Вистински пекол предизвикуваат. Нормално во медицина да, но лекарите да не му кажат на пациентот што му даваат.
Инаку лично сум третирал неколку зависници со Празине 100мг и лорам,+ Хелекс и Золпидем навечер после месец хелексот им го тргнав и им додадов левомепромазин(има благо аналгетско дејство) и ќерата кризите им се намалија едниот беше ром а двајца наши,за жал ромот не успеа отиде во метадонски центар а двајцава го оставија хероинот т.е се излечија за 2 месеца јас само терапија им дадов а сега пушат ганџа...и често частат:)

Не сакам да морализирам или да држам лекции, секој си одлучува за себе, ама секогаш ќе пишувам за опасностите и несаканите ефектиод злоупотребата н овие супстанци.

Прочитај наназад колку сум пишал за амфетамини,опијати па ќе ти биде јасен мојот став за срањава што се однесува до опасностите важно е да бидете најадени и да не мешате супстанци кои пишува дека не треба,јас еднаш така добив серотонински шок и беше лошо.

Не знам дал си фармацевт али сеедно но дали знаеш дека парацетамолот е поопасен од декстроморфанот и ГХБ оти ај да не ја кажувам дозата која е доволна за откажување на витален орган Црниот Дроб а потоа смрт.

И јас се согласувам,но медицинската употреба е оправдана и лекарот мора да каже бидејќи е обврзан,е сега има нов лек бупренорфин многу ефикасен а замислете таблета од 2мг им јачина колку 80мг морфин но сепак ете лечи зависност со успешност над 90% сега само тој се користи во франција метадонот е аут,требаше и кај нас да го стават бупренорфинот на позитивна листа оти кутивче од 8 мг е 6000 денари а од 2 мг околу 1640-и како после да се лечат џанките кога ретка тримесечна терапија со бупренорфин гарантира 92% успешност или од 100 џанаци 92 се излекуваат.

пико (синтетички кокаин)
Чекај малку нели Пико е комбинација од МДМА во прав,амфетамин и Спид(метамфетамин) и чат пат PCP, колку што знам ја вештачкиот кокаин е кат или познат како Methcantione и има слични ефекти,анестетски,тоа е 90% кокаин но ако е без лидокаин расте можноста за инфаркт.

Епа грешел,од само 100 грама вајт хорс се добива килограм ако го правип да биде појак тогаш 850гр ако симнеш под тоа ќе се овердозираат,а дејството му е(во зависност од квалитет) 30-100 пати појако од обичниот хероин но трае само 2 часа ако е ИВ а орално цели 6 часа.

Големи дози на DXM се користат за „тепање време“.
Да не се сметаше за дрога ќе ти кажев „пробај за да видиш што мислам“, некако се исклучуваш од се. Како благ кетамин е
.
Да и покачува серотонин па дава малку среќа затоа е добро какао и чоколада да јадеш-немај мака го Има во Р.М и тоа чист само во форма на Сируп,но уште подобра е комбинацијата на псеудоефедрин и декстроморфан само овде важно е да немаш срцеви проблеми,алкохол не многу...уживај.

Не пијам алкохол, јасна ми е можноста и сам да бидам жртва на силување, затоа не примам ништо кога сум со човекот кој го дава.
А GHB-то го земам стриктно со цел за користење со друга особа (нормално, со согласност од другата особа е :) )
Ејј па и три месеци бараш абе кои фантазии ќе се исполнат заслужувате и ти и партнерои плус е доброволно и рекреативно,јас ганџата ја користам рекреативно а и дава боља ерекција,нејсе за ова треба Ацетон(Од џинџер растение индиско) и има опција да се користи во реакцијата киселина,или база но база(натриум хидроксид од 60% концентрат ќе завршо работа. е постабилно иако треба внимателност и заштитна опорена процесот е егзотермен,Има и други метиди кин ивиј е наједноставеб а ГХБ го добиваш во фпрма на прав/кристал а не течност но можеш да го раствориш.

Член од
12 март 2012
Мислења
73
Поени од реакции
22
Глеам по нет сегде различно пишува, ако може некој од лично искуство да ми каже негативни последици од земање ЛСД (зборам 2-3 пати ако се земе, не долготрајно, ти се повраќа или као, шо..?)

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Глеам по нет сегде различно пишува, ако може некој од лично искуство да ми каже негативни последици од земање ЛСД (зборам 2-3 пати ако се земе, не долготрајно, ти се повраќа или као, шо..?)
Не знам дали си видел, пред некој ден се раширија вести низ светот за „нов вид на ЛСД“ како канибалистичка дрога со многу лоши ефекти.. А у суштина е фантазирање (рекла-казала) како што е обичај по нашиве медиуми (како глув телефон се). Се работи за дрогата „Bath salts“ (ЛИНК)

А за негативните последици од ЛСД зависи индивидуално. Тоа е дрога која несвесен ум не може да ја поднесе, додека свесниот може да ја збогати свеста. Физички ефекти нема бидејќи е психоделична дрога и дејствува само на психата. Не е ниту зависна и обично не се зема повеќе од два пати годишно.

B

Black Guard

Гостин

Нема повраќање,гадење,ништо такво освен ако не си најдеш рбота со некој џанак па да те превари..

Повраќање има од печурките бидејќи се токсични ама случајот со ЛСД е различен.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.518
Имал некој искуство со Ergot или познава лично некој што имал искуство?

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Имал некој искуство со Ergot или познава лично некој што имал искуство?
Во средниот век, во Западна Европа е позната т.н. чума на свети Антони. Тоа се, всушност, и првите пишани докази на масовни труења со ергот алкалоиди. Без да знаат дека ржта е зафатена од габичката Claviceps purpurea, луѓето сеуште подготвувале брашно и леб од нив, а и ги хранеле домашните животни, особено во руралните средини.
Потоа, животните полудувале, луѓето откачувале, пропратено со шарени визии, но некои и целосно откачувале, а имало и смртни случаи, што од лебот, што од напади на побеснети домашни животни (добиток)....

Се разбира, конзумирале во неконтролирани количини, а некои од алкалоидите изолирани од оваа габичка се и терапевтски агенси во гинекологија и третман на кардиоваскуларни заболувања... инаку ЛСД е полусинтетски дериват на една од состојките на оваа габичка...

Kajgana Shop

На врв Bottom