Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Некој да не знае кој лекови за ублажување на кашлица кај нас содржат Dextromethorphan ?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Јас знам,али таква информација нема да добиеш.
Знам за Caffetin Cold ама има многу парацетамол у тоа, Адолор колд ми падна исто на памет, ама пак има 500мг парацетамол само што има и псеудоеуфедрин бонус :) .

B

Black Guard

Гостин
Тие одат без рецепт,батали,ти сакаш да тепаш време ако е така и то со добра музика, земи си луната 10мг и едена таблета прозак(флуоксетин)исто една капсула 20мг уз добро кафе(мора кофеин...повеќе) и има да исетпаш мноогу време,батали овие многу е парацетамол јетрата ќе реагира од парацетмолот,ефедрата не е проблем.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Тие одат без рецепт,батали,ти сакаш да тепаш време ако е така и то со добра музика, земи си луната 10мг и едена таблета прозак(флуоксетин)исто една капсула 20мг уз добро кафе(мора кофеин...повеќе) и има да исетпаш мноогу време,батали овие многу е парацетамол јетрата ќе реагира од парацетмолот,ефедрата не е проблем.
Луната се издава без рецепта?

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Ефедрата (ефедрин/псеудоефедрин) е проблем, и тоа сериозен, ако имаш кршливи капилари и релативно висок крвен притисок...
Луната не се издава без рецепт.

B

Black Guard

Гостин
Абе не се издава без рецепта али можам да се обложам дека од три аптеки во една ќе и дадат.:)

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Абе не се издава без рецепта али можам да се обложам дека од три аптеки во една ќе и дадат.:)
Misery е машко. :) Барем такму пишува на профилот.

Инаку, да, се сложувам дека ќе да е така... со наоѓањето на аптека во која ќе земеш без рецепт, само комбинацијава пак ти вришти...

B

Black Guard

Гостин
Дали некој од тука има искуство со делиријанти и со дисоцијативи?

Во наредниов период имам една уникатна шанса да бидам дел од едно весело друштво со едни пријатели од странство па ме интересира ако некој има искуство со овакви работи да ми објасни нешто повеќе (што да очекувам, side effects итн)...

Во случај да сеуште не сте се сретнале со екипата,само ми текна онака,има медикамент се вика Avil и е против алергија и цената му е под 80 денари ќе ви треба само лесна храна бискоти и млеко оди вообичаено предизвикува мачнина друг сајд ефект нема освен екстремно јаки халуцинации нарочито ако е во комбинација со две добри двојки.

Само онака како предлог.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
И со Драмина го имаш ефектот на халуцинации, баш сеа прочитав дека ја ставаат во групата на делиријанти.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Кога ја отворив онака темата за да разбијам монотонија на работа помислив дека ќе прочитам какви се штетни ефекти предизвикува конзумирањето на наркотични ефекти врз човекот и дека истото не треба да се применува, а наместо тоа читам рецепти од самоиницијативни фармацевти која мешавина е подобра за користење, просто сум импресионирана од познавањата на некои членови.
Просто човек да се чуди до каде отиде светов.

Во случај да сеуште не сте се сретнале со екипата,само ми текна онака,има медикамент се вика Avil и е против алергија и цената му е под 80 денари ќе ви треба само лесна храна бискоти и млеко оди вообичаено предизвикува мачнина друг сајд ефект нема освен екстремно јаки халуцинации нарочито ако е во комбинација со две добри двојки.

Само онака како предлог.
Секоја чест на познавањава, вистински сум импресионирана, и јас како фармацевт па немам слушнато за некои од комбинацииве што ти ги пишуваш тука, секоја чест на знаењето. Навистина.
Друга работа ме заинтересира за авилот,која доза треба да ја испиеш за да предизвикаш халуцинации? Џст фор д рекорд, немам никакво искуство со никаков тип на дроги (вклучително и марихуана) и лекарствава ги познавам строго по тераписка примена, па ваквите злоупотреби и мешавини не ми се познати, а ова ме заинтересира како информација.

Луната се издава без рецепта?
Мислам дека веќе сите знаат дека она што не може да се набави во Скопје (т.е. не го даваат без рецепт) 101% може да се набави во Тетово, тоа важи и за луната, и за асентра и за ГАБА, ма за се освен за метадонот и фенобарбитонот. За трамадолот и диазепамот да не зборам,се трошат како бомбони, повеќе и од аналгин, што секако е загрижувачки факт, посебно што млади луѓе ги конзумираат.

Kajgana Shop

На врв Bottom