Не знам дали некогаш си примил морфиум, ама предизвикува сѐ освен еуфорија и добро расположение
Не тоа се вика Хероин и метадон,јас зборам за произведен Morphini hydrochloridi Од АД алкалоид има ампули послаби со 4 мг и појаките се како што кажа кажав 20мг значи не зборам за катран(опиум,нит сум пробал катран,нит хероин,јас зборам за производ тестиран,јласиран по одредени дфрабдард,станува збор за кутија со 10 ампули од 29мг.
Инаку метадонот на пример е далеку појак и попотентен од хероинот(посебно повисоки дози) и ова стручно лице ми го има кажано,имено метадонот останува минимум20 часа во организмот а морфинот достигнува оик(ако е орална ампулатаб вза бекои 2 часа а ако е ИВ тогаш дејството е инстантно,сепак не е препорачлива примена на морфин,алтернатив ти мислиш дека даунерите вѕквално се сите исти стониралки,но не е така,морфинот иако опијат сепак делува како апер(да не се разбереме грешно-далеку од пси стимуланс) н
.[/quote]
нема сонливост,мускулна слабост(мрза која се јавува кај травјарите) а тие 20 мг не ни влијаат на дишењето и работата на срцето за разлика од 5-7 милилитри(или џанаците како велеа де,,,ах кубика) кои има са го симнат пеитисокот на пример од 110 со 80 на 80-60 што и не е ваш добро па затоа ги баждарат,жално е што фондотб не го срави на позитувба киста вуоењборфинот па 6000 денари е кутија со 28 сублингуално раблети од 8МГ додека истиот лек од 2 нг е 1699 дебари-штета навистина зависниците од тешки опијати ги лечи со 92% успешнодт па затоа и во франција метадон се користи за болки при сообрачајки,операции и сл но не за лекување на опијатна зависнпост.
Не знам дали некогаш си примил морфиум, ама предизвикува сѐ освен еуфорија и добро расположение
Јас претпоставувам си примила или како нова морф или трандермално,а ако не морфин тогаш кодеинскиот дериват тродон од оправдани медицински причини но прашањето е што друго си имала во организмот освен морфин??
Валкир,од каде волкави познавања за дрогата?Фармацевт си или?Сериозен сум..
Моите познавања се ирелевантни,она што е релевантно е дека моето знаење бе го злоупотебувам а немам ниту таква интенција,етиката и совеста не ми дозволув,не сум се погазил фа лижам кај ќе плукнам нема ни сеф9санио навистина не наоѓам причина марихуамата да виде забранета
Не сум фармацевт ана гарант имам прочитани книги за фармација барем колку тие со средни нубунѕн или прва академска година,тоа неше додека ми ги даваа англиските уникаѕи(од анестезиологија,хирургија,кардио систем али тоа беше пред 5-7 години баш се погоди да бидамна секом преспансо и од досада книгата финамик јуниверза од 599 страбинжк прочитав за 3 дена а четвртуит пишев забелешки.
Едино наоравив прибкен*бевбепњ оробкем) али на еден пријател и познаник им кажав да си земат Х антидепрсан за да испаднат јаки мажи и да не ејакулираат предвреме,
,