Дрога ( Наркотични дроги )

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.075
Тоа да , иам еден солиден напраено , али повеќе ми е да биде украсен - онака ко сувенир да ми стои , нешо вакво

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.538
Не бе....кафетинот ти го даваат без упатство!!(оној обичниот)

А истиот има околу 40мг кофеин и 10мг кодин фосфат(еден од најјаките опијати а оправдано е користен како антитусик).
Абе пред еден месец, нешто осетив ќе се разболувам и реков ај да го сосечам у корен, па се напив 5-6 кафетин колда у еден ден (изгубив рачун, по грешка испив толку).
Ја сосеков, настинката. Арно ама ноќта не заспав, а другиот ден не бев ни уморен ни поспан, а зениците ми беа проширенки и се осеќав као да сум под благо дејство на екстази, али не од оние со поише спид, него од оние со поише емдиемеј (или како и да се вика).*
Еднаш поодамна испив три обични кафетина у рок од еден саат (многу зуб ме болеше). Ми помина зубот, али ми се згади и после црева истурив (можда заради алкохолот, кој го пиев истовремено, но не во големи количини).

* ова од кажуење од други, какви се таблите, не дека ја сум кркал:drk:

S

smart ass

Гостин
Во кафетин колд нема кодеин фосфат....туку многу кофеин,а како што знаеме лекови,алкохол...се апсорбираат преку "зидовите" на желудникот т.е не на начин како што е со храната,така да 200 мг или 2 грама кофеин нагло не е малку.

А од тие обичните..па си имала иритација на желудникот-и другпат никако аналгетик(посебно кога знаеш дека е депресор на ЦНС) со алкохол...исто и за лековите за смирување,антидепресантите(може да дојде до застој на дишење) т.е оние со триаголниче црвено.

А би требало со обичниот кафетин да даваат упатство....еден мој комшија на неговото дете(2 год) му даваше по пола..кога разбрав му реков торкооо:vozbud:

Ако го боли цоцот детето има посебни за деца...дури и витамин Ц за деца е стандард 50мг...ама таа е...зимаат на своја рака а така не треба:nenene::nenene:

Инаку кодеинот во мозокот се претвара во морфин па така предизвикува опијатно задоволство всушност има и посебна зависност т.е кодеиноманија но ретка е.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Абе пред еден месец, нешто осетив ќе се разболувам и реков ај да го сосечам у корен, па се напив 5-6 кафетин колда у еден ден (изгубив рачун, по грешка испив толку).
И од 3-4 јаболка можел црева да истури, а и од кило грав да се подуе и пукне. Од овие последниве барем има корист. Од лекарства нема бегање, какви и да се...од што мора...а од дрога (она што се води као дрога, не кафетин) корист нема.

SPAMS

Спејси нарко истражувач
Член од
25 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
5
не го следам муабетов точно но само сакам да кажам дека све тоа вештачката интелегенција т.е. дрогата моментално е трета светска војна и ние храбро се бориме..
само тоа..:jaj:

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Абе , кај се шиткаат кај нас у МК waterpipes или па чаре некое наргиле ?

По странство и вортекс се шитка :vozbud:

Наргилиња имаш у чаршија у една продавница, од 2500 па нагоре се цените мислам..

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Ја следам темата долго време би ги поздравил SMART ASS,GARFIELD i OUTTAKE и би поставил едно прашање пред некое време земав теблета по боја бела . Одприлика еден час после земањето имам дупка во меморијата околу 7-8 часа јас и уште неколку другарчиња што земаа. Со луѓето со кој сум бил ми кажаа дека сум бил многу блед со подочнаци, и на моменти сум се губел (сум правел навистина непромислени работи ).После ова 4-5 дена јадев само портокали и банани ништо друго неможев да јадам. Ако може некој да ми каже што отприлика сум земал бидејќи ставрано незнам.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
:tv: како бе си зел а не знаеш шо си зел ... дај повеќе информации ... бела по боја е малку инфо ... првпат зимаш ?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ја следам темата долго време би ги поздравил SMART ASS,GARFIELD i OUTTAKE и би поставил едно прашање пред некое време земав теблета по боја бела . Одприлика еден час после земањето имам дупка во меморијата околу 7-8 часа јас и уште неколку другарчиња што земаа. Со луѓето со кој сум бил ми кажаа дека сум бил многу блед со подочнаци, и на моменти сум се губел (сум правел навистина непромислени работи ).После ова 4-5 дена јадев само портокали и банани ништо друго неможев да јадам. Ако може некој да ми каже што отприлика сум земал бидејќи ставрано незнам.
Jebala te bela tableta...kako mozes da zemes nesto, i toa tableta be, a da ne znaes sto zemas???
Bela tableta moze da e sto sakas ebate...do koga ke zemate hemii be??

G'zot da ne te boli?? Da ne ti resnale roshipnol i da te naprajle ckembe u cmarot??

Trebalo, ako ne, za da znaes drug pat da ne zimas nepoznati lajna i toa hemii!

Neam pojma sto si zel, bela tableta moze da e i aspirin, ama od aspirin ne se gubi covek na 7-8 saata osven ako ne e alergicen, ama togas ke bea poinakvi simptomite.

Daj poveke info za tabletata, efektite, sto i kako pred, za vreme, posle itn.

Sledniot pat oga ke sakas hemija, zemi solna kiselina ebate i ispij ja, pobrzo ke se resis od zivite.

Ne mi se veruva, na tolku mnogu soveti (a velis si ja pratel temata) da ne se zema hemija i na tolku mnogu priroda, mora da ima mamlazaana koja ke se resi da meri kur so smrtta.

SPAMS

Спејси нарко истражувач
Член од
25 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
5
шо знак ?
се брзаше или се љубеше ?
поздрав

Член од
26 јануари 2007
Мислења
830
Поени од реакции
842
Дечки заебете хемија ако не сакате од мозокот да напраите швајцарско сирење :):smir:

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Ако ја пратеше темата ко што викаш, сигурно си го видел сајтов (клик), иди на него и барај бели таблетки (имаш 19 страници со листа различни таблети) и доколку се сеќаваш бар малку на знакчето, ако не провери ги сите бели што хемија содржат и истражи по википедија која хемија какви дејства дава и ќе најдеш веројатно. Ако најдеш, ќе видиш и што те очекува од таа хемија после и како да го спречиш тоа.

Инаку следниот пат никако така, гледај ги знакчињата убаво и едуцирај се предходно кое знакче содржи само МДМА, оти другава хемија е многу повеќе опасна отколку што ќе ти причини задоволство или што знам за која цел си ја земал.. Овој месец и за први мај по МК се актуелни пеперутките и зелените зајци (плејбојци) како чист МДМА, останато никако не чепкај. Башка и МДМА не ти треба, ама ај.. Еве ти клип со интервју на пронаоѓачот на МДМА, ќе ти каже зошто се користи тоа чудо:
И еве ви кој сака мп3 гајд Тимоти Лири: КЛИК
„Кога твоето его ќе го оставиш зад себе, твојот мозок не дозволува простор за гешка!“

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776

и велеле никогаш не зимај МДМ повеќе од 15 пати у живот ... и зажалила шо не послушала :) ..

Отворете во youtube од типкава има неколку видеа меѓу кои и за Mescaline и за Salvia во контекст на муабетот праен предходно за нив :)

коментаров
i was on acid and laid down and started sucking my thumb after a period of time of seeing tracers and shimmering trees, then i felt as if i were one. it's peaceful
:tv:

:pos2::pos2::pos2::pos2:
Salvia
:pos2::pos2:

Ауу ова Салвиава интересна ама и какви лоши трипови праи на youtube има комедии еј :tv:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
E, prskana salvia, cista nema los trip.

Kajgana Shop

На врв Bottom