Државна матура

Статус
Затворена за нови мислења.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
вака сеа
вчера разговарав со еден професор, и тој е на страната на матурантите
според него
учениците во МК се преоптоварени со школото, секој ден по седум часа е премногу. се враќаме дома, преморени и имаме време само да научиме и да напишеме за утре шо имаме домашно. ние треба да имаме време и за други работи, т.е. животите да не ни се вртат само околу школото
друго, материјата што ја изучуваме е многу обемна, земете за пример материјата на која било друга држава, каде што сите средношколци имаат најмногу по пет часа дневно, и имаат многу помалку предмети, ама кога ги изучуваат, ги изучуваат комплетно. а ние од се по малку и на крај се ке заборавиме
Де бе ние како да не сме биле средношколци со по седум часа дневно, три дена у неделата?
Сте биле проптоварени, па што вие друго работа освен да идете на школо па после у некој кафич па доама на учење.
Не се учите на лабави работ, зш кога ќе дојдете на факултет нема кај да се жалите

Narkos

...::enter my mind::...
Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
за членот два пати над мене :)
па тоа и јас викам
треба да се полага, ама добро да се спреми, да се усогласат материите и истата да не е толку обемна

Narkos

Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
asterix, вие полагавте матура?
три дена?
пон-8часа
втор-7
среда-7
чет-7
пет-6
така ми се часовите
а прашај ги втора година како им е
повеќе часа од нас имаат

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
asterix, вие полагавте матура?
три дена?
пон-8часа
втор-7
среда-7
чет-7
пет-6
така ми се часовите
а прашај ги втора година како им е
повеќе часа од нас имаат
Види тешко е од почеток, ама боље сега да се навикнеш на работа и одколку после, веруј во овие години се стекнуваат работни навики.

И што сте се уплашиле од тој испит како и матура пичкин дим

Wake up

Music lover
Член од
19 јули 2006
Мислења
145
Поени од реакции
0
Матурата е супер нешто, и ми е жал што до скоро беше укината, и што јас не полагав. И сите се исплашиле, леле, од 4 години се треба да знам. Не треба да знаеш СЕ, туку да се види на едно општо ниво до кај ви се развиле мозоците, дали сте си дремеле, како 80% или стварно сте вложиле нешто труд и тоа, погодете; за ВАШЕ ДОБРО!!!Затоа, супер е што ќе полагате матура, оти и така веќе генерациите се се се пораспуштени, децата само трчат да поранат низ кафичи, и да не испуштат некој дечко или девојка, па белким ова ке ви го врати фокусот кај што му е местото. И не се секирајте деее, направена е за средно ниво на ученик! (Јас полагав пробна)

Член од
23 јули 2007
Мислења
166
Поени од реакции
2
wake up mislam deka ti si go pominal tvoeto zatoa ne treba da se zanimavas so nasata matura kakva e takva e nasa si e ako treba ke se polaga ako ne
nikomu nisto:nenene:

Narkos

Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
и затоа 60% паднавте, зато шо бевте фокусирани, не одевте по кафичи, женски и дечковци

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
wake up mislam deka ti si go pominal tvoeto zatoa ne treba da se zanimavas so nasata matura kakva e takva e nasa si e ako treba ke se polaga ako ne
nikomu nisto:nenene:
И треба, и мора. Што побрзо го сфатите тоа, толку повеќе време ќе имате за спремање. Тие што нема да се помират до мај/јуни, ќе имаат +1 година за мислење.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Ке се полага 5предмета + стигна писмо до сите средни школи. ке се обработуваат саботи (за тие школи кој беа на протести). на пример во понеделник на 3часа не сте биле, тие ке ги обработите. Во среда на 5, пет ке имате всабота. Лично го прочитав.
И надополнување имаше ако не се изврши ова ке има строги казни за директорите, директорите со казна за професорите, професорите со казна за учениците...така иде тоа =)

Член од
23 септември 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
1. zar matura ke se polaga vo juli avgust ili septemvri??? Ako ne , ne veli deka ke bidi problem za priemnite vo stranstvo zs ne e sekade isto.
2. informirani ste odamna samo so mislevte deka ke minite ko tie lani...epa.... rabotava izglea neso ko: stara finta nova budala
3. zosto e prepreka? i da ne e priznata.. moze ke treba da polagas nekoj priemen tamu...si prasal za da si siguren kako e? ili problemot e da ne se polaga matura i priemen ?

NE SAKAME PORADI SLEDNIVE PRICINI:

1 - Se poklopuva maturata so priemnite ispiti vo stranstvo!

2 - ne navremeno informiranje za polaganje matura!

4 - prepreka pred site koi svoeto polaganje sakat da go prodolzat vo stranstvo!
-NE PRIZNAVANJE NA MATURATA vo poveke evropski zemji

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
денес во охрид имаше протести со матуранти од охрид,струга и ресен блокиравме 2 раскрсници и си се прошетавме си посвиревме и така...:vozbud:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
И после ќе си одите на сабота на школо, и пак ќе полагате матура, па и нема да ја положите и така....:vozbud:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
еве нешто ново во врска со државната матура и еве доказ дека ние матурантите кои протестираме го правиме тоа со право,текстов е од форумот против државна матура:
LUGJE SLUSAJTE VESTI.VO VESTITE NA SITEL VO 15 CASOT DADOA DEL OD SOSTANOKOT NA ODBOR NA RODITELI I MINISTERSTVO.I KJE USPEEME.KAKO MENE PORANO NE MI TEKNA ZA TOJ ZAKON.BRAVO ZA MAJKATA KOJA GO NAJDE ZAKONOT KOJ NE VADI.EEEEEEEEEEEE USPEAVME NISO NE EBSE ZALUDNO.DA NE POCNEVME SO STRAJKOVI NIKOJ NEMASE DA NI IBVRNE VNIMANIE.
ZNAETE STO?
TAA MAJKATA RECE DEKA POSTOEL ZAKON KOJ VELI DEKA VO TEK NA OBRAZUVANJETO USLOVITE ZA OBRAZOVANIE NA EDNA GENERACIJA NE SMEAT DA SE MENUVAAT VO TEK NA ISTOTO,ZASTO PRAVILO E SITE USLOVI ZA SKOLUVANJE DA SE PRIKAZAT VO KONKURSOT ZA UPIS,A TOGAS NEMASE USLOV ZA POLAGANJE DRZAVNA MATURA.RECE DEKA TOJ ZAKON LANI GO ISKORISTILE SO TUZENJE NA USTAVEN SUD,I NIE MOZEME DA GO ISKORISTIME VAZI I ZA NAS.I AKO NE JA UKINAT REKOA DEKA KJE SE TUZIME NA USTAVEN SUD I DOBIVAME.
YEA SAMO NAPRED I NADEZ.SEGA I NIE KJE SE VODIME SPORED ZAKONITE KOI MNG POVEKJE NI POMAGAAT.
BRAVO ZA G-GATA TREBA DA JA PROGLASIME ZA PRETESEDATEL I DA JA CAЅTIME.
еве и линк до темава
http://drzavnamatura.up-with.com/Aaaii-f9/HITNOHITNO-t370.htm

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:vozbud::vozbud::vozbud:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
денес во охрид имаше протести со матуранти од охрид,струга и ресен блокиравме 2 раскрсници и си се прошетавме си посвиревме и така...:vozbud:
Лилаааааааааа колку убавоооооо:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:
:pop:

И оваа тема ќе оди под клуч. Се вртат само истите муабети.
Кога ќе има нешто конкретно, дефинитивно, тогаш ќе отклучиме.

Ајде да блокираме раскрснициииии, ајде да си прошетамеееее, ајде да си свиркамееееее :bravoo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom