Државна матура (Англиски јазик)

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
ако на некој не му е мака и му се при рака примероци од евент покана или цв бидеки ги нема во учебникот од 4та година би бил благодарен ако ги постави
Покана ваљда нема да има зошто лани пишеа покана

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
ако на некој не му е мака и му се при рака примероци од евент покана или цв бидеки ги нема во учебникот од 4та година би бил благодарен ако ги постави
Покана ваљда нема да има зошто лани пишеа покана

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Едно прашање: кои се сите различни форми што можат да се паднат, од типот писмо, формално, неформално, најинтересна случка, содржина на филм....? Значи ако може некој да ги наброи сите што може да се паднат.

Член од
28 март 2009
Мислења
49
Поени од реакции
2
Ако може уште нешто да ве прашам...

На пример кај писмо во кое се жалиме на нешто, ене на пример за сатон конкретно во тестон од 2009 мислам беше, нема даено ни адреса ни до кого да пишам, само барања. Дали да почнам одма со Dear Sir... или да си измислам адреса ако нема даено

И уште нешто... На пример во Write a short note expressing your gratitude and love for him/her, being
around and helping you when you most needed him/her, ова што беше за брат или сестра дали мора да се оди стрикно по ред, затоа што пологично ми е мене да и пишам прво за то шо била тука и ми помагала кога ми требала, а после да и се заблагодарам и да и кажам колку ја сакам... ?

Фала однапред :)

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
еве ви ја испитната програма

значи за оваа година е планирано
1 - писмо (формално или неформално)
1 - состав

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Ако може уште нешто да ве прашам...

На пример кај писмо во кое се жалиме на нешто, ене на пример за сатон конкретно во тестон од 2009 мислам беше, нема даено ни адреса ни до кого да пишам, само барања. Дали да почнам одма со Dear Sir... или да си измислам адреса ако нема даено

Нас ни рекоа дека ако не е дадена адреса да не измислуваме ништо...

M

Mario Gómez

Гостин
Значи сеуште не потврдена информација.

Жалба и есеј(most embarrasing moment in my life)...

Покасно ќе потврдам. Значи не е 100% точна информацијата.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
да не знае некој колку поени треба за прелазна ?

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Кога ќе бидат готови резултатите од македонски матурата?

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Друштво, имам едно прашање. Ако случајно се падне писмо во кое треба да го наведиме нашето име (letter of complaint на пример), што да правам со обзир на фактот дека тестовите се со шифра?

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Друштво, имам едно прашање. Ако случајно се падне писмо во кое треба да го наведиме нашето име (letter of complaint на пример), што да правам со обзир на фактот дека тестовите се со шифра?
Најверојатно ќе биде дадено име и презиме, како што беше случајот со нашата Ева Ристевска :vozbud:

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51

Со оглед на тоа дека професорката 2 години по ред е оценувач, исто така ни посочи да не го пишуваме нашето име.. да не ширам дезинформации , изгледа не сакале да ги прегледуваат таквите.. ама не ме земајте за збор :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom