Шо сте нова година во то зељките, абе ој фатете нешто работајте, не само гага да се јадело и пиело. Имајте море исаф малце
Девет страни пишано нова година, зелена година, росна година, кисела вода, аре дај кажете нешто саглам, толку сте саштисани. Со оваа влегвев во елемент во детството а и сеа подвлегвам, тате ми даваше пари за начкола, да јадам, да небидам гладен и да не сум ајван туку цивилизирано створење. Али јас шушуљајка сета пара (не дек беа многу али беја тогај стварно) све акав на жетони кај стрико Папу, само на Мишета комшијана поголем од мене тогај осмо оделение го викав од домаму, му плаќав жетон за да ми го поминит Скорпион а јас да го гледам.
Се земаја 4 жетони, 3 за Мортал Комбат и последниот со срамње за сечење жени за Мис Ворлд '98мица-нудистичкана, да бегаш од онај пајакон скапан со црвени очи за да не ти ја прекинит линијана. Зш то ти беше единствена шанса да му дајш мотив на Тасета за да си го издркаш дома, зш дотогај сите момичиња од нашкола беја крш и не ти праеја кејф.
Втор Јануар, Двеиљади и петнајста, иам осеќај дек брадава нагло ми е порасната и неартикулисана
Зато