Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Го гледам стрико Ноуме, сабајле во седум сатот целиот саштисан, трчат ли трчат ко коњ незаузден, прв тој за да го зејт лебон сабајле, пази дан снемат партизану. Ај налет то виј шо се дешават и шо конверзација се врзвит:
Ј: Добро утро стрико.
Н: Шо прајш синко олку рано?
Ј: Ништо. (се прам набудала)
Н: То е шо ќе прајш.(и ми се подсмеват. Си ги стават рацене в џеб во онај елекон маслинест од ЈНА и ме помивит лагано, демек виј го заебав)
А јас пак во мене си викам ејј виј го ти Номка голем шегобијец и заебант станал преку ноќ.
Јас пак цело време на работа се мислев како да го сјебам после ак го начекам. Так го за беља, го начеквам во петнаесет сатот пред коперација и тогај го зедов малу низ нозе пред Фенета и колегине, а стрико ми се наљути и ете си го расипавне муабетот. Е сеа дур му објаснам дек се зафркавав ќе не фатит крај на Ноември почеток на Декември, али шо потреба и така пак ќе фо фатит полоњана (оти мака си имат ко ќе менвит претежно времево) па ќе ми речит преку ограда, ој зејми два леба:). Ама ај шо да прам морат да му одам(знајт и тој дек не го одбивам), еее то е нашето мало, та е нашта Византија:D

Кајг,
сум идела сама, пешки од Кисела вода до Аеродром...цело време брзав да не случајно ме киднапира некој....:cautious:
Тоа е... од глаата си патам, шо би рекол Чернодрински. :D

Има еден пар маж и жена,од прилика вкупниот домашен приход им е околу 1500 евр,али то је мало,и затоа зеле иселеничка виза и ваљда ќе идат и Швицарска.Мислат дека таму е полесно и ќе прават грдни пари,вакви се само со леб и сол да живат,море не многу им е, леб и вода.

На петото гостување во Ѕинголенд, имам две желби.
Нема да пољубиме врата како во поголем дел од случаите, нема да не замара искомплексирана џандарска раја која не смее да се истура на друго место и ЌЕ СЕ ВРАТИМЕ СО ТРИТЕ БОДА за прв пат :icon_mrgr:

Ѕинго педер напред ВАРДАР!

#VoModaSum#VrskaNemamStoPravam#SestiDenMeBoliZab
DSC02757.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom