Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.730
Поени од реакции
13.470
Passed down to you...
Во овие 7 (седум) дена по разните претумбации и пермутации, сфатив неколку клучни потточки.
Никогаш не давај шанса онаму каде што си сигурен дека човекот е способен да ти го загорчи целиот план во цајтнут моментот. Не знам што мазохитстичко ме натера да го направам тоа вчера, надевајќи се на мирна куќа, а постоеше ризик ради нечиви лични фрустрации одгаени уште од пелени целовов патешествие да испаднеше од готово вересија.
Секогаш биди спремен за низок удар кога нишаниш високо, со цел да бидеш што е можно пообјективен и реален.
Мислам крајно е инфантилно на 30 години да не те пуштаат родители, а уште поинфантилно е да смислуваш изговори на грбот на твоите родители. Зборчето „можеби/ќе зборам со моите“ не се адресира за нешто што си знаел со месеци уназад и сеа у 5 до 12 ќе преговараш за да добиеш дозвола. На крај краева барање дозвола на 30 години од родител е смешно. А ако е толку комплексно и тешко, поштеди не` нас и кажи дека не си во состојба. Не со тоа зборче „можеби“ Поготово не во цајтнут кога за 3-4 дена се патува.
Више му дојде као истурање, али преку таквото веќе...
So says Saladin

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Член од
16 септември 2014
Мислења
329
Поени од реакции
764
Се срамам самиот од себе, украдов две милка чоколади од пакетчето на внука ми.
Абе ај шо има врска, и онака мала е.
Сигурно нема да ги јаде, ако не ги изедам јас снаата и братот ќе ги изедат.:D

Уше нешо во врска со протестот, реков јас дека се глупи мрзливи копилиња? Реков е сега за кур да ми се фатите таман и музиката им се погоди :pos:
Ебемве у ретардосите.
И да ја видов новата ванаби џорчев Јана,поише личеше на некоја малоумна стаена на бина влезена у филм дека е фидел од колку нешто друго, блазе тебе македонијо со вакви идни функционери и лидери.

Последно уредено:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ти се обидуваш да дадеш буквално најдобронамерна критика, со бирани зборови, со се, они ти се пуштаат ко да си ги навредил најдлабоко на свет.

Додека егото им е на луѓето до плафон, ќе си останат во темнина и никогаш нема да напредуваат ни како човечки суштества, ни како нешто друго.

Луѓето ја сакале вистината, my ass. Луѓето ја сакаат онаа вистина што е во насока на ласкање, онаа другата, која содржи критика во насока на подобрување и растење - не ја сакаат. Затоа што сите мислат дека се совршени суштества што Господ лично ги пратил на земјава да не просветлат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Утре е една година од твојата смрт а јас се уште се немам ни помирено со фактот дека тебе веќе те нема. Втор татко, по 100ти пат го нагласувам ова. Ми недостигаш премногу! Вечна ти слава.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.639
Поени од реакции
31.860
Гледам по фејсбуциве луѓе се радуваат на нови коли, нови мотори, ајфони, мајфони, штикли, чизми.................а јас уште се радувам на новогодишните ламбички кои ги постави мајка ми денеска во собата.

никошнемадапораснамУпм со хаштаг.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
draga ,eve sega si dojdov ...proslavuvav prednovogodishno ...kade ? pa vo "Ragusa " 919
ona shto do skoro se vikashe "mirko 919",i sega skoro se rebrendira vo Ragusa 919 ,mora da kazam deka beshe mnogu ubavo ,i hranata topla ,vkusna ,pijalokot ubav ,no najmnogu od se poslugata ,site se super na chelo so shefot ,ednostavno si ja znaat rabotata ,pozdrav do niv ...podobro mesto od ova za site proslavi nemata ,otidete ,nema da se razocharate vo nikoj moment ......

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Драга,

Воопшто немам волја да се бранам кога ќе почне некој да ми зборува каква сум, што сум, кај терам, што мислам, и тоа се во негативна смисла.
Што да кажеш, ај. Не, јас уствари не мислам така, не го правам тоа намерно. Џабе е било што да кажеш. Затоа и си ќутам, убаво е да слушнеш се наеднаш што уствари некој мисли дека си. Прави ти да се осеќаш ко безвредно, себично, исфрустрирано ѓубре и да ти скрати спиење, али битно бар некој ќе се издува.

D

deli

Гостин
Кајги,
осеќам дека не требаше да се регистрирам сега само се надевам дека нема да губам повеке од 2 саати дневно со тебе.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Драга...мора да прекинам да се коцкам ми се лоши од самиот себе, моментално лево од мене ми стои слика од кога сум имал 4-5 години и си викам што би мислело дететево сега за мене :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom