Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Драгааа
Вечерва ми се исполни една долгопосакувана желбаааа
и сум најсреќна на цел свет!!!!!!!!!!!

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
My dear..
Do you remember that pact we made ? We promised to never leave each other..
Јас сеуште стојам на тоа, како и на се друго што сум ветил во животот.. Знам дека и ти остана верна на тоа, но по некогаш помислувам на она најлошото дека се ќе се заборави, дека сите моменти биле залудни и дека се ќе пропадни. Сите ги имаме тие моменти, но се прашувам зошто кај мене се јавуваат доста често, зошто оставам љубомората од мене да прави слепец и да ги занемарам сите оние работи што ги правиш и ми ги зборуваш.. Ветувам дека ќе се борам со неа до крај на животот. И во оној момент кој кога тогаш ќе дојде, тогаш ќе бидам најсилен и целосно ќе ја победам. Се надевам дека тогаш ќе го најдам мојот мир и груткава целосно ќе исчезне,испари во недоглед, назад во минатото,во оној куп со ѓубре, во мојот shift + delete.. И ете сега ме потсети дека ништо не е сменато, моменти што ми ја исполнуваат душата, во бедовиве ти си мојата светлина.. Знаеш, кога ми беше најтешко ти беше тука покрај мене. И по сите проблеми што ги имаше, најде време за моите глупости и ми подаде рака која што ми требаше како никогаш до сега. Го памтам она што ми го рече, дека и покрај сета темнина и покрај сите лицемери и ножеви во грбот да најдеме една светла точка која ќе не држи на површина, да не подпадниме во нивните глуми и игри.. Епа ти си таа моја светла точка која секогаш ќе ме влече и ќе ме турка напред да успеам во срањево. Доволен е твојот поглед и насмевка за да знам дека имам некој покрај себе, некој кој навистина ме цени за тоа што сум, а од тоа нема ништо подобро, тоа неможи со ништо да се купи, тоа е нешто што неможе ни да се опиши.. Немаш појма како ми беше тогаш, кога незнаев што да ти кажам, а душата ми плачеше и ми го корнеше срцето на парчина. Негирав цело време, ги задржав и солзите кој ги истрошив следното утро,следната недела,следниот месец. Неможам ни да помислам да те немам тука, а знам и да зафркнам, а секогаш ги прифаќаш моите извинувања. Кога си со мене ја осеќам твојата болка, ги читам твоите мисли,го знам сето она што те мачи, а неможам дел да превземам. Пробувам на секој начин да те расположам, некогаш ми успева. Е токму тогаш се осеќам како да сум на врвот на светот, во некој друг универзум, како времето да застанало, како светлината на сонцето кое ја облива твојата насмевка и го сопира времето, стрелките на часовникот запираат, запира и мојот здив. Зборови искрено од душа, кои се надевам дека некогаш ќе ти кажам, ќе ти покажам дека ми значиш многу повеќе од тоа што го кажувам. Ќе ја пробијам онаа бариера на ладнокрвност, како што кажуваш да си ја пуштам душата и ќе ја оправдам лојалноста и сето она што го цениш кај мене. Не те пуштам никаде..
Драга ова не е за тебе немој да ми се лутиш али таков ми е денот, се надевам ќе ме сфатиш..

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Уште една ноќ...Зашто неможам да се навикнам да легнам рано туку како последна будала чекам некој да се укл и окапувам до утринските часови и потоа неможам да се разбудам...Спијам до 5 -6 попладне....Не е нормално знам! Неможам да се одвикнаам, а некогаш и се прашувам што корист имам, но се тешам со: НЕМА СПОМЕНИ ОД СПИЕЊЕ :p Мора некако да си најдам утеха...Денот баш и не ми беше нешто најдобар ..односно моменти...Среќа, Тага, Разочарување, Ненаспаност, Уморност....Среќата краеше кратко неколку часа потоа цело време бев чудна....незнам заш...неможам самата да си објаснам што се случува со мене....сакам - не сакам, не сакам - сакам...Но најважното пројде....заврши полагањето...веќе сум Фрее!!! Јухуу ми започна распустот има и нешто добро ..СЕКОЕ ЛОШО ЗА ДОБРО Е!!!! за бадијала не е речено...:cool:

С

Сатори

Гостин
I give up, way to much even for poor little me ... a trophy wife, oh how cute.
I give custody. *kisses and hugs*

омлет^^

There are no stupid questions, just stupid people.
Член од
19 јуни 2011
Мислења
198
Поени од реакции
38
кајги,

еве ја сваќаш мојата мака ? гледаш колку е часот? кајги ме мачи оваа инсомниава...дај лек.... инаку решив да ги видам убавините на Македонија (ако ги има де,ако не нема да ги измислиме :p) ...почнувам од петок охрид,прилеп,битола и гостивар...недела куманово etc. Се надевам дека нема да бидам разочарана...Да се вратиме зашо неможам да заспам..? или уште полошо неможам да станам кога сакам...најмалце потребни часови за спиење се 13-14 .... нема шанси да станам ако имам спиено 10 ...нешо ми се случува али nvm... откога почна летово се ми се испоремети.....то је то.

Sincerely yours,
омлет^^

К

Кики.

Гостин
Драгаааааа!!!!!!!!!!!
Еве сум јас, ти пишувам од другата страна на „барата“. Се е супер. Си се видов со моите драги луѓе и уживам во деновите поминати со срцињата на тета :)
Моментално сум кај братучетка ми и среќа тука има мак. поддршка, инаку ќе ти пишував на латиница. Овде е 1 по полноќ, што значи дека во МК е некаде 6 наутро - изгубив осет за време... Искрено се е супер, освен тоа што сум ептен далеку од дома, и што ми фалат некои работи пр. МОЕТО Скопје... ама ајде се враќам за 3 месеци па пак се ке биде по старо.
ајде поздрав идам да спијам:)

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Драгааааааааааааааа

О драга :) Среќна сум ма! Завршив конечно е сега се е поiнаку.Утрото е попаметно од вечерта...Можам да уживааааааааам во летово како што јас сакам и умеам :p Почувам од сега тераса,друштво кафенце мх мх мх :)
П.С Скрим прави најубаво кафе да си знае !
П.П.С Би бил јаготка на шлагот young mister ;)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Д.
вчера денот ми помина супер. може имаше малку од поќе возење и изложеност на сонце ама во глобала беше (y)
да ти се пофалам си имам нов саат. ( ко мало дете сум)
си го видов братучедот, се изнашетавме, се запознав со Анче :D и тако даље
не сакав да спомнам ама ај, полагав хисторија, ама ич не ми се зборува за школо и не ме прашувај.
вечерта си дојдов крај 22.45 скоро 23, а излезен од 05.30 бев.
денеска требаше да дојдат од НЕТов, да видат што како е, оти ми оди на живци и еве ги уште идат :unsure:
ај ча-0

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Кајгииии мааааааааааааааааааааа !!!!!!!!!!!!!!!!!
НЕМАШ ПРЕТСТАВА КОЛКУ СУМ СРЕЌНА !!!! ПОЛОЖИВ ПОЛИГОН И ГРАДСКА СЕ ОД ПРВААА !!!!!:D
СЕА ЌЕ ГАЗАМ ПО СКОПЈЕВО !! :D:D:ROFLMAO:

Член од
31 декември 2009
Мислења
1.112
Поени од реакции
161
Драга ..
Ја денес останав сама тие што највише ги сакав ме оставија .. али тоа е што да се прави .. Па мислам дека најдобро ќе бидам да исчезнам од светов ..

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Се чуствувам така воскреснато... Божем знам како е...

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Кајги,
Ти изгледам јас ли на возрасна личност? Сигурно сеуште Не. Како прво во изглед, а потоа и во памет како некое мало девојче се однесувам. "Тешко" маж со мене :)

Tired..

of fаke fаces
Член од
16 октомври 2010
Мислења
150
Поени од реакции
19
Драга,

Луѓево се невозможни.
Така наеднаш почнуваат да ме изненадуваат. Wtf со нив?!
Ова е некој си вид бура од "прекрасни" изненадувања. И тоа од кој стигне. Незнам точно колку ке трае.
Како знаат да плескаат непотребни коментари во фаца на тој што не ги заслужува.. Браво.

И најверојатно на некои луѓе треба нештата и да им се нацртаат за да им станат јасни. Не им се доволни зборовите.
И барем еднаш, еднаш да ги гледаат работите од повеќе аспекти. Не треба дарба за тоа. Само желба и малку мозок.

Трпение?
Па зарем малку го имам. Се плашам да не го снема.

Ај да видам уште што ме очекува. Многуу е интересно.
Нема ништо чудно.
Од луѓето се треба да се очекува.

p.s Снабдена со филмчиња. Мора да се изгледаат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom