Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Еј абе добро е!

Само што толку ми се јаде, што ќе почнам да си гризам од ушите.
Колешка една се погоди да ми излезе во пресрет и да ми донесе нешто да кснам.
Многу здодевен ден, ама некако сум хепи.
Ќе да е пошто утре му е роденден на еднорогов!
Да не ти кажувам што глупост имам во план да му купам...
Враќање во полн сјај, ко златно коковче :)

Мала дигресија: Идеме на Тасос, картата за Hurts e купена, менструацијата таман погодена да ми заврши пред да отидеме, кешот е среден, дипломската чека термин, љубовта треба да загрми во Скопје, точакот ми е демоде тотално али затоа е фантастичен, ја дилам поезија по луѓе што се хејтери у суштина за пишан збор, ме спопаѓаат еготриперајски моменти со два три лика наоколу, роварам по Чаршија и сонувам улици поплочени со шеќер и мед, небаре алва да речеме, се грижам виртуелно за еден мачкест примерок, јадам гурабии во кревет и сфаќам дека, солзите навечер, се...
Подочњак наутро, ама затоа и смирено срце.
Медеа бе, од кога не сум си ја сфатила вистинската Јас.

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Кајги

Денес дефинитивно не ми е погоден денот :)
И попуштив под притисокот да го обновам фејсбук профилот -.- и шо, пак истите срања поради кои го деактивирав, ама ај... постојано ми се жалат дека неможеле да ме најдат, c'mooon.

Папа.
Се надевам следниот пат ќе ти дојдам со добри вести. мwах4енце <3

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Драга Кајгана ..

ДОЏЕ МИ ДА ВРИСНЕМ!

.. Фала

T

theTinule

Гостин
Дома сум. As you can see.
Се уморив, сега ќе си гледам филм и ќе си легнам.
Напорен ден драга. Напорна недела ќе биде ова. Потапкај ме по рамо да осетам сочувство од твоја страна ):
Во петок одам да славам пошо ќе си заслужи. А да ! Си земав плава ташна. ^^
Пак сум беспари сеа. -.- Многу голема трошаџика сум станала.
Си купив и две бубамари, многу се убави, ќе си ги залепам на клавирот. ^^
Се шишав и шишките ми се кратки, а очите ми се плави as heaven. Преубаво е времево, си ја сакам терасата :)
Си приметила дека многу се лигавам ? -.- Ќитај ми пост од лани ова време, да ме видиш. -.- Лигла невидена сум. Ко цел живот да ме мазеле моите. -.-
Сеа ми текна, онаа смрдлана од мој клас денес малце ми фалеше да не ја шутирам по ходник. Пошо си заслужила ! И пошо е глупа ! И пошо мисли дека знае све ! -.-
Некој ангел ми задржа раце и нозе, за да не леташе низ стаклана од ходник, ко шо цело школо ми е стакла. Ќе се дружам со таа. Мрш ма. Пачавра.
Тешко на дечко и. Тешко на нејзините другарки. Тешко на мажот и. Тешко на нејзините деца. Како ја трпат дома не ми е јасно? Па уште ми вика дека била „океј“ со мене. Ууу ти ја АЕКСГДХЛЕ ! ИдиЈот.
И така. Ми се подобруваат модриците на нозе, ќе ме видиш у шорц за кратко време, ослабена и како возам ролерки на стаза. Ми хот. ^.-
Детенценценценценценценценценце сум уште ^^ Поготову со краткиве шишки ^^ А да. Денес сум посебно расположена ради его-трипање од 239 лујџе. Жими све, убаво делува на психата тоа его-трипот :)
Ајде, приватно. *клоцаугз* <3 *:

Г

Господ

Гостин
Сте приметиле ли некад дека Skittles немаат плави бомбончиња?!

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Драга

А да зеам да убијам воа луѓево? :pishtoldz

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ми се лоши некогаш од Скопјево мајке ми. Ко на пример вечерва.
Наместо да атерирам на место во кое ќе пијуцкам некое кафе или пиво и да гледам 50 годишен спонзор со 25 годишна, врвулица од жени кои ни во малиот прст не можат да им се фатат на нашите мајки и такви фраеришта кои никогаш нема да бидат како нашите татковци,
јас планирам да си атерирам во театар и ако имам среќа да налетам на претстава со Ристановски. Подобро ќе седнам со некој пензионер и ќе одиграм една партија шах или ќе си направам муабет со мало дете кое се воодушевува на бонбони отколку да го трошам времето на безвезни работи.

На граница сум да станам хард кор конзервативец. Ол ај нид ис а литл пуш.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Д.
прекрасно ми беше овие дена Ч) матура, другарска, забави, смеење, оро, чочек, разделби, по некоја солза.....ама во целост гледано СЈАЈНО.
инаку мора деновиве на контрола за забиве да појдам, кога пијам нешто ладно ме болат :ija: .....ај сега да видам што има ново кај тебе, ќе барам некој филм и си легнувам....ча0!!!!!!!!

п.с. на ТВ гледам како на еден му прават операција на левото око и воопшто не е пријатна глетката

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Драга постепено се простувам од тебе, но не се грижи ќе ме нема само една недела.. Се надевам дека ќе биде супер провод и ќе си поминиме незаборавно.. Уште 2 дена, неможам да издржам..

Back to reality..

Гајле ми е за се веќе.. Толку залодно потрошени зборови,мисли,нерви.. Неможи мозокот да ми додржи толку сумливи,чудни,глупави,невозможни информации кои ги примам секој ебен ден.. Можам да ја завршам годината одличен, можам и да одам на полагање.. Се е можно во животов мој скапан.. Некогаш е добро, епа вечерва не е.. Дали и утре ќе биде денов ваков.. Кога ли ќе ја исчистам главата од сите овие мисли и случки.. Еднаш сакам главава да ми е празна, да не се нервирам за ништо, да не ме интересира ништо, да избегам од пеколов барем на секунда.. Го знам одговорот за се, но јас сум пичка,ќе заборавев..

And back to his lucid world..

S

Shimamoto-San

Гостин
На колку луѓе сум им згрешила ? Незнам. Зошто? Незнам.
Вечерва пробрав барем половина од тоа да исправам. Дали искрено ме сфатија, незнам. Јас од срцево, неможев повеќе да дадам. Тоа беше се што имав во себе. Немам повеќе. Празна сум.
Несакам да сум ваква. Зошто сум ваква?
Ме боли зашто неможам да сменам ништо. Седам и плачам, а што менувам? Дали смеам да заплачам? Дали смеам да се пожалам? Дали смеам да тагувам?
Зошто требаше нешто вакво да се случи за да се сплотиме заедно.
Го допрев. Прстиве ми се вкрстија со неговите. Се гушнавме. Заплакав. Џабе е. Мене веќе не треба он, мене ми треба нешто друго. А он има друга која го чека за да го утеши.
Осетив дека неможеме повеќе да си го дадеме тоа што ни треба. Немаме веќе ништо еден за друг.
Празно е, нешто недостига, едно мало делче што одамна го барам, го посакувам. На моменти помислувам дека е тука.
Дека го држам во дланкиве. Но за момент. И потоа бега. И сфаќам, колку сум смешна. Колку сум наивна.
Странец е. А сепак во овие темни моменти помислувам на него и посакувам да не вака како што е.
Посакувам да е поинаку. Посакувам да живеам со моите имагинации. Посакувам да ја скршам далечинава.
Посакувам и да го вратам времето. Посакувам се што сонувам да е реалност. Дали сум смешна? Не ме интересира. Сакам само кога ќе се разбудам се што сум сонувала да е тука. Бидејки ми треба. Ми треба за да продолжам. Тешко е.
Направи нешто пред да се откажам од се. Направи нешто пред да препуштам се на времето. Несакам да е вака.
Направи нешто пред да оставам далечината да ме убие.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Добро утро. Вадам раски пошо најверојатно имам нога од некоја бубачка у око, и праам план себе, како најбрзо да стигнам до "Скопјанка". Ма преку пруги ќе идам, ме мрзи да вртам од Тутунски. Уствари што те замарам... :)

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Драга, најдрага !

Јас само да ти посакам најубаво утро, онака неработно ( за кого како , за мене сигурно не :) )
и идам да учам, мора да се сфати сериозно работата веќе .
Пресреќна сум, направија смена во распоредот , така да има надеж..

У меѓувреме, се дешава шпанска серија, ама чекам да го дозавршат сценариото, па ќе ти ја презентирам.
Сето тоа е проследено со прилив на најразлични емоции, моменти на чудење, и прашања од типот:" Wtf ? " ,
но во секој случај ми го прават денот интересен.

Се читаме во следниот слободен момент кој ќе го украдам меѓу редовите :pipi:

И еве ти едно убо поздравче , за have a nice day.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Фала богу, нешто посабајле. Се надевам ќе продужи денов поенергично и со што помалце мислење на не-факс ствари ... brain-wash, anyone?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ...

ти текнува што ти кажав за крофните вчера? Епа само на тебе ти кажав и на никој друг. И знаеш што се деси? Дојде баба ми и еве сеа замесија крофни. лалалалалалалалалалалалалала!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ај одам да учам. кис4е

Н

'Никола'

Гостин
Ме разбуди за'рѓаната нишалка пред зграда. Се чувствувам ко 60 годишен кој излегува на тераса и ги брка децата да не вреват.
А за понатаму што следи
月の力は私と一緒に
(ако не ме лажи гугл транслејтов, сум напишал на јапонски):motor:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom