Medea
Облинеса
- Член од
- 25 април 2007
- Мислења
- 2.973
- Поени од реакции
- 3.269
Еј абе добро е!
Само што толку ми се јаде, што ќе почнам да си гризам од ушите.
Колешка една се погоди да ми излезе во пресрет и да ми донесе нешто да кснам.
Многу здодевен ден, ама некако сум хепи.
Ќе да е пошто утре му е роденден на еднорогов!
Да не ти кажувам што глупост имам во план да му купам...
Враќање во полн сјај, ко златно коковче
Мала дигресија: Идеме на Тасос, картата за Hurts e купена, менструацијата таман погодена да ми заврши пред да отидеме, кешот е среден, дипломската чека термин, љубовта треба да загрми во Скопје, точакот ми е демоде тотално али затоа е фантастичен, ја дилам поезија по луѓе што се хејтери у суштина за пишан збор, ме спопаѓаат еготриперајски моменти со два три лика наоколу, роварам по Чаршија и сонувам улици поплочени со шеќер и мед, небаре алва да речеме, се грижам виртуелно за еден мачкест примерок, јадам гурабии во кревет и сфаќам дека, солзите навечер, се...
Подочњак наутро, ама затоа и смирено срце.
Медеа бе, од кога не сум си ја сфатила вистинската Јас.
Само што толку ми се јаде, што ќе почнам да си гризам од ушите.
Колешка една се погоди да ми излезе во пресрет и да ми донесе нешто да кснам.
Многу здодевен ден, ама некако сум хепи.
Ќе да е пошто утре му е роденден на еднорогов!
Да не ти кажувам што глупост имам во план да му купам...
Враќање во полн сјај, ко златно коковче
Мала дигресија: Идеме на Тасос, картата за Hurts e купена, менструацијата таман погодена да ми заврши пред да отидеме, кешот е среден, дипломската чека термин, љубовта треба да загрми во Скопје, точакот ми е демоде тотално али затоа е фантастичен, ја дилам поезија по луѓе што се хејтери у суштина за пишан збор, ме спопаѓаат еготриперајски моменти со два три лика наоколу, роварам по Чаршија и сонувам улици поплочени со шеќер и мед, небаре алва да речеме, се грижам виртуелно за еден мачкест примерок, јадам гурабии во кревет и сфаќам дека, солзите навечер, се...
Подочњак наутро, ама затоа и смирено срце.
Медеа бе, од кога не сум си ја сфатила вистинската Јас.