Драга,
Прекрасно би било кога сите би живееле во реклама за омекнувач за алишта. Сонцето грее, цвеќиња си цветаат, пеперутки си летаат, сите среќни, весели, насмеани, си гушкаат пешкири и гајле си немаат.
Во некој помалку идеален свет, се замарам со најнеомилениот предмет во текот на моето студирање, на кој втора година по ред се немам појавено на ниту едно предавање и кој ми е толку неинтересен што само што почнав да учам добив главоболка, забоболка, ноктоболка и се останато. А морам да го фатам на колоквиуми оваа година.

До пред некое време имав време за спиење, а ме мачеше несоница. Сега, кога можам конечно да заспијам како човек, немам доволно време. И така во круг.
Посветла страна: уште две недели, па колоквиумска, и веќе е ПРОЛЕТ!!! Пролетта е моето време (жал ми е за оние со алергии на полен и слично, но би сакала 12 месеци во годината да е пролет). Не само затоа што највеќе личи на реклама за омекнувач, туку едноставно секогаш успева да ми разбуди некое посебно расположение, кое го немам во другите периоди од годината. Плус, новата сезона на GoT

. Плус, велигденски и првомајски празници. Плус, годишнина од врска. Плус, постизборен период. Плус, втор роденден на најслаткото мало човече кое го познавам. И уште многу други плусови
Поздрав и убав остаток од денот,
Џинџер.