Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
^ Кајгич, јас не им верувам на луѓето кои ги лажам.

Од денес само храбро, жустро и без комплицирање. Ме потикна ова лигавово:

1. Ти недостига некој? - Јави се.
2. Сакаш состанку? - Повикај.
3. Сакаш да те разберат? - Објасни.
4. Имаш прашања? - Прашај.
5. Не ти се свиѓа нешто? - Ам речи си.
6. Те аресува нешто?- Покажи.
7. Ти треба нешто? - Побарај си го.
8. Сакаш некој?- Кажи.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Драга, лошо е кога немаш мотивација да учиш, да работиш, да излегуваш надвор, да комуницираш и да се дружиш со други...но најлошо и најтешко е кога немаш мотивација да станеш од кревет и преку глава ти е од сите самомотивирачки тактики и убедувања дека сам си ја кроиш судбината. Уште да можев на моите родители да им ја скројам за да не морам цел живот да ги гледам како се расправаат, како живеат огорчени еден на друг. Посакувам да се разведат драга. Секој по својот пат и мирна им глава и на нив и на мене.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Среќни Божиќни празници :)
Утре конечно за овие прекрасни празници се враќам во Скопје :)

Освен тоа времево што е ладно ладно е...

На форумов запознав и нов пријател и тоа од Вевчани. Тој од ред редови разговори ми даде линк од тема на форумов за Вевчани.
Навистина прекрасно место било, башка немало Чкљ таму.... некогаш стварно би сакал да отидам на тоа место :)

Башка сфаќам дека што си подалеку од градот толку ти е и помирна главата. Си викам еххххх што убаво човек да има пари, па да си купи една убава куќа во некое село, да си има еден џип па кога ти текне дојди си во градот....., но до себе да има здравје, среќа, љубов и семејство.
Поубаво нешто од тоа нема Кајгано :)

П

Пепси_

Гостин
После враќање следува блага депресија и карантин 2-3 дена дома :icon_lol: стандард процедура ми стана за жал....

време е науката да ја довршиме овие денови.....правам некои пресметки и испадна дека ќе бркам просек за стипендија дури :pos:

Josef K

трагач
Член од
4 јануари 2014
Мислења
193
Поени од реакции
690
Животов е интересна работа. Еднаш се ти оди од рака, а друг пат јадеш бокс што веднаш те фрла на под и тешко може да станеш.
Така и јас. До пред некое време се ми беше идила. Ја во рани дваесети. Успех на факултет, партнер по мерка, хармонија дома. Абе преубао.
И тука доаѓаме до моментот со боксот. Животот ме тресна од земја. Она ми сврте грб. Татко ми го избркаа од работа, а успут почна да се самоубива со алкохол.
А јас ексцентрик. И интроверт. И патам од социјална анксиозност.
Со чемер во душа.
И никој не се најде да праша, онака срамежливо, „како си“?
Нејсе.
Може и постов нема смисла. Зошто минатото мора да е далечно и убаво, сегашноста срање, а иднината неизвесна?
Зар и минатото некогаш не било тажна сегашност? Чекај, дали воопшто некогаш сум бил среќен?
И тако то.
Убаво вели Ниче, што не ме убие ме прави посилен. Мора да направам формат на системов навики, да застанам на свои нозе. Мора и да ми пораснат муда, дефинитивно.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Апокалипса сега...

- Владата на РМ објавува дека ЈСП ќе биде бесплатен за студентите во понеделник, среда и четврток

- 98 проценти од пензионерите се запишале на технички факултети (дефицитарни кадри).

- The end

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Little did I know that Josef K. wrote on the previous DK page I almost missed. Ни помалку, ни повеќе.

Него, сакав да пишам два цитати.

Едниот, за луѓето ко мене што одолговлекуваат процес што мора да го направат за себе (за кое на универзумот не му чуе ни 2%) :

"And you're so damn busy waiting to feel like it, and you're never going to! "

И уште еден, од С.Трпкова на фб денес :

"Не дај боже да легнат болни, во државното здравство - ќе умрат пред да влезат на лекар. "

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
се најавив само да ти кажам,
сакам вечерва да сум како Роџер Мур, во дрвено корито со сапуница и со Б.......во него.
( за инат на Леандра)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom