Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Д.
Каде отиде младинава ... нема никаква новогодишна атмосфера нема пукање петарди нема ништо :mad::mad:
Се угушивме у магливе и така .

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
ДК,

бидејќи твојот член @LetMe See е толку многу паметен и просветлен, нека не' поучи малце и нас, неуките што да правиме за младоста да не ни отиде во учење непотребни работи ? :pipi:

Член од
21 март 2013
Мислења
379
Поени од реакции
1.080
Кајги конечно време за филмче :vozbud:

Гасам телефон....да не му текне на некој да ме бара за на кафе. Не сум достапна до крајот на 2013.
Два дена само ќе спијам и ќе гледам филмови.
И помалку ќе јадам, за да ме собере фустанот за Нова Година. Грешка направив што го купив пред колоквиумска :facepalm:

2

~2A

Гостин
<---- Се тресам ко на сликава..

Вечерва ќе треба да персирам многу во муабетите, внимателно избирање на зборовите и во истовремено да ја импресионирам/ расположам/разнежнам итн...

Wish me luck! :гик:

:X3: Срам:X3: :X3: ме:X3: :X3: фаќа....:X3:

N

NikolaMKD91

Гостин
Драга кајгана цитирам: Денес на битпазар дошла униформирана полиција и алфи да ги бркаат дивите продавачи на петарди .Неколку часа попладнево улицата кај Бит-пазар во Скопје беше блокирана поради револт на пазарџиите од акцијата која ја спровеле припадниците на мобилната единица „Алфа“ за заплена на петарди. За да се смири ситуацијата алфите морале да ги вратат запленетите петарди. "

Драга моја не престануваат чудесијата во оваа чудесна земја . Ама овој пат сум на страна на пазарџиите, требале да им ја скршат главата на алфите и еден добар балистички ќотек да им удрат. Зошто ? Затоа што алфите како мачиња предат на битпазар и запленетата роба им ја враќаат (што е кривично дело и во нормални држави за ова на робија се оди), а во аеродром, К.Вода и центар глумат држава и крвнички малтретираат народ за еден џоинт.

Е тоа само сакав да кажам драга моја кајги, не дека нешто ќе сменам, ама полесно ми е сега. Имај убаво неделно попладне.

Твој Никола

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Обожавам да играм табла со татко ми, иако ме толчи секогаш. Ама непроценливи ми се тие моменти. Кога ќе почни со неговите епиек, дубара, дуисе, дорџер итн ме враќа во некои среќни времиња и се чувствувам убаво. :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.604
Поени од реакции
22.333
Драга, 2 недели веќе маглата го парализира Скопскиот аеродром, 90% од летовите не се остварени. Тотално сме неспособно да реагираме на вакви временски или природни ситуации како на пример ко ќе падне снег или ко ќе има магла. Да не чува Господ само од други посериозни незгоди како тешки поплави или земјотреси.

Иначе што го фалеа Скопскиот аеродром како хипермодерен Аеродром (барем најдобар на Балканов) е тотална невистина. Еден нов терминал не те прави најмодерен ко ќе немаш друга технологија да се справаш со магла. Све е само шминка како све што се случува во државата. Секој втор провинцијален аеродром низ Европа е подобро опремен од Скопскиов. Сега и ги разбирам луѓето кој споредуваат бистите со други (неостварени) работи. Пример: Еден Алекс Велики на плоштад чини колку опремувајне на аеродромот со технологија што обезбедува слетувајне и во услови на магла.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
К,

Анчо почна и внуците да ги слика и да ги објавува по форумов, ги жалам децата.
Во наредниве неколку дена очекувајте тема со име "ВНУЦИ" од Анчо, а во неа наредени децата како што беа наредени мелниците...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Dk,

Ne e kao jas da sakav da ispijam tolku tikveska sto najverojatno sum si izlecil nekoja bolest snosti ili da se zatvarame u bankomat od tolku smeenje sto policija sigurno pristignalo za druskive mi ili voopsto da imam rana na koleno neznamkako, navistina nesakav, sakav crveno vino i akusticna atmosfera uz fini pesmiќi, аma me odbi be kajgana, so da praam. :нинџ:

Inace uste ne sum hajpnat za novata godina, a treba da pocnam da se pakuvam, obozavam da patuvam so i got that going on for me at least. :unsure:

ps nemozam da najdam mara, what is up with that? :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Dear K,

Еден полицаец е полесно повреден во денешниот инцидент кај детската градинка „Мали Зец“ каде се одвива полициска акција за заплена на џамлии.

До инцидентот дошло кога група револтирани деца го блокирала влезот во градинката и околните улици по што започнале со провокации кон припадниците на МВР.

Откако биле приведени неколку деца, ситуацијата ескалирала. Младите насилници ги нападнале полицајците најпрво со џамлии, а подоцна и со пиротехнички материјали.

Полицијата била принудена да ги врати запленетите џамлии и да ги ослободи приведените. Сеуште се работи на идентификација на насилниците затоа што директорката на градинката го загубила списокот со децата. Се очекува случајот да биде расветлен за 3 до 4 месеци.

Истрагата е во тек.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom