Драга Кајгана,
Ептен е грдо чувството да отидеш на работа во 7 навечер, а дома да си дојдеш во 3 саатот, да спиеш и после да станеш во 7 и повторно вечерта во 7 на работа......... и за што?..... за едни никакви пари кои ќе се потрошат на онака, а помош некаква не даваат.
Ми се јавува другар ми сабајлево ми вика добро е што сум во Гостивар, зошто во Скопје ни се гледало ни се дишело од маглата.........., а јас, а јас сеуште имам носталгии за моето Скопје
![Љубов :love: :love:](/styles/default/xenforo/smilies/inlove.png)
....., башка што непријателите т.е. чкљ ме опкружуваат.
Сега баш многу си размислував....... колку убаво е човек да е среќен, да има пари, да и здрав....... и така да си изгради своја куќа некаде далеку на планина, некаде далеку од лошите луѓе......, каде ќе живее со своето семејство еден убав, мирен, среќен живот....... ништо повеќе
Вчера седнувам на интернет и гледам новости.... ова, она...... и кога гледам на една слика една преубава куќа со преубав двор прекрасно украсени за Нова година и Божиќниве празници, но во странство…………………, но најдоле читам пишува.... ,, Зошто во Македонија никој вака не краси, дали луѓето немаат пари за да платат струја или ги почитуваат рекламите на ЕВН?''
Навистина тажно што ние луѓето неможеме да го осетиме убавиот живот, иако има исклучоци......, но поголемиот дел животот го живееме баш како што вика Екрем........ Куча посо
Уствари тоа и не е толку за смеење, па затоа и смајливо
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
кое го ставам сега беше преполно со иронија и лажна насмевка.
Кога бев мал премногу им се радував на светилките поставени низ градот, посебно на оние што беа поставени на Рекорд и на плоштад......., но сега....да ги видам ќе ми се згади, зошто сфатив колку било се сурово........, но сфатив дека кај и да одиш секогаш ќе имаш поддршка од твоето семејство и најмилите.
Одејчи на улица забележав едно мртво куче
![Плаче :place: :place:](/styles/default/xenforo/smilies/cry.png)
Ми дојде ептен жал, зошто врз него беше фрлена ќеса.......... сите го гледаат, а никој не го трга. Си викам колку е тежок и тажен кучешкиот живот......., затоа треба да сме среќни што сме луѓе
На светов има милијардери, милионери......, зар на секој од нив би му било тешко ако на секој сиромашен човек му даде пари колку за една гарсоњера...... тогаш ќе живеевме сите еден убав колку толку живот.
Јас седам дома и се мрзнам, а седам до печката......., а тие што се надвор, тие без дом, тие што се голи и боси, без разлика дали се луѓе или животни........ тие како ќе ја преживеат зимава, тие како ќе ги дочекаат празнициве?! ....... тешко на нив.
Затоа Кајгано треба да сме среќни што имаме кров над глава
Сега треба да одам да се бањам..... се гледаме подоцна Кајгано
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)