До негде си во право...али сепак бевме поголемиот период од денот надвор ... се дешаваше по некад по цел ден да загливиме кај другар на Сони , или дома на нинтендо , или па по некој сат на флипери али тоа не беше толку често 2-3 дена месечно... а другите денови надвор игравме тепавме време...сеа знаеш ли колку ми паѓа жал кога ги гледам улициве празни без деца фудбалче да играат, жмурка и такви ствари...ние бевме можеби последната генерација што киснеше по улициве...се дешавало и после нас да се појави по некое детенце да поигра во околинава али многу ретко...„Денешниве деца се расипаа, само на компјутер киснат. Го нема онај детски џагор, да ти е мерак да чуеш кај што играат фудбал во сокак“
Добро бе, меморија имате ко лоботомирана златна рипка?
Моја генерација колеше и бесеше за пуста 20денарка за да оди на флипери, да го вртиме „Мустафа“. Ако треба и цел ден ке кисниме на флипери, само дома да не сме. После дојде нинтетно, кисневме дома. Излегвевме надвор за на флипери да одиме.
Е тек тук, знаевме и по некој фудбал да изиграме во сокак.
Каде што добивавме константни смртоносни закани (упатени кон нашата топка)
„уште еднаш ако ви летни в бавча, нема да стапните овде појќе да играте“ (за фудбал најчесто)
Ако мававме баскет, имаше друга варијанта
„аманте бре, сега се игра (во 16 часот пример), ми ја набучивте главава, ојте кај XY другар, да видиме мајка му дали ке ве трпи така. Ај, бегајте.“
И нормално, секој по дома за да играме тенис на петти левел на „нитендо“. Или ако не, на флипери.
Ебаве меморијата. И лицемерието.
Всушност, денешниве деца го прават истото што ние го правевме, само ние моравме кришум некогаш. Со 5 динари жетон тогаш „беше штетно за нас“, а сега со 600 денари месечно у реду е. Лицемерие...Ебаве меморијата. И лицемерието.
абе нели гледаш дека едвај неколку месеци има...кои ти пусти 2 години.....Не знам каков човек треба да си за да го направиш ова ама сигурен сум дека после тоа ќе си сноси последици.
Не ни можев да го изгледам цело но припазете на кого ги оставате децата,какви последици би имало тоа 2(?) годишно дете од тие удари во глава?
Електрична столица или бесилка се ништо,ваквите луѓе треба да се сецкаат на најситни парчиња.
Брука.Кеј, пушти Канал 5 и слушни како дебатира албански интелектуалец. Јој туго мајко.