Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Кајги дај убрзај го малце времево, па не можам да чекам веќе, чекањево ме убива!
Срценце си ако ми ја исполниш желбава:pipi:

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
„Денешниве деца се расипаа, само на компјутер киснат. Го нема онај детски џагор, да ти е мерак да чуеш кај што играат фудбал во сокак“

Добро бе, меморија имате ко лоботомирана златна рипка?

Моја генерација колеше и бесеше за пуста 20денарка за да оди на флипери, да го вртиме „Мустафа“. Ако треба и цел ден ке кисниме на флипери, само дома да не сме. После дојде нинтетно, кисневме дома. Излегвевме надвор за на флипери да одиме.

Е тек тук, знаевме и по некој фудбал да изиграме во сокак.

Каде што добивавме константни смртоносни закани (упатени кон нашата топка)

„уште еднаш ако ви летни в бавча, нема да стапните овде појќе да играте“ (за фудбал најчесто)

Ако мававме баскет, имаше друга варијанта

аманте бре, сега се игра (во 16 часот пример), ми ја набучивте главава, ојте кај XY другар, да видиме мајка му дали ке ве трпи така. Ај, бегајте.“

И нормално, секој по дома за да играме тенис на петти левел на „нитендо“. Или ако не, на флипери.

Ебаве меморијата. И лицемерието.
До негде си во право...али сепак бевме поголемиот период од денот надвор ... се дешаваше по некад по цел ден да загливиме кај другар на Сони , или дома на нинтендо , или па по некој сат на флипери али тоа не беше толку често 2-3 дена месечно... а другите денови надвор игравме тепавме време...сеа знаеш ли колку ми паѓа жал кога ги гледам улициве празни без деца фудбалче да играат, жмурка и такви ствари...ние бевме можеби последната генерација што киснеше по улициве...се дешавало и после нас да се појави по некое детенце да поигра во околинава али многу ретко...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Не знам каков човек треба да си за да го направиш ова ама сигурен сум дека после тоа ќе си сноси последици.

Не ни можев да го изгледам цело но припазете на кого ги оставате децата,какви последици би имало тоа 2(?) годишно дете од тие удари во глава?
Електрична столица или бесилка се ништо,ваквите луѓе треба да се сецкаат на најситни парчиња.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ебаве меморијата. И лицемерието.
Всушност, денешниве деца го прават истото што ние го правевме, само ние моравме кришум некогаш. Со 5 динари жетон тогаш „беше штетно за нас“, а сега со 600 денари месечно у реду е. Лицемерие... :)

Иначе Кајги ја свевремено добивав 50ка за сендвич и 20ка за флипери што резултираше со 70ка за флипери.
365 x 70 x 10 = 255500 денари.
Толку отприлика за десет години имам инвестирано во новата куќа и новиот бизнис на чичкото со флиперите.

Најдобро потрошени пари ever! :vozbud:

Н

на мајка ти љубовникот

Гостин
Не знам кај живеете ама у моја улица, џагор е од деца. Така да, без разочарувања.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
кајги
незнам човеков шо карактер ќе беше, станал во 8 и го изметил снегот и во мојот двор, фала многу не морало да се мачи, али немораш после да идиш дома и да ми се дериш и да ми се закануваш мене и на фамилијата ако евентуални си поранобуден од мене,

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Не знам каков човек треба да си за да го направиш ова ама сигурен сум дека после тоа ќе си сноси последици.

Не ни можев да го изгледам цело но припазете на кого ги оставате децата,какви последици би имало тоа 2(?) годишно дете од тие удари во глава?
Електрична столица или бесилка се ништо,ваквите луѓе треба да се сецкаат на најситни парчиња.
абе нели гледаш дека едвај неколку месеци има...кои ти пусти 2 години.....

инаку драга ја готово се разочарав од сите.
толку луѓе околу мене, а ја сепак осамен.
да немаш со кого да излезеш да прошеташ, знаеш која глупост е тоа??? прво се јавувам на еден, бил за на роденден вечрва. после вртам на друга, не и се излегувало. вртам на трет не бил во градов тек утре ќе си дошол и на крај оставив порака на четврт со надеж дека позитивно ќе одговори :( ми иде да скокнам од некаде................
сакам да појдам во некоја планина да се изнавикам, да го испразнам гневот од мене :mad:
ми иде да си заминам од оваа проклета држава, од овој проклет град. да заминам кај што никој не ме познава , да си почнам нов живот.......... :(
поразочаран и поосамен не сум се чувствувал........да бев женско ќе си се изнаплачев барем од душа да си извадам, да ми ослесни малку :place:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Многу многу многу многу многу многу многу многу многу многу многу многу многу многу многу многу го мразам февруари.
Душава ми ја корне месецов... Срцето ме боли. Иако повеќето аспекти од животот ми се средени, немам што да се жалам, овој месец ми ги буди најдепресивните мисли и емоции кои не сум ни знаела дека ги имам во себе. Уште 20 дена... Ќе ги издржам, ама до тогаш што да правам? Знам дека се е во главата, го знам тоа... ама тешко е да си ја смениш психата...
Текстов на песнава, т.е одредени стихови, баш ко за мене у февруари...
Ајде нека завршува побргу...

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Драга,

После 2 месеци.. или повеќе? Незнам. Прекинав одамна да ги бројам деновите за да не си ја отежнам болката.
Излезе ненајдено. Неговиот глас, прво помислив не мила си халуцинираш, но вториот пат се свртев и да тоа беше тој.
Го гушнав или не? Не го осетив или не сакав да го осетам од стравот на чувтвата?
Секој збор чекор назад. Не бев ни храбра во очи да го погледнам се плашев шо можам да прочитам од тие очи.
Се плашев дека нема да го препознаам истиот - тој.
Набрзинка неколку збора изустив и си заминав.
Бегам сама од себе.
Но, еден ден ќе морам да соберам храброст и да расчистам еднаш - засекогаш.

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Решението за моите тегоби сега би било еден гоооолем трговски центар со 1000 продавници на forever 21 и дооообар шопинг.....е тоа би било еднакво на одмор на најегзотичната плажа едно десет дена. :pipi:

Оваа ни мила Македонија само ми докажува колку е чудна.....ние си мудруваме додека некој си трчка по штабови, си лепи плакатчиња, си пропагира партиски лаги и ич не му чуе. А нормалната раја иде на факултети и учи, посетува семинари, учи јазици, чита книги, вложува во својата интелектуалност за на крај да си седи дома, да ги анализира секојдневните небулози или да си бега од државичкава.......а партиските војничиња ќе шефуваат, ќе ти се смеат во фаца и ќе ни ја водат државава. Кога би имала моќ да ги истребам сите оние копилиња од професори што им даваат преку врски прашања на неспособнине идиоти и истите им ги поставуваат на испит демек овие све научиле и положуваат. Ќе им дојде ли еднаш крајот ?......добро јасно ми е нема:cautious:.
И да си го сакам внукот најмногу на свет....најубаво зелено окце на тета:pipi:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Кеј, пушти Канал 5 и слушни како дебатира албански интелектуалец. Јој туго мајко.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom