Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Кајгич ова банерите во потпис стана тренд бетер ask.fm на фејсбук.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
When I die, fuck it - I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell
It don't make sense, goin' to heaven with the goodie-goodies
Dressed in white, I like black Tims and black hoodies

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ...

вчера го глеав The Expandables 2 во кино. Се појави Чак Норис и сите дадоа аплауз. Се осетив ко да сум во овде. Смешно беше :D

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Драга,
farewell to Munich, се гледаме за 10 дена, ќе ти раскажам поубаво кога ќе се вратам :)

R

redhead

Гостин
Драга,
Оваа празнина никако да помине, се врти во круг се, а јас како да стојам одстрана и да набљудувам само, а не да живеам. Барем еден нормален човек да имаше да си направев муабет.
Come out, come out wherever you are.......

N

Nessa Alcarin

Гостин
К, :place: незнам што ми е денес ама некој „Здраво, како си“ да ми каже јас мислам дека ќе почнам да плачам.. Сакам сите да ме остават на мира, да си се стуткам на бирото во ќош и да си работам и никој збор да не ми каже. Само денес, утре ќе е подруго...
еве ти од мое време кога животот ми имаше смисла ...

Г

Грејвдигер

Гостин
дк, мука ми е шо на време не си ја завршив работава како што треба, а знаев дека можам, ама не ми се сакаше... некако поинтересно ми беше да правам други ствари. затоа сега сред август ќе ја тупам и ќе ме тепа психата... ама ќе издржам мушки уште 20 дена, па што сака нека биде. не ми е првпат да дојдам до „сам себе убијал“.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Ми остана уште една цел да ја исполнам која си ја зададов за летово, ама некако потешко иде мамата.Треба да почнам да читам литература, да се потсетувам полека на материјалов и општо да го набилдам речников, зошто иначе црно ми се пишува.
Најтешката година е пред мене, и ќе морам да се превртам од стол учејќи :).Али ако, го прифаќам тој предизвик и мислам дека се снабдив со доволно мотивација и инат, уште само истрајноста да не потпадне:cautious:.

п.с.Влезена сум во некој бичи муд, тешко на тие околу мене :X3:

П

Пепси_

Гостин
гадости,блувотини перверзии оргиии за нив е дозволено,ти ќе погледнеш гз/цицка и си нај голем манијак....ах колку се само они невини и часни сестри :facepalm: а пази они шират љубов и такви ствари,а кад падне ноч се тепат како герили :cenzura: :вонзем:....е тоа е муабетот кајги а ја така сам со кока колата се ладиме двајцата форевер алоун

п.с. thumbs up за европејскиот живот :нинџ:

A

AnFem

Гостин
Имам една молба за оние кои минат често покрај железничката станица во Скопје: Имаше порано пред влезната врата еден дедо, продаваше нешто како играчки, имаше мало тезгиче, ако не се лажам кривеше со едната нога. Ако некој поминал пред брзо време и го видел таму, го молам да ме исконтактира преку лп.

Фала!

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Кајги,
Се повеќе и повеќе се разочарувам од луѓето, ако имаат пари мислат дека имаат се, но штом не знаат да се однесуваат како што треба, повредуваат други луѓе џабе им е се, не знаат дека животот е тркало, и еден ден ќе им се врати се. Мене мирна ми е совеста, и можам со крената глава да продолжам, иако знам за да успееш треба да си алчен, лицемерен, ќе продолжам смирено напред, се надевам дека со мојата добрина ќе успеам, и покрај сите неправди верувам во подобро утре:pipi:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Е ова стварно ме курчи!

Не можам да поминам преку овие два вида на изрази на сочувство.

1.“Барем си знаеше,беше очекувано, беше спремна.”– после долго/кратко боледување

Како бе спремна? Спремна како САФ да одделиш 24 милиони фунти за Ван Перси? Мош да спремна како шо Кит Ричардс е спремен да проба нови дроги? Не не не , спремна како Марадона да се тепаш со пола стадион кога ти ја закачаат сопругата.

Ми текна!

Спремна како Комуналец за првиот снег!

А очекувано?

Очекувано како новото задолжување на нашава ни влада? Или очекувано како шо е очекувана пресконференција на Бетмен (кај и да е ќе се деси) : I am gay and proud.

Како може човек да се подготви за нечија смрт? Како да го амортизира вишокот на тага, болка и празнина, кои го пустошат? Немој да го ебеш моментот ( уствари не е момент тука цела вечност) со дебилни муабети: “ Ај бе пеер не се потресувај, па рак е тоа, го знаеше исходот. ”

Човек умира еднаш. Доколку неговата смрт ти е сместена у временска рамка, верувај ми не е полесно. Исчекувањето убива. Секој ден умира и еден дел од тебе.

Ако мозокот ти е исполнет со вакуум,тогаш пеер верувај доволна е само гушка. Немој да го досјебуваш човек, оти боли.

Мала дигресија со мое искуство. Никогаш нема да им го заборавам. НИКОГАШ!

“ Спремај се. Рак е тоа, није шала. Мораш да бидеш силен. За 6 месеца ќе го нема. ”

Демек ме тешиш? Демек ме освестуваш? Не ми ја крадеш само надешта? Свесен си дека твоите зборови болат?

2.“Барем он не страдаше”– при ненадејна смрт

Ова демек треба да е сочувство? “Барем он не страдаше” треба да им го олесни животот на тие шо останале? Да внесе комфорност во нивната душа?

Незнам дали некој ко ја изговара реченицава е свесен дека станува збор за човек, а не да речеме за хард диск? Дали е свесен за тишината која го заплиснува оној кој останал секогаш кога ќе влезе во собата на тој што одлетал?

Човекот кој до прееска пиеше пиво залегнат во фотељата, сега го нема. Престани да шлапаш, жити се! Болката треба да се изболува, ако не можеш да помогнеш, ондах замолчи.

:(

* Се дистанцирам од религиозните моменти за нашата спремност за нечија смрт и нашето по дифолт тежнеење кон смртта и нејзино прифаќање ( дури и копнеж кон неа). Зборував за човечки чувства...

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Сладолед у Палма, like a 12yr old.
Едно копиле се осмели да ми каже дека изглеам ко за прва средно..

А ја ќе се фарбав црвена :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom