Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.733
Поени од реакции
13.479
Passed down to you...
Се стеснува кругов нешто, не? Се менуваме и ние во него, нели? Забораваме на убавите моменти, ги нагласуваме негативните. Оф колку човекот е мазохистички настроен. Не ми се допаѓа тоа. Но неминовно е. Дел од човековата константа. You know, small things - all that.

Настрана негативното сеа.

Април ме чека пат. Ме чека долг пат од тука. Толку долг да почнам да заборавам дека сеуште живеам тука. Ете видиш колку е контраснто тоа, минатото е мазохизам невиден додека иднината - чувството на неизвесност - скриена среќа. Доста Коељизирав, го чекам април па зависно од временскиот континуум се надевам дека ќе заборавам на се` негативно во претходнве 6 месеци.

Ах да, ако некогаш се случи да заборавам каде живеам, изругајте ме. И јас го правам тоа од време на време за луѓето кои забораваат.
So says Saladin.

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Драга,
Знаеш дека само јас имам родители кои не ме пуштаат да одам за Србија, затоа што мислат дека ќе имало инциденти :confused:.
Се мислам од сега што ќе ми речат ако се пласираат кошаркарите на ОИ, и таму ќе има инциденти ли?:sick:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Уморен сум Драга....уморен од неизвесност.....уморен сум да бидам беспомошен совозач кој не го контролира воланот, додека крстопатот на животот ита кон нас со полна брзина....и единствено што можам, е да чекам дали после тој крстопат ме чека остра кривина која ќе ме исфрли во бездната........уморен сум од се.
Сакам да избегам и да се изгубам некаде, некаде каде што животот не е толку комплициран....Некаде, каде што барем еднаш ќе можеш да го смениш текот на настаните како што сакаш.
Овој умор ми ја цеди и последната капка сила Драга....а допрва доаѓаат битки кој морам да ги совладам....
Знам дека е залудно да те прашувам зошто ми се случува сево ова, знам само дека не дојдов тука да барам љубов, а токму тоа го најдов. Дојдов на овој форум да ја нападнам лажната надеж и да ја презрам апатијата....И сега ме мачи дилемата дали токму таа - лажната надеж е таа што сака да ми се одмазди под маската на љубовта? Дали токму таа како тројански коњ, ми се вовлече во душава и се обидува да и ги отвори ширум вратите на апатијата?
Коцките се фрлени.....залогот е ставен...и не е ништо помалку туку тоа што во мене може да се нарече душа....
Ако цената и искушението е овој залог, тогаш цената е мојата душа Драга! Но не ми е жал, бидејќи ако за нешто вреди да се даде сопствената душа, тогаш тоа е таа, Драга!

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Д.
Колку убав и прекрасен ден да бидеме благодарни, благодарни на нашите родители, благодарни на нашите пријатели, роднини, познаници, но најблагодарни на нашата влада што и покрај економската криза ете собра средства да купи карти и да обезбеди превоз до Белград за вистинските навивачи, за оние со срце полно патриотизам и не станува збор за двајца-тројца, туку ни помалку ни повеќе точно 1000 души. Конечно се изнајде некој кој навистина гледа за потребите на народот, затоа имаат и еден поздрав од мене.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Ајде Драга, Добро утро....
Сите стануваат од спиење, а јас уште не легната, 24 часа си се дружев со анатомијата, душата ми ја изеде! Спиење заборавив што е, во главава мие ХАОС од толку премногу информации и латински имиња :(
Само нека помине се во најдобар ред сеа правам како некоја МАЛА паузичка се опуштам со радио и кафенце ( пауза коа ќе трае најмногу пола саат ) да се рече дека е ПАУЗА...
Посакај ми прекрасна моја среќа ^_^ само нека поминееее :)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
епа дргаичка дојде денот,што да се прави.Ама хеј,знењето е сила,знаењето е моќ,така не учеа у чколија :D

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Драга,
Мајка е од Полска, татко е од Македонија. Те поздравува ракометот од денес.:icon_lol:
Ја сум шарена па нема да глеам зашо е малце чудно да навивам за едните.
Али осеќам дека Полска ќе добие многу фб пцофки денес, без разлика дал ќе победиме ил не... :)
Ај одам да си учам, убаво е да се учи
:eek:

Вергилиј

Развртник
Член од
12 јануари 2012
Мислења
65
Поени од реакции
40
Кајги
После ужасните моменти конечно имало доста убави работи, честитај и на мамами роџендан, разбра? :love:

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
3:10
неам коментар.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Денеска ми беше најдепресивниот ден што некогаш сум го имал досега, и притоа да немам некоја посебна причина за тоа. Гадно чуство у.п.м, среќа што е при крај и што дојдоа пријатели за ракометот да го глрдаме и малку се размрдав.
Само колку да ми олесни да си кажам..

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Драга, одамна не сум те дружела јас... Ама еве сеа си имав потребиче да си попраам муабет со некој, па еве, да си се олеснам...
Да ти кажам искрено, си се чудам. Деновиве требаше да ми биде ептен супер, ама всушност се ми е pretty fucked up. Демн, не требаше вака да биде. Се си почна супер, неколку месеци по ред не можам да се пожалам за ништо, среќа до небо... И еве сега не знам што почна да се случува... Нагло сфатив дека јас всушност семестаров не чепкам книга. Се испозаебав. И уште не можам да сфатам зашто, кога се ми е супер? Зашто сега не можам да учам кога немам проблеми да ми ја окупираат главата? Охх... Денес, пошо не постои посмотано девојче од мене, нели, ме фатија како препишувам. Хаха каква иронијааа. И уште сум како потресена. И еве утре полагам уште еден испит, а уво не ме боли. Не, ова не сум јас. Ко нешто да е влезено во мене. Не се препознавам веќе. И не ми е ни гајле, што е најтрагично. Не ни чувствувам нешто внатре, некое каење, да ме натера да седнам и да научам, ништо не ме мотивира. Моиве си зборат, си мрчат цело време, никој рецка не им мава. Само тензија ми се крева, али затињам уши и кој ги врти.
Осеќам пак како да ми доаѓаат тие темните, пак сакаат да ме опколат и да ме заробат во едно ќоше. Не сакам, се борам еве, ама ме победуваат, пак. Не сакав да дојде периодов пак, кога ќе се нервирам и нема се да ми биде убаво како што знаеше да биде. Таман примив една нова личност во мојот живот, а да почне сега ова да се дешава... Нема никаква смисла. Требаше се да е супер, да се радувам на секој нареден ден, да се радувам пред да одам на спиење. А само проблеми си закачив. И се тупам сега. Не знаеш како ми се плаче, ми се вришти. А не знам зашто неќат да ми течат солзи. Ќе ми беше многу полесно да можеа. Ќе си се олеснев само.
А вака кога ми доаѓа тешкичко само пишувам нешто. Не знам колку страници изнапишав последниве 3-4 дена. Можно ли е да ми е тешко ради тоа што сум среќна? Да бе, па учевме за тоа нели, дека знае да се јави стрес и како последица на позитивен настан... Ама, мене бе? Дај, не зезај. Сакам да се вратам, да бидам старата јас. Бев таа, до пред една недела, две. Ајде, пак. Ајдеее. Морам, иначе не сакаме да му оставиме погрешен впечаток на момакот, дека сум ваква безделничарка, нерадосна, незабавна. Зошто и не сум. Спротивно на тоа сум. А еве ме затекна сеа у овој период. Не знам да му праам муабет, ти се верува ли? Смешна сум си. Седиме некаде, и јас се смешкам, он ми збори, не знам што да кажам. Ова СТВАРНО не сум јас. Не можам да си поверувам во што сум се претворила. Ајде, ми треба малце поттикнување, и да си се вратам. Ајде, ајде. Можеш ти. Драга, смешна сум си малце, ама па со тебе кога ќе споделам полесно ми е отколку да земам во word да пишувам... Малце ми е полесно сега :) Ајде, ќе пројде. И ќе положам она од минатана недела, и ова утре шо ќе полагам. Знам дека ќе. Да, еве доаѓа крајот на тапата јас. Ќе се вратам у форма. Од утре. Си ветувам. И ти ветувам тебе. Тебе не можам да те изневерам. :)

С

Сатори

Гостин
Драга :)
Имам некои чудни изливи на среќа, онака, да земам и да играм низ соба на:
И личам на Пипи во моментов, со плетенки и со една огроомна, џиновска насмевка на лице. :vozbud:
Саааааакам. Све сакам! :)

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Како ми тргна денов....од 9 полагав, алармот направен во 7, а јас си станав во 8:36 и се претворив во Миле Паника и ги запалив патиките попат.Барем положив предмет кој го полагам 2 + години.Ме обзеде ендофрин, сакав да викам по улици и да ме гледаше некој од страна изгледав ко нездрав така цел насмеан.Ај да си викнам и ја една песна од еден не толку познат во македонија али според мене најдобар македонски диџеј

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Eeeeeeeeeeeej, so ke bese toj maler na mene
dvapati vo eden mesec mi obivaat na rabota i toa vo moja smena
poveke ne odam prva smena;) , nalet stetata, a bre zamrznav ,duri da dojdi cicko staklar da go smeni izlogot jas :свиркам: i eve na kajgana da si se pozalam oti nema na koj
pa ne e fer stvarno ,izmrznav, barem komsiite me pocastija kafe utrovo:)
e toa ti e tetke, se cudam na kaj ni ide ovaa mladina denes

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom