Прво,
песма. Да се испоштува каубоецот
Шаблонски бе пеер, протокол е у прашање!
Незнам шо да ти пишам, вчера ме искараа дека ако сеам мали безначајни постови на форумов, ти, Кајгано ќе си добиела погрешна слика за мене.. Оти, нали, 16 години иам, девоќе сум, припадник на shitty генерација и многу очекувано е да сум муфла.
Знаеш бе као иде тоа..
I have stereotypes to rape in the ass.
Supposedly, на Кајганава имало луѓе со богат доток на ука во нивната Fountain of wisdom, и нали, секој млад скакулец сака да приграби што повеќе од тоа. Ама! За да се квалификувам воопшто да бидам во близина на овие шамани треба да се претставам во добро светло.. That means, толку од кратките постови што ми ја отсликуваат душевната состојба во помалку од еден ред, пошо, let's be real here, no one is amazed nor interested in that crap. Неќам тинејџерски постови за nesfatena lubof да ми бидат highlights -.-
Тоа додуше ќе си го остаам као опција за кога мислите ќе ми бидат сарма и ќе иам потреба концизно да ги плукнам врз портокаловите ти страници што побрзо, за да видам као изгледаат напишани or something, па да ги средувам.
Надвор од исклучоците, i'mma practice looking smart овде.
Како и да е, денес се запознав со еден момак, за кој најверојатно имам wet dreams у некој паралелен универзум, пошо добар беше стварно. Му подавам рака, кажувам Ема, мило ми е
, и момакот ми пружа рака, и ќути. Не ме ни погледна у оќи додека се поздравуваме.
о.о.. Whaaat! Као така бе пеер, непристојно е! I was liek, "Добро, неам шминка денес, страв ти е да ме погледнеш у очи и да ми го кажеш името да не случајно посегнам да те каснам or wut?"
Не го кажав тоа гласно
У секој случај дечкото изгуби секаква шанса потенцијално да ме освои со понатамошен муабет. Пошо немаше понатамошен муабет
И тоа.
Еј пеер, многу се нервирам шо у навика ми е прејдено да си ги разредувам муабетите, да ги истенчувам до коска, да можат да се протнуваат низ сечии неврони.
Денес требаше да склопам убава реќеница на македонски, содржајна... All that came out was: Unga bunga bunga, uuuu !!
Note to self: Stop doing that -.-
Можам да си приуштам селекција врз основа на речникот за да неморам да се претопувам у опкружувањето кога општам. Right?
Шо ќе ми е да врзувам муабети кога неможам да им вдахнам душа со некој мој израз!
(srsly, многу неразбирливо се изразувам at times, ретко кој ме разбира -.-)
Пошо не е квантитет, него квалитет у прашање кога зборуваме за луѓе!!
..right?
Едит : Шо е муабетот со кафињата за носење?
Вода е за носење, сок е за носење, не кафе
Кафето е обред, церемонија, кафе се пие седнат, опуштен, уз кафе бркаш карфиоли во туршија и сврзуваш други безначајни, воедно суштински муабети што ти го прават денот различен. Тоа не се праи у одење.
Кафето е едно од малкуте работи во кое можеш да си дозволиш уживање денес. Нешо као традиција. Сите знаеме дека традицијата не бара апгрејди и модификации.
Don't. Kill. That.