Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Драга,
Зошто ? Зошто кога мислиш дека се е океј, мора нешто ненадајно да се случи и сето тоа да отиде во неповрат ? Зошто пак се повторува истата приказна ? Има уште многу многу вакви прашања на кои тешко може да се добијат одговор, но, затоа е таа тука да ме ислуша..скоро два часа разговаравме преку телефон и кога ми ги кажа зборовите „Те Сакам и се ќе биде добро“ е тогаш малу се дојдов при себе, зошто знам дека секогаш е таа тука да ме ислуша..па затоа и да сакам да ја варам совеста не би ми дозволила, зошто таква личност еднаш на светов се раѓа! Добро би било и некој други личности да и се угледаат, ама тешко, зошто ти се one and only!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Се чувствувам благословено тежина од срцето ми се тргна, и сега лесно ми е. Еј тргна работава шо вика Милке Паника дури да ни тргни после кој ќе не гледа :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:, мислам дека е поради спартанскиот принцип кој што го применив :icon_lol:. Е сега зошто ме лажеш, само лаги прикривања изеди исери, ооооооооооо оо о тоа ти најдолниот вид на човек трчилаж :icon_lol:. Јас си ги имам моите цврсти принципи го имам мојот збор и тоа е тоа што ме прави успешен и исполнет, не би се сменал за ништо, е сега тежок човек сум ама братучед ми вика пајакот сте коли досега што ги има кренато на плац ги носи, само мојата пред куќа ми ја оставија :pos::pos::pos::pos::pos::pos:. И тоа е вистината :icon_lol:.

Ееееееееееееејјјјјјјјјј ни тргна :pos::pos::pos::pos::pos:.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Домче бе драга конечно.
Со последен автобус like a boss. :D
Уморна сум, капаците ми тежат, ама осеќам едно такво олеснување... ко да иам дипломирано, е така. :X3:
Ајт. Ме чека ББед. <3.14

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Морам да ти го пишам постов !! Немам на кому, се плашам да се отворам кај одредени личности затоа што мислам дека ќе бидам изневерена, повредена и не сфатена...
Драга, како што стареам, се помалку ме исполнуваат ситните задоволства кои ми ги нуди животот. На сите што ме повредиле им простувам, а од нив се помалку почит добивам. Очигледно на некои луѓе во навика им пријде да кажуваат извини, како да кажале ЗДРАВО!!!
Кога ме гледаат другарите и другарките си мислат кој знае колку сум силна, но незнаат дека оној што изгледа силен, оној кој смее постојано, оној кој е весел во друштвото...токму тој човек е оној кој во себе се распаѓа на парчиња..!!!
Луѓево во денешно време те сакаат, те искористуваат, те бркаат, те мразат, поигруваат со тебе, ти судат те кршат.... но едно нешто сфатив кога ќе поминеш низ сето ова стекнуваш свое ЈАС!!!!
И само еден мал позз до сите што мислат дека знаат повеќе за мојот живот, отколку јас самата :
Ви благодарам, што знаете толку многу за мене, иако никогаш не сме проговориле ни еден збор...
Ви благодарам, што знаете подобро од мене со кој сум во врска и со кој сум била.
Ви благодарам, што го водите мојот живот иако никогаш не сте биле ни дел од него.
Ви благодарам, без Вас не би знаела дека постојат глупави луѓе кои немаат свој живот, па го живеат мојот...
Мене со тоа само ми правите услуга, гледам дека вредам, затоа што секогаш "по добриот коњ се дига прашина".
Ви благодарам, навистина сте прекрасни...

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Кајги,
Имам се во животов ама чувствувам дека немам ништо, како се да било лага.Не, не сум ова јас, секогаш гледав на посветлата страна, а сега се околу мене е темно. Не сум светица,сум грешела, но барем ова за крај не го заслужувам.:(

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Драга
Убаво е кога знаеш дека треба да работиш месец дена без слободен ден..... Од возбуда ;) не можам да спијам ко шо треба, четврти ден веќе.....
Само тоа имав да ти се пожалам.:place:

С

Сатори

Гостин
Драга моја,
А сега одам да се спремам за колоквиум.
--- надополнето: Nov 9, 2011 11:31 PM ---
Ви благодарам, што знаете подобро од мене со кој сум во врска и со кој сум била.

Ви благодарам, што го водите мојот живот иако никогаш не сте биле ни дел од него.

Ви благодарам, без Вас не би знаела дека постојат глупави луѓе кои немаат свој живот, па го живеат мојот...

Мене со тоа само ми правите услуга, гледам дека вредам, затоа што секогаш "по добриот коњ се дига прашина".

Ви благодарам, навистина сте прекрасни...
Што би рекла цимерката моја, Поштовање!

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
хаха
за неколку дена ќе праам месец дена одкако немам излезено на журкање БУУУУМ.
последен пат беше на 14 ти октомври на журката на електро :pos:

прееска прошетав низ трговски може ме фати накај 6 мин и 48 секунди, едно од повозбудливите чувства последниве недели.. ауууу feel goood ..

е сеа у сабота морам иако имам уште два колоквиуми на 19 ти.. сабота се испукувам ( и пак треба да внимавам да не се напраам ептен за да можам во недела да учам :pipi:)..

и... а да на 19 ти поклонот за роденден ми е два колоквиуми. Ова е најубавиот поклон за мојот роденден до сега.
(вечерта ако видите неиживеан начукан - небо - земја - мајмун како прави егзибиции по пат - јас сум).

и .. тоа најверојатно ќе ми биде последниот викенд за оваа година.. хахахахах (смешно е зошто е вистина) Ако сакам да ги реализирам плановите во врска со испитите.

после тоа имам три дена одмор (нова година) 2 дена рехабилитација.. и .. од 14 ти пак испитите (значи за божиќ во читална ) јејјјјјј
и така после два дена одмор (први мај) се до јули негде 10 дена одмор па пак испити август па пак 10 дена одмор па истата рута што ја поминувам сега.

еднаш once upon a time имаше време некогаш да ми биде досадно.. сега сум исполнет и убаво ми е !

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.915
I've lost the part of my mind that's kept me incarcerated. I'm going insane to be free, to see the world differently, I'm losing my mind to be free, to see another reality,
Ostrasised, lobotomized, I'm the freak that's kept inside, but is doesn't matter where you are, coz in your mind you travel far. Going deeper, going further, going deeper, getting madder, I've lost the part of my mind that's kept me incarcerated, coz now I'm free to fly with my wings laced in acid. I'm going mad to be free now, this is how it is on the other side, hey, I'm losing my mind to be free now, this is how it is on the dark side, hey. I've lost the part of my mind that's kept me incarcerated. I'm a liberated entity fleeing from my psyche, Emancipated, running wild in the jungle of psychosis, I'm out of mind, out of time, out of sync, out of rhyme, Out of rhythm, out of tune, these rules are for slaves.I'm going mad to be free now, this is how it is on the other side, hey I'm losing my mind to be free now, this is how it is on the dark side, hey.I've lost the part of my mind that's kept me incarcerated.I love it here, there is no fear, the demons dress as clowns, Laughing with me, laughing at me, the lunatics are winning, Dancing high on the purple flames, getting twisted, getting strange, Going mad to gain salvation.I'm going mad to be free now, this is how it is on the other side, hey, I'm losing my mind to be free now, this is how it is on the dark side, hey.I've lost my mind, ha ha, But I've found freedom.!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Еј што е тоа таму во ќошот, мојата кожена јакна. Во периодот кога ми се преврте светот ја закачив тука на закачалка и стои од тогаш. На нејзе пиши Кожарски комбинат Битола :icon_lol:. Што и фали само патент копчарот ќе го намести :icon_lol:. Со крем Нивеа го мачкаше своето кожно овај како го вика не е важно, па добив и јас таква идеа, нема Нивеа ама има Солеа :pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Колку го плативме околу 12 000 денари и тоа со попуст оти фирмата под стечај одеше тогаш, море 12 000 денари вредеа маме му ебам тогаш, спрема денешнава бројка ми се чини ууууууууууффффффффф. Имам доста добри работи поминато со него и лоши амам на нив нема да ставам акцент сега. Го облеков и Гестапо ебате беља :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Да беше претчуството човек сигурно одамна ќе ме напуштеше. Го занемарував,не го слушав...Епа мило ми е што не е човек и што не ме напушти. Остани ми требаш :pipi:Посебно ме радува фактот што знам дека сум била во право за некои работи.
Туку единствена вистина е дека сите лажат. Едни помалку други повеќе. Едни за да се заштитат себе си,други за да заштитат некого. Има и такви кои нон стоп лажат но тоа е веќе друга тема. А оние со синдромот Г-дин/ Г-ца совршено поштени и искрени најчесто се растураат од лажење поради чисто задоволство. Само што истите тие се сплеткуваат во сопствените лаги,па не знаат да се сносат со товарот. Нека е...
Чекам реултати од колоквиумите. Чекам и снег :) Некоја мушичка ко да ми паднала во кафето па ми го расипува вкустот. Уствари не знам колку го расипува,туку создава некое чувство на задоволство проследно со доза на љубопитност. А знаеш дека љубопитноста ја убила мачката... Сензуалност во чекори, млеко за тело од цреши и оревчиња и топла соба. Оdeur de amour.

jamaica cpb

iarba
Член од
16 декември 2008
Мислења
172
Поени од реакции
51
Зашто некој мора да се појави и да уништи два туѓи животи зашто има бездушни луѓе?? зашто мислат дека ќе направат нешто подобро да биде а искача дека упропастуваат све? зашто немаат некој луѓе осет?? многу ми се нејасни луѓево денес ...

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
Draga i'm driving though the snow la la la те сакааааааам :love:

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,
Лесно е да се живее во туѓа сенка. Не ми е гајле, спремен сум и по жар и по трње да газам само да успејам...
:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom