Драа Кајгана
Мене у задњо време најголем хит од сфи траке на сфет ми е Шекерна од ПЕТРАНКУ КОСТАДИНОВУ!!!!
Значи врф, прееска дискутирасмо сс колегу на работу,тој е македонски раритет,национално богатстфо,химна.Тај певачица увек треба да се пишуе сс големи букфе, не само почетни, него сфи.Ако иам женско дете ке се вика ПЕТРАНКА КОСТАДИНОВА!!! Нешто слично како Ѕвонко Богдан : D
Ми мислесмо дека гу пое Васка Илиева, али гугласмо и видесмо која е краљица на македонско поднебје,која е била црвенокосата Мерлин Монро у младости.Исту фризуру имаф мајке ми.Види
Kое тракиште еј. Едина што не здосадуе на рипит. Какф почетак, какфи прелази,сфака строфа си е главна како рефрен, рефрен па се прелива и незнаеш куде започнуе строфа куде почиња рефрен и обратно.Тој се вика градација. Фасциниран сам. Музика од траку е прво македонско рејфче,изворно гласче,поента у траку е много битна,има перипетија,заплет расплет. Гајтан веги муабет е од овуј траку еј, нема могуќе. Бело лице љубам ја бе, која лирика еј, Шекспир кур да пуши.Знам дека дотична госпоѓа или легенда е мртфа, али она засекогаш ке живее во нашите срца. Ах емоции...
Устфари ПЕТРАНКА КОСТАДИНОВА и нема лошу траку, цела дискографија ву е лом, парче, лимитед едишн. Па знаеш гу песну не си го продавај Кољо чифлигот, па после Мајтсоре Мајтсоре... Устфари овај песна за Мајтсора е посфетена на тога што гу напишаја Шекерна, као пофалница за добро дело.
Тешка масонерија е у питање,они су нели ѕидари,мајтсори,врф еј лудило.
Трака е и за на сфадбу, за по дома, за на славу, за у диско какф ремикс може да се напраи еј. А и оргинал верзија е лудило за на трепкачи, сс раширени руке и да испуцаш гласни жице, па ни прегорен маргарин да не ти помогне, да рикаш засипнат како од екскурзију да си се вратија
За крај слушај га ремек дело. Какфо тракиште еј, ежу се цел
И после ја сам бија најзабеган, види какфу културну музику слушам еј!!!