Драга Кајгана (виртуелен дневник)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.250
Draga Kaygana,

Raziel nikad ne iskocil na tv oti e nizok. And we dont have the technology!

Nego, me prakja majka mi pred malku do prodavnica, mi dava iladarka i dur mi nabrojuva so da zeam, ja vitkam ja u cefka sakajki da probam dali navistina taka se smrka kokain, i poso debelo mi izgledase morase da probam da ja zberam u nos. Pogledot sto mi go upati bese ko da i e jasno sto ustvari e problemot so mene cel zivot. :toe:

Veќеrva doma, cekam drustvo, go simnav hobitot 35 giga. A poso ja go gledav 4dx vise, ke se fokusiram na pivoto. :gjavol:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Драга Кајгана,

Да го цитирам најцитираниот цитат од Черчил.

„Можеби сум пијан сунгер, но наредното утро ќе бидам трезен, а вие сè уште ќе бидете грд.“

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ДК,

Да го цитирам најзабавниот цитат од Черчил, кој го кажал кога бил во клозет, а го побарал на телефон некој англиски Лорд, и овој му рекол на батлерот:

Tell him I can take only one shit at the time...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Дρага Κ...
Се заеба κолата, попρавκа 8000 ден.
Истовρемено цρκна лаптопот после шест години веρна служба, па сум во дилема дали нов или да се пρиκρпи постојниот...
И, κаκо κапаκ на се, отиде и таблетот...само тρи месеци по завρшувањето на гаρанцијата! Сето тоа во ρоκ од два дена!
Ме мρзи и глупо ми е да пишам од телефон, ама еве пишам...
Да имаше баρем по еден месец пауза бе меѓу дефециве... ама Маρфи очигледно замешал пρсти туκа...
А има и една пρедност во тоа што ми се огρаничи κомуниκацијата со светот-читам κнига... κонечно!
Интеρнетот има една мана. Те потсетува на ρеалноста дуρи и тогаш κога саκаш да избегаш од се!
Κнигата го нуди задоволството да уживаш далеκу неκаде, заедно со јунаците на својот омилен автоρ... да се вρатиш назад во вρемето... Едноставно-да ги наполниш батеρиите и долго долго да ρазмислуваш...

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
#ОнаКога праќаш мејл на асистентка скоцкан ко да треба да го импресионира Путин и ти враќа "ok" 3 дена покасно. Супер стварно.
Мислам 20 минути вложив во мејлот, го препрочитав 100 пати да не фали буква негде, си го земав индексот од фиока да проверам да не сум го згрешила пошо после толку препрочитувања тој шо го наведов веќе не беше ни реален број, и ми враќа "ok".
Барем кирилично да беше.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кај сите професори е така. Праќам меил јас на еден гик кај тебе на ФИНКИ со 25 параграфи средено убаво и реплика ke se dog vo cet frosina ae pozz . Од сега само фаланга мејлови ќе добиваат :kuracc:

Ајде нека се подстопли конечно надвор, начмиш ли ќе се спрема за маратон. Немаме сите судбина како Леандра да трчкаме покрај езерце :place:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Драга
Ќе си решаваш, ќе си решаваш и ќе ти текни да си ја пуштиш "Жал за Деспина" и сфаќаш дека мора да имаш шише вино во секое време. Исто ко мајкиве шо чуваат по дома шише ракија за бришење прашина и дезинфекција. Секако:D
Кога сме кај учењево, последнава година пред секој положен предмет сонувам неколку дена кошмари, од тоа татко ми дека ме тепал со каиш, до земјотреси, ајкули и други глупости. И вечерта пред полагање убавезно сонувам кај шо сум закаснала на полагање, а предметот ми бил преучен.
Добро ова можеби се и трауми од статистика кога се успав за на полагање зошто вечерта се наголтав кетонали, па сега го терам да мести аларми и да ми ѕвони, зошто ако и речам на мајка ми да ми ѕвони во 7,а полагам во 8, таа ќе ми ѕвони на телефон во 8,30 и ќе ми речи "не полагаше во 8?"(статистика), така да мајка си ја чувам пред полагање да го поплавува влезон со вода.
Лани и со цимерката си имавме таков ритуал, па не гледаа комшииве кога е колоквиумска, jaс 4 пати, кај неа тогаш 6 пати низ влезот фрчеа тенџериња вода (демек во чаша малку е нема да се фати :icon_lol:), дури еднаш еден дедо ми посака среќа, иако многу не комунициравме со комшиите.
Тоа беше истата година кога ни го демолираа влезот и лифтот кога не работеше цел ден, баш тогаш за локалните избори. Кај им се погоди се прашувам. Да ги прашаш овие од УМС шо се десило тој ден ќе ти речат универзумот така сакал лифтот да се расипи, а влезот сам се демолирал.

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293
Note ti self: не носи тесни фармерки со висок струк при посета на роднини/пријатели, зашто голема е веројатноста да треба да им се поправаат/апгрејдуваат PC-та, рутери, мобилни и сл. Периодов ми се погоди каде и да отидам, се нешто подесувам/поправам. :kafence:

Хеланки FTW и раат сум. Раат сум, мајко раат сум.. :pipi:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Драга...

... го избричав брадичето, целосно, по година и пол. Тежок момент, несигурен, но барем не бев натеран од никој друг, сам одлучив да мавнам еден refresh. Не сум сигурен колку добра одлука е, се чувствувам... несвојствено. Ај... ќе порасне пак, дотогаш ќе се издржи некако.

Kajgana Shop

На врв Bottom