Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.651
Драга

Како човек старее, ги идбегнува луѓето.Сака мир, спокој и работа на себе.Не сака дружба со секое гомно како во тинејџерските денови, не сака лаги и илузии, бош муабети и разни ретардации.
Кога ќе се потсетам во минатото со какви се зеленики сум се дружел и посветувал внимание...Сега на овие години не можам ни еден процент од таквиот живот да си замислам.
Луѓето останаа исти.Не пораснаа.Живеат во истите лаги како во минатото, со истиот начин на живот.
Ретки се тие што пораснаа во здрави индивидуи и на кој можеш да се потпреш.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.485
Гледав некои документарци за масакрите на 03 и 04 мај што се десија лани во Србија. Родителите раскажуваа за децата, какви биле, што хоби имале, кој им бил сон, што сакале да бидат кога ќе пораснат... Тажно да ти пукне душата.

Но, од друга страна, заприметив дека 90% од децата жртви како да биле оптеретени, со тешко бреме, без време, без можност да имаат нормално детство, да се валкаат во кал, да се тепаат со снег.. Немале време за тоа. Затоа што секое едно од нив одело на тенис, фолклор, пијано, паралелно во друго музичко училиште, фудбал, цртање, модни дизајни, ракомет, одбојка, пливање и се можно што постои на светов каде што можеш да пратиш дете. Како гледав понатаму, мајките во нивните соби (на децата) раскажуваа за нив. Ни една не рече беше дете, обично безгрижно среќно дете. Секоја од нив вадеше слики еве ова е од првенство каде доби прво место во математика, еве овој рекет е неговиот омилен, со него доби три трофеи на само седум години, овој клавир тука го имаме откако имаше 4 години кога во кола ни рече јас сакам да го свирам бетовен. И така би. Мал маестро, генијалец. На три години мојата ќерка почна да црта фустани, еве овие се моделите што ги нацрта и дизајнерската куќа диор ги оживеа во вистински фустани. Ова е слика од натпреварот за јазици каде ќерка ми победи со течно говорејќи 4 јазици како мајчини и тоа на 7 години...

Не знам, осетлива и тешка тема е, можеби и грешам, ама како да гледав натпревар кое дете било поголем генијалец и што се не постигнало во тој краток живот. Жено, што ќе ти е рекетот и клавирот во соба сега?
Немаш веќе нешто свето, немаш титула повеќе, не си повеќе мајка. Што значи сега тоа што на 4 години син ти го свирел бетовен? Син ти го нема веќе.

Никогаш нека не се заборави. Тие беа деца, обични, безгрижни, со исти соништа како и сите деца, да проживеат се она што носи животот. Сигурно никое од нив не сакало и не покажало талент за 8 различни хобиа. Нека ме прости господ ама барем сега ќе се одморат.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Имам осумнасетгодишна колешка најмлада во нашата бранша во Македонија, и покажував удар за нокаут и го проба на мене. ООООООООООО тоа не беше ни со четвртина од нејзиниот максимум. И викам немој не се заебавај со тоа, со сета нејзина сила директно нокаут, добро ми го искрцка вратот :icon_lol:.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.591
Поени од реакции
37.515
Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.788
Dk,
Chitam vesti na Vecer portalov i naidov na vesta deka Екс бугарскиот премиер Петков преживеа тешка сообраќајка, повреден е неговиот возач!
Ja chitam vesta i mi padna neshto v Ochi .

I od Inaet zedov da si igram so Goole Maps i naprajv eden Screenshot.

Shto sakam da ti kazham,
Mafija si e mafija a zoshto? Prochitajte ja vesta ushte ednash i poglednete gi slikive podolu i che vi stani jasno.

1A.jpg

1.jpg

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Минатиот викенд имаше организирано настан на работа каде цел викенд имаше нешто слично на митинг кај нас од страна на партијата на Зелените, и сега сабајле недела ден, автобусот полн и уште еден колега со мене, се вртам околу се исти фаци хипстери и лезбејки, абе како од ист калап правени, викам колега гледај сега сите ќе симнат со нас пред ресторанот за таму се, овој вика од кај ги позна, ај не ги познај кога на челото уште да им пишуваше што мустри беа :D

Денеска пак како и секогаш кога одам порано, влегуваат средношколци жабари, и стално прават галама уште сабајле, си пукаат италијански, живи деца баш како што треба и точно пред да се симнам иде едно од девојчињата од позади и седнува до едно машко и му прозоборува на македонски(кочански, винички дијалект од тоа што слушнав) ама не успеав да им прозборам зошто беше мојата станица на ред. Кој знае уште каде не нема низ светот, жално е што сме раселени и секоја наредна генерација само ќе се претопува во нешто што не е.

Како и да е интересни дешавки има низ автобусите, за мал град имам уште сто приказни да напишам и несекојдневни дешавки, еден куп луди ликови што се инвентар и на градот па и на јавниот превоз можам да замислам како е па во некој поголем хаха. А да и за овие 2 години жива контрола немаше, сега буквално на ден по 2 пати ме проверува контрола, кога и да влезеш таму се, се научија и швабите пред избори да удрат со казни :icon_mrgr:

Последно уредено:
Член од
3 мај 2019
Мислења
19.330
Поени од реакции
10.201
YUSSf-kaver.jpg

овој бил избран за најзгоден и најсексипилен маж во В.Британија:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

па оној мојон дома да го видат британките, на газ ке паднат гарант...ееееххх..која лепота сум имала јас у кревет до мене:love:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.246
Поздрав еден топол го нема гледано инсертот кога Џереми раскажува зошто порше 928 е океј кола, инаку ќе сфатеше дека одамна достигнал peak masculinity :D

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.330
Поени од реакции
10.201
Можеби и сум го гледала, ама старост, гарант сум заборавила:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom