Многу чуден народ сме кога станува збор за користење на социјални мрежи. Членувам во некои од овие купи продај групиве и неколку пати сум огласувал работи што сум ги продавал таму, од мобилен телефон, велосипед до автомобил. Сите огласи ми биле напишани читко и разбирливо на кирилица, со опис за на тоа што го продавам, наведена цена и прикачени слики. Буквално сум имал по нула коментари и лајкови. Цените никогаш не биле претерани бидејќи сум гледал само да ги продадам да се откачам од нив, не сум јас препродавач па да имам некаков ќар. Ниту пак некој да ми пишел во порака да проба да се исценка, секако ќе сум му намалел само за ги продадам.
Од друга страна, секој ден ми искачаат постови од некој постари ликови што едвај користат ФБ, ќе пишат во групата на пример:
prodavam frizider (фрижидерот сликан со тостер, му се тресела раката додека стискал на копчето, сликата цела изместена, единствено што можеш да забележиш се магнетите на фрижидерот)
se prodava kola (нема никаква слика, нит каква марка на кола продава, нит цена)
se prodava (и ставено слика од некој телефон симната од интернет, а не од реалниот телефон што го продава да видиш во каква состојба е)
И буквално сите вакви постови имаат по катаљарда коментари и лајкови. cena cena cena? ot kajsi? kolkue? cena? kaj se navoga?
Или сум тежок малер и не ме бива за продавање, или ме дупи Марк со негвиот алгоритам па на погрешни луѓе дава рич, појма неам што е работата, не знам што правам погрешно.