Драга Кајгана (виртуелен дневник)

E

enzo8

Гостин
Не знам колку е масовно тоа иселување ама се повеќе и повеќе слушам за пријатели или луѓе што ги знам од чаршија дека се иселиле, како никогаш до сега.
А дека во странство е сјајно, не е, срање и овде, бар за Германија, посебно ако си сам и со една плата, немилосрден е системот тука ама пак е подобар од „ништото“ во Македонија, тука барем знаеш од старт дека си странец и ќе бидеш третиран срање и ќе рмбаш додека во Македонија, во своја земја станавме странци и третирани срање што боли милион пати повеќе одколку во странство.
За жал.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Оче наш кој си на Небесата.
Да се свети името твое
Да дојде царството твое.
Да биде волјата твоја.
Лебот наш насушен дај ни го денес и опрости ни ги гревовите наши, како ние што опростуваме на нашите должници, не воведувај не во искушение, но избави не од лукавиот, зашто твое е царството, твоја е славата и твоја е силата Божја.
Сега
Секогаш и во Вечни Векови Амин

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
Ако земеш да навлегуваш во срањата во нашава држава, да размислуваш и да бараш правди и неправди, тотално 100% со сигурност, дефинитивно ќе полудиш.

Јас само се каам што кога можев не заминав зошто сум била носталгичен тип, така си велев. Која црна носталгија, деца да ми се родат во друга земја никогаш нема да им кажам од каде потекнуваат. Оваа држава сосема ќе ја делитирам од мозок и од живот.

Ама ете останав...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
За ебени лепенки на кола се замараат ееееј. Се ебите за лепенка за кола, ве ебат за лепенка за.

Ви туши од мозокот, ставете си лепенка за кола.

Поздрав_од_Бугарија

Питат ли ме деj зората...
Член од
9 јануари 2022
Мислења
142
Поени од реакции
133
ДК,

Често во овој форум читам коментари како луѓе земаат бугарско граѓанство да го напуштат своето родно место. Изгледа дека во секое македонско семејство барем еден член е во странство... И во Бугарија има многу напуштени Бугари. Но изгледа дека се помалку. Еве пример: од 26 луѓе во класот (мои соученици), само 6 живеат во странство, додека 20 се во Бугарија. Истото важи и за групата во универзитетот. Дури не можам да се сетам за колеги во странство. Лично јас не сум одел подалеку од Хрватска. Не сум бил ниту во Романија, ниту во Турција. Во Грција сум бил еднаш, исто така и во Хрватска. Во Србија - неколку пати - за Роштиљадата во Лесковац. Од години мојот меѓународен пасош е истекол...

Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.397
Поени од реакции
3.820
Живееме во држава каде што малолетно девојче киднапираат и убиваат сред бел ден. А интервентните нигде ги нема зашто побитно е да замараат дечки по улица што имале неколку грама трева.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Кајг,
ако не важи све што е Македонија, а треба Северна Македонија, тогаш секој здрав разум знае дека и парите (банкнотите) не важат и треба да не' исплатат со банкноти каде пишува Севрена Македонија,

trieset-godini-monetarna-samostojnost-denarot-ostanuva-stabilen.jpg

вака платите денес ни ги даваат со банкноти „Македонија“, а утре ќе кажат -„не ви важат, помина 12ти фебруари 2024 година, што не сте ги смениле на време“. :vrtioci:

pari.jpg

и со право, ете пишува „ Народна банка на Република Македонија“ со што автоматски со другите документи не важат! :toe:
= да имаше независно судство богами ќе покренев тужба за заебавање со мојот работен труд, документи МОРА да се сменат, а ова парава, не мора, не е ова документ, ако некој ја фалсификува банкнотава нема да има соло клавирски настап во Идризово ??!

Macedonia-SET-6-coins-1993-2016.-UNC-4.50e-50-deni-1.-2.-5.-10.-50-denarów.jpg

...така да треба све да ги претвориме во друга банкнота (валута), овие не се нормални, све се над просек (Ајнштајн до Ајншатјн) утре задутре ќе речат „не ви важат“, ќе останеме со прстот во уста и напупчен гол газ да го примаме подлабоко ако се може! :cautious:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.762
Поени од реакции
10.528
Дк

Ајнштајн еднаш рекол: само две работи се бесконечни… универзумот, и човековата глупост! За првото, и не сум баш сигурен.

А по тоа што што читам тука.. се осеќам како експериментален физичар, кој гледа емпириски доказ за овој постулат!

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.038
Поени од реакции
2.471
Но Ајнштајн рекол и дека ако не можеш да објасниш нешто кратко, едноставно, ондак не го разбираш.

Kajgana Shop

На врв Bottom